torstai 28. heinäkuuta 2016

Tiiausalue

Tiiausalue jatkuu kaksi mailanmittaa tiimerkkien etureunasta taaksepäin. Pelaaminen tiiausalueen ulkopuolelta: reikäpelissä ei seuraa rangaistusta, mutta vastustaja voi vaatia lyönnin uusimisen. Lyöntipelissä pelaaja saa kahden lyönnin rangaistuksen ja pallo on pelattava tiiausaalueelta. Epäonneksesi pallo osuu puun oksaan ja päätyy sinisten tiiauspaikalle. Onko pallosi nyt tiiauspaikalla, jolloin voit ”muodostaa tai tasoittaa tiiauspaikan pinnan epätasaisuuksia, tai poistaa kastetta, huurretta, tai vettä”?


Pallo voidaan tiiata. Milloin pallo on tiiausalueella. Siinä se irvisteli, että ähäkutti, ettepäs näe lippua. Pelistrategiana oli, että Lissu lyö HIO-ihmisenä varman viheriön keskelle ja minä lyön päin mäntyä, tapahtukoon sitten mitä tapahtuu.


Tilapäinen vesi: Kentällä sijaitseva vesilammikko tms. Pelaaja saa vapautua ilman rangaistusta. Toppi: Lyönti, jossa maila osuu pallon yläreunaan ja. Droppausalueet on merkitty erityisillä tiiausmerkeillä.


Kaikki kastelulaitteiden kannet ovat kiinteitä haittoja, joista saa vapautua säännön 16. Kaikki mittamerkit (paalut ja väylillä olevat merkit)(100m ja 150m), joista on mitattu matka viheriön keskelle, ovat kiinteitä. Termiä ”reikä” (kun sitä ei käytetä määritelmänä eli kursivoituna) käytetään sääntökirjassa tarkoittamaan kentän osaa, jolla on tietty tiiausalue , viheriö ja reikä.


Reiän pelaaminen alkaa tiiausalueelta ja päättyy, kun pallo on viheriöllä reiässä (tai jos reikä on muuten pelattu sääntöjen mukaan loppuun). Olen sitä mieltä, että näitä muutoksia saadaan parhaiten iskostettua selkärankaan, kun keskustellaan ja mietitään yhdessä. Kentän havainnollistaminen kuin sääntöillassa, oli mielestäni erittäin hyvä. Meillä on yleinen pelialue, tiiausalue , viheriö, bunkkeri ja estealue.


Selkeä ja lyhyehkö kolmonen, joka muuttuu vaikeammaksi vasta kun lippu viedään bunkkerin taakse. Viheriön vasemmalla puolella olevan bunkkerin sijainti kannattaa tarkastaa etukäteen väylätaulusta. Iso tiiausalue tarjoaa paljon vaihtelua myös väylän kokonaispituuden suhteen.


Alueen etureunan määrittää tiiausmerkkien etureuna. Tiimerkkien liikuttaminen. Etureunan etupuolelta on kiellettyä aloittaa pelaaminen, mutta kuinka paljon voit taaksepäin voit tiiata pallosi? Golf on mailapeli, jossa pelaajat yrittävät saada metallimailoilla lyöden pientä palloa koloon.


Golfradalla on yhdeksän tai jaksoa eli reikää, ja pelaajien. Golfin sääntöjä uudistetaan yleensä neljän vuoden välein. Kentän ulkoraja on valkoisten tolppien tai raja-aidan pylväiden kentän puoleisten reunojen välinen maan tasolla kulkevalla suora linja. Ctiiauspaikan korjaustyö on käynnissä: keltainen ja punainen tiiausalue uusitaan kokonaan. Hiekkapintaisen P-alueen kunnostustyö on myös käynnissä: pinnat oikaistaan ja uusitaan, P-aluetta laajennetaan hieman ja paikoituksen ohjaamiseksi tehdään joitakin rakenteita ja istutusalueita.


Kenttä kierretään - pelaajan ryhmissä. Club Campestren golf-kenttä (minuutin kävelymatka). Playa Hoteleran ranta (minuutin kävelymatka).


B:n korjaus tulee jatkossa etene-mään väylän mutkaan rakennetta-van bunkkerialueen muodossa. Tapahtumia Kevään pelimatka Belekiin pe 2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit