keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Eurooppalainen sairaanhoitokortti kokemuksia

Jos sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti , sinun tulisi saada lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa, kun matkustat tai oleskelet tilapäisesti toisessa EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä. Lääketieteellisesti välttämättömällä hoidolla tarkoitetaan hoitoa, joka ei voi odottaa sitä, että palaat kotiin. Suomessa käytetään kansallista sairausvakuutuskorttia eli Kela-korttia. Eurooppalainen sairaanhoitokortti on muita Euroopan maita varten. Suomessa eurooppalaista sairaanhoitokorttia voivat käyttää vain pysyvästi ulkomailla asuvat eläkeläiset, joiden sairaanhoitokustannuksista Suomi vastaa ja jotka saavat eläkettä Suomesta.


Siksi on hyvä hankkia myös matkavakuutus. Muista tarkistaa matkavakuutuksen ehdot. Ota molemmat: eurooppalainen sairaanhoitokortti ja matkavakuutus. Kuten tässä on jo kerrottukin, saat kortin ilmaiseksi Kelalta ja se uusitaan automaattisesti. Sillä saat ilmaiseksi lääkäripalvelut terveyskeskuksessa ja lääkärin määräämät lääkkeet ilmaiseksi apteekista.


Ei se ole mikään kelakortti vaan eurooppalainen sairaanhoitokortti. Jos sen kerran hankkii tulee aina uusi kun entinen menee vanhaksi. Se ei korvaa meidän omassa maassa käytettävää sairausvakuutus korttia. Samasta ajankohdasta lukien varaudutaan myös muiden jäsenvaltioiden antamien korttien käyttöön Suomessa. Muissa EU:n jäsenvaltioissa käytettävän suomalaisen kortin myöntää kirjallisen hakemuksen perusteella Kela.


Kelan etuuksien hakemisessa käytetyt lomakkeet pdf-muodossa. Kortti on hakijalle. Lomakkeet avautuvat napsauttamalla lataa-linkkiä. Voit hakea lähes kaikkia Kelan etuuksia myös verkossa. Jos sairastut ulkomailla tai sattuu vahinko, matkavakuutuksen hinta on pieni vakuutuksen tuomaan turvaan nähden.


Ulkomailla tehtävien hoitotoimenpiteiden ja mahdollisesti tarvittavien lääkkeiden hinnat voivat nousta useisiin satoihin tai jopa tuhansiin euroihin, ylittäen moninkertaisesti kattavimmankin matkavakuutuksen hinnan. Miten matkavakuutus kannattaa valita ja mitä tulee huomioida vakuutusta ostaessa? Lue matkavakuutuksen ostajan opas.


Eläkkeensaajilla, jotka asuvat toisessa EU - tai Eta-maassa tai Sveitsissä ja joiden sairaanhoidon. Sinulla on oltava voimassa oleva eurooppalainen sairaanhoitokortti ja passi tai muu henkilötodistus, jotta. Voit kuitenkin hakea jälkikäteen korvausta Kelalta. Miksi kortti pitäisi olla ja mitä hyötyä. Tulevaisuudessa tavoitteena on yhdistää eurooppalainen sairaanhoitokortti Kela-korttiin.


Vakuutuksen lisäksi kannattaa hankkia eurooppalainen sairaanhoitokortti , jos suuntaat matkalle Eurooppaan. Se ei kuitenkaan korvaa vakuutusta, sillä ainoastaan vakuutus korvaa kotiinkuljetuskustannuksia tai esimerkiksi matkan keskeytymisen. Elikkäs siinä, jos jotakuta kiinnostaa! Vakuutus on aina järkevä valinta ulkomaille matkustettaessa, oli sitten suunnitteilla reppureissu Kiinaan tai kaupunkiloma Tallinnaan. Suomen ulkoministeriö suosittelee matkavakuutusta myös EU:n alueella, sillä eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kata kuluja erityishoidosta tai sairaankuljetuksesta ulkomailta kotimaahan.


Reissaajan on hyvä varata matka-apteekkiinsa ainakin särkylääkettä, maitohappobakteereita ja ripulilääkettä. Ota mukaan myös eurooppalainen sairaanhoitokortti , jolla olet oikeutettu saamaan lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä. Ammattiliiton jäsen, valitse Liittokasko. Parempaa saat hakea: pysäköintiturva, bonusturva, laaja sijaisautoetu.


Verkosta kaikkien ammattiliittojen jäsenille vähintään -2 ensimmäiseksi vuodeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit