perjantai 8. heinäkuuta 2016

Takuueläke 2020

Tuloraja ja vähimmäiseläke jäävät kuitenkin tätä pienemmäksi, jos henkilö on varhennetulla vanhuuseläkkeellä. Kansaneläkkeen ja takuueläkkeen esimerkkitaulukot. Seuraavissa esimerkeissä kansaneläke ja takuueläke on laskettu olettaen, että kaikki työeläke on kansaneläkettä pienentävää tuloa.


Tarkastelujakson ja päivärahan alkamisajankohdan väliin jää kuukausi, jonka aikana saatuja tuloja ei oteta huomioon. Hallitus korottaa 1. Tämä tarkoittaa sitä, että eläkeläiset, joiden eläke on tällä hetkellä alle tuhat euroa, saavat joka kuukausi puhtaana käteen euroa lisää. Takuueläkkeen voi saada, kun on asunut Suomessa vähintään vuotta täytettyään vuotta.


Takuueläke parantaa pienituloisimpien eläkeläisten toimeentuloa. Jos eläkkeensaajan kansaneläke ja työeläke jäävät alle laissa määritellyn eläketulorajan, puuttuva osa maksetaan takuueläkkeenä. Tällä kertaa tilanne on päinvastainen: ensi vuoden alussa nostetaan takuueläkettä eurolla ja täyttä kansaneläkettä eurolla.


Vain takuueläke nousee euroa. Sairaanhoitomaksut. Verotettavista eläke- ja etuustuloista perittävä maksu on prosenttia. Sen sijaan ALLE tuhannen euron eläkkeet saavat 50€ korotuksen. Takuueläkkeestä vähennetään kaikki muut saajan eläketulot bruttomääräisinä eli veroja vähentämättä.


Indeksikorotuksia ei tullut edellisten hallitusten aikana. Korotuksia kaikkiin maksuihin kyllä ja kelan korvaukset on nyt lähes nollattu. Ei puhettakaan että oikeistohallitukset olisvat nostaneet eläkkeitä poisilukien takuueläke jonka osoitteen tiedämme. Työeläkkeet ovat taantuneet ostovoimaltaan todella paljon.


Hae tarvittaessa uusi verokortti OmaVerossa 16. Kun otat käyttöön Suomi. Päättyneissä julkisen puolen palvelussuhteissa vanhuuseläkeikä on vuotta. Mikäli pankit on kiinni maksupäivänä, kansaneläke maksetaan edellisenä arkipäivänä.


Täysi kansaneläke yksin asuvalle on 1. Lue lisää eläkeläisten etuuksista. Kela tarkistaa eläkkeiden euromäärän ilman erillistä hakemusta. Pitkäaikaissairaat.


Lääkekustannusten vuosiomavastuu (ns. lääkekatto) suurenee euroa. Ilmoitamme sinulle kirjeitse eläkkeesi maksamisen alkamisesta. Kunta-alan eläkkeiden maksupäivät.


Jos päivä osuu viikonlopulle tai muulle pyhäpäivälle, eläke maksetaan pääsääntöisesti edeltävänä arkipäivänä. Kaikki Kelan maksupäivät eli kuukausittaisten maksujen päivämäärät, eläkkeiden maksupäivät ja muut rahapäivät yhdessä paikassa! Tarkista päivittyvästä maksukalenterista milloin asumistuki maksetaan, mikä on eläkkeen maksupäivä tässä kuussa, milloin Kela maksaa lapsilisän sekä muut maksut. Korotus ehtii helmikuun eläkkeeseen, jos korotat veroprosenttiasi viimeistään 26.


Voit ilmoittaa korotuksesta eläkemaksuosastollemme myös puhelimitse tai verkossa Viestit ja liitteet -palvelun kautta. Sama työ, eri eläke – miksi? Ammatti ei kerro kaikkea eläkkeestäsi, mutta se tiedetään, että eläkeaateliin kuuluvat yhä lääkärit ja professorit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit