maanantai 25. heinäkuuta 2016

Ennakkoperintärekisteri tuloraja

Ennakkoperintärekisteri ja kotitalousvähennys. Jos et kuulu rekisteriin, se voi hankaloittaa huomattavasti toimeksiantojen saamista toisten yritysten lisäksi myös sellaisilta kuluttaja-asiakkailta, jotka haluavat tehdä ostamastaan palvelusta kotitalousvähennyksen. Viikon tuloraja palkansaajan verokortissa on 4euroa, perusprosentti ja lisäprosentti 50. Jos palkka loma-ajalta on 2. Verottajan slangilla ennakkoperintärekisteri on lyhyemmin enpere.


Enperen tarkoituksena on osoittaa se, että rekisteriin merkitty yritys huolehtii ennakkoverojensa maksamisesta itse. Tällöin ei suorituksen maksajan tarvitse pidättää veroa työsuorituksen perusteella saamastaan laskusta. Toiminimen perustamislomakkeen täyttö verkossa vie aikaa noin minuuttia.


Toiminimen voit toki perustaa myös tulostamalla paperilomakkeen ja viemällä sen täytettynä postiin, mutta tämä on selvästi hitaampi ja myös hieman kalliimpi toimenpide verkossa tehtävään perustamiseen verrattuna. Uusien yritysten on pääsääntöisesti ilmoittauduttava kaupparekisteriin. Rekisteröinti on tehokkain tapa suojata yrityksen toiminimi. Perusilmoitus tehdään ennen toiminnan aloittamista. Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin.


Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa. Olen ollut erittäin tyytyväinen OP Kevytyrittäjä -palveluun. Laskutus ja muut paperiasiat hoituvat sen avulla helposti ja nopeasti. Minulla on palvelusta vain ja ainoastaan positiivisia kokemuksia. Selaimesi evästeet on estetty.


Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Kun yrität toiminimellä, liiketoimintasi tulot verotetaan yhdessä muiden tulojesi, kuten esimerkiksi päätyöstäsi saaman palkan kanssa. Pienestäkin toiminimellä tehdystä tulosta saattaa siis upota suhteellisesti melko iso osa veroihin, jos tienaat hyvin palkkatyössäsi. Liikkeen- ja ammatinharjoittaja ja maataloudenharjoittaja voi tehdä myös yritystoiminnan lopettamisilmoituksen Omaverossa, Verohallinto kertoo. Osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen sekä yhtymien on tehtävä lopettamisilmoitus YTJ-palvelussa.


Verokortilla on enää vain yksi tuloraja , eli freelanceverokortista ja sivutuloverokortista on luovuttu. Verokorttiin on tehty useita muutoksia, jotka järkevöittävät ja selkeyttävät verokortin käyttämistä. Ensinnäkin verokortilla on enää vain yksi tuloraja , eli freelanceverokortista ja sivutuloverokortista on luovuttu. Tutkimme: verokorteista tehtiin syyskuussa OmaVerossa. Se on erinomainen tulos.


Sinunkin kannattaa nyt hengittää sisään ja tarkistaa tulorajasi loppuvuodelle. Jos tuloraja ei riitä, tee muutosverokortti OmaVerossa. Ilmoittaudutaan seuraaviin rekistereihin: kaupparekisteri, ennakkoperintärekisteri , arvonlisävelvollisten rekisteri sekä yritys-ja yhteisötunnusta varten. Alv-velvolliseksi ilmoittautuessasi ilmoitetaan myös yritystoiminnan aloituspäivä.


Määritellään yrityksen päätoimiala sekä kirjoitetaan laajempi toimialakuvaus. Jos työntekijällä on useita työnantajia, niin tulee kaikkien palkkojen kertymät laskea yhteen. Jos työntekijä huomaa, että tuloraja on ylittymässä vuoden loppuun mennessä tai esimerkiksi vähennykset muuttuvat, niin hän voi tilata muutosverokortin Omavero-palvelun kautta. OmaVero-palveluun pääsee kirjautumaan verkkopankkitunnuksilla.


Yrittäjän eläkelain eli YEL:n mukaan Suomessa asuvan ja toimivan yrittäjän on vakuutettava itsensä vanhuuden, työkyvyttömyyden. Sivutoiminen yrittäjyys. Voit ryhtyä joko suoraan päätoimiseksi yrittäjäksi tai toimia ensin sivutoimisena yrittäjänä palkkatyön tai opiskelun ohessa.


Pidätyksen alaisen palkan määrä (sis. luontoisedut) Perusprosentti Lisäprosentti Palkkakauden tuloraja perusprosentille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit