perjantai 22. heinäkuuta 2016

Kotietsinnästä valittaminen

Vastaus Kari Helsinki Terve, Miten valitetaan kotietsinnästä , joka on tehty laittomasti? Siitä pitänee valittaa kuukauden kuluessa tapahtuneesta. Riittääkö kantelu Oikeusasiamiehelle? Mistään ei löydy tietoa. Mitä kautta valitus tehdään?


No perus muroväittelijä uskoo vaikka Hymyyn jos pystyy tulkitsemaan uutisen omaan agendaan ja ajatusmaailmaan sopivasti. Tuossa uutisessa asia on vain. Lisäksi asunnon haltijalla on lähtökohtaisesti oikeus kuvata ja äänittää tehty kotietsintä. Kotietsinnästä on poliisin aina pidettävä pöytäkirjaa.


Itse asiassa kun joku kotietsinnän kuvaa niin siitä pitäisi poliisinkin olla tyytyväinen. Väistämättä tulee mieleen että pikkulapset hiekkalaatikolla - tämä kotietsinnästä valittaminen. Pitäisi jollakin johtotason poliisiupseerilla herätä jo kellot soimaan: Pitäskö tälle farssille tehdä jotain.


Ja huumepoliisi itse tehtaillut laittomia kotietsintöjä ties kuinka monta kymmentä vuotta. Asiasta valittaminen ei todellakaan ole aiheuttanut muuta kuin silmätikkuna pitämistä = turhia pysyätyksiä liikenteessä omituisineen kysymyksineen, maantiellä ajavat puskurissa kiinni ja parkkipaikalla hyökkäävät seuraamaa pelkästään ja vain, yhden ja saman auton parkkikiekkoa. Jos haluaa käyttää huumeita ilman että huumepoliisi ehdistelee niin kannattaa valita kokaiini, kaveerata huumepoliisien kanssa ja sekaantua. Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi laki rikosasioita koskevaa eurooppalaista tutkintamääräystä koskevan direktiivin täytäntöönpanosta.


Direktiivi sisältää säännökset todisteiden hankkimiseen rikosasioissa liittyvästä oikeusapumenettelystä Euroopan unionin jäsenvaltioiden välillä. Nyt minulla on videokamerat valmiina ja nauhalle menee, jos ex- mies ja ystävänsä poliisit tulevat taas tekemään kotietsintää. Edellisen asian laitoin poliisihallintoon tutkittavaski, mutta eihän korppi korpin silmää noki. Suomihan sai joku vuosi sitten langettavan tuomion, kun poliisin tekemästä kotietsinnästä ei voinut valittaa minnekään. Juttu meni sukkana sisään EIT:n käsittelyyn nimenomaan siksi, että päätöstä kotietsinnästä ei voinut saattaa minkään oikeusistuimen käsiteltäväksi.


Tapauksessa oli kyse huumausaineen käyttörikoksen jälkeen suoritetusta kotietsinnästä. Korkein oikeus huomautti suhteellisuusperiaatteen noudattamisesta ”pienehköissä” rikoksissa, mutta huumausainerikoksen jälkeisestä kotietsinnästä on silti merkittäviä eroja tekijänoikeusrikokseen ja sen jälkeiseen mahdolliseen kotietsintään. Valeostolla ei myöskään saa kiertää kotietsintää koskevia säännöksiä.


Siksi momentin mukaan kotietsintä asunnossa on sallittua vain, jos sisäänkäynti tai oleskelu tapahtuu asuntoa käyttävän aktiivisella myötävaikutuksella. Lakimies kirjoitti:Tämän vuoksi aiheettomasta kotietsinnästä voi valittaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, joka määrää korvauksen valtiolle maksettavaksi. Tv-sarjojen lataaminen ja katsominen verkossa ei ole nykypäivänä harvinaista. Kiinnostavat sarjat voi katsoa joko ”stream”-palveluista tai ladata omalle kiintolevylle verrattain helposti.


On länsimaissa poikkeuksellista, että kotietsinnästä päättää yksin poliisi, kuten Suomessa. Länsimaissa siihen vaaditaan yleensä tuomarin päätös. Rivikansalainen saa hovioikeudesta apua yhä harvemmin. Suomessa valittaminen käräjäoikeuden ratkaisusta hovioikeuteen on nykyisin kuitenkin usean kynnyksen takana.


Viime viikonloppuna Turun saaristossa tapahtui Suomen oloissa täysin poikkeuksellinen viranomaisoperaatio. Ilmatila suljettiin, merireitit eristettiin ja valtionjohtoa informoitiin etukäteen sadan poliisin ja kolmensadan muun turvallisuusviranomaisen suorittamasta kotietsinnästä Airiston Helmi -yrityksen tiloihin. Ymmärtäisin ongelmasi, jos aika olisi ollut pari vuotta mutta valittaminen.


Oikeudellisia ohjeita ja ajatuksia voit lukea artikkeleistamme. Veikkaaminen ja lottoaminen samoin kuin veroilmoituksen täyttäminen ja jättäminen, oikeusjutun vireille ja tuomiosta valittaminen voidaan hoitaa sähköisesti jne. Kun isä lampun osti -aikakautta.


Poliisin toiminnasta valittaminen - Ohjeeksi myös muille, jotka joutuvan vastaavan miehittäjä-Ryssää suosivan kusetuksen uhreiksi poliisin taholta: Poliisin palveluista voi antaa palautetta suullisesti ja kirjallisesti. Kirjallista palautetta voi antaa myös www-sivujen kautta. Värit varastetaan ja varkaana toimii ilman muuta henkilöllisyydeltään salainen maailmankuulu katutaiteilija Banksy.


Hänhän ei voi mennä ostamaan kaupasta värejä, koska taideliikkeissä tunnetaan kaikki taiteilijat ja jos hän menisi taideliikkeeseen ostamaan värejä, hänen henkilöllisyytensä ilman muuta paljastuisi ennen pitkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit