perjantai 8. heinäkuuta 2016

Kaksi työsopimusta samaan aikaan

Työnteoksi voidaan lukea mikä tahansa inhimillinen käyttäytyminen, jolla on taloudellista arvoa. Ansiolähteitä voi olla samaan aikaan useita. Toiminta ei saa olla lainvastaista, rikollista tai hyvän tavan vastaista.


Työntekijä tekee työtä työnantajan lukuun. Työn tulos kuuluu työnantajalle, vaikka se koituisikin muun tahon hyväksi. Teet työtä työpaikalla ja opiskelet samaan aikaan oppilaitoksessa.

Suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikalla. Opiskelija ja työnantaja tekevät työsopimuksen, ja opiskelija saa palkkaa. Osa opiskelusta tapahtuu oppilaitoksessa. Silloin opiskelija voi saada erilaisia tukia.


Työharjoittelu on työntekoa, joka lisää työntekijän. Ei kai vapaa-aikasi vietto kuuluu työnantajallesi, kunhan et toimi työnantajaasi vastaan eli kilpailijalla, kuten sanoitkin että et toimi. Tuo hyökyaalto oli itseinhoa, itsevihaa, järkyttävää häpeää ja syyllisyyttä.


Se oli niin käsittämätöntä epätoivoa ja itsetuhoisuutta, ettei minulla ole sanoja kuvaamaan sitä. Meillä oli hyvä parisuhde ja koti, ja minulla oli opiskelupaikka.

Kaikki hyvät asiat elämässäni unohtuivat kokonaan. Jos sen sijaan olet tehnyt kaksi työsopimusta samaan paikkaan, on niistä uudempi voimassa. Kuinka pitkä määräaikaisuus sinulla on? Jatkuuko se äitiysloman loppumisen jälkeenkin? Periaatteessa määräaikasta työsopimusta ei voi pääättää (ei työtekijä eikä työnantaja) ennen sopimuksessa mainittua päättämispäivää.


Lomautus ja muu samanaikainen poissaolo. Jos työntekijän lomautus ja jokin muu poissaolo, kuten sairausloma, osuvat samaan aikaan , noudatetaan yleensä. Ei sairausloma tarkoita ulkonaliikkumiskieltoa.


Toinen vaihtoehto on varhaisen tuen malli, eli työntekijä voi tehdä työtä,. En tarkkaan muista milloin laki muuttui mutta tuskin siitä paria vuotta kauempaa on. Isälle korvamerkitty isyysvapaa on enintään arkipäivää eli noin viikkoa. Kyllä nyt luikuria lasket. Arkipäiviä ovat päivät maanantaista lauantaihin pois lukien arkipyhät.


Isä voi pitää isyysvapaasta enintään arkipäivää eli noin viikkoa samaan aikaan kuin äiti saa äitiys- tai vanhempainrahaa. Tarjous tai vastaus, joka peruutetaan, ei ole sitova, jos peruutus saapuu sille, jolle tarjous on tehty tai vastaus annettu, ennenkuin hän on ottanut selon tarjouksesta tai vastauksesta tahi samaan aikaan , kuin tämä tapahtuu. Suositeltavaa on ilmoittaa asiasta samaan aikaan , kun työpaikalla esitetään toiveet vuosilomien ajankohdasta. Työmatkan kestoon liittyvät edellytykset ovat voimassa työsopimusta tehdessä eli työntekijä voi työn aloittamisesta sovittuaan muuttaa lähemmäksi työpaikkaa ja saada silti liikkuvuusavustusta.


Liikkuvuusavustus on siis tarkoitettu matkakorvauksiin tai muuttokustannuksiin, mutta käyttötarkoitusta ei kuitenkaan rajata.

Olen työskennellyt yksityisessä hoitokodissa yhtäjaksoisesti täysillä listoilla lähihoitajan sijaisena vajaat kaksi vuotta, ilman työsopimusta , työnantajan ollessa sitä mieltä, ettei se ole talon tapa eikä sitä tarvita. Samaan aikaan työnantaja palkkasi uusia henkilöitä samantyyppisiin töihin. Minut lomautettiin v. Asia vietiin oikeuteen ja työnantaja joutui palauttamaan lomautuksen ajan palkan mulle ja työkavereilleni.


Kaupunki oli samaan aikaan ylläpitänyt sijaislistaa tarvittavien sijaisten saamiseksi ruokapalvelun eri toimipisteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit