keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Riitaisa avioero ositus

Lakipalvelut, neuvontaa, oikeudenkäyntiavustusta sekä asiakirjojen laatimisapua. Jos kummallakaan puolisolla ei ole avio-oikeutta toistensa omaisuuteen, on omaisuuden osituksen sijaan toimitettava ainoastaan puolisoiden omaisuuden ns. Usein asiat saadaan sovittua nopeastikin, kun väliin tulevat juristit jotka hoitavat neuvottelut. Jos kuitenkin osoittautuu, ettei sovintoa tulla saamaan aikaan, kannattaa suosiolla hakea pesänjakajaa toimittamaan ositus loppuun.


Jokaista kippoa ja kuppia ei tarvitse kirjata osituskirjaan, mutta jos oikein riitaisa ositus on, niin pahimmassa tapauksessa pesänjakaja joutuu ne kipot ja kupit ihan konkreettisesti jakamaan, mutta onneksi siihen joudutaan aika harvoin, Räihä-Mäntyharju sanoo. Entinen puoliso on kuolinpesän osakas osituksen toimittamiseen saakka ja hänet tulee siten muun muassa kutsua perunkirjoitustilaisuuteen. Jos avioero oli vasta vireillä toisen puolison kuollessa, on eloonjäänyt puoliso lesken asemassa, ja hänen varansa ja velkansa on siten luetteloitava perukirjaan. Osana avioeroa on puolisoiden yhteisten lasten huoltajuuspäätösten teko, mikäli yhteisiä lapsia on.


Pesänjakaja tutkii avioehtosopimuksen ja ositussopimuksen. Tämä kävi ilmi Nordean vuosi sitten tekemästä tutkimuksesta. Puolisot, joilla oli asuntovelkaa, mainitsivat avioeron todennäköisimmäksi syyksi, jolloin he joutuisivat luopumaan nykyisestä asunnostaan.


Liitto on täysin mahdollista kääntää huonosta jälleen hyväksi. Se vaatii vain molemmilta tarpeeksi halua. Erityisesti pidemmissä suhteissa tapahtuu paljon henkistä kasvua, odotukset ja asenteet saattavat muuttua, ja joskus ne lähtevät eri suuntiin. Vasta eron myötä vapautuu tilaa kasvuun. Hakijan henkilötiedot.


Osoite Puhelinnumero. Erohakemuksen voi tehdä yksin tai yhdessä puolison kanssa. Palvelun kautta voit itse muokata ja tulostaa asiakirjoja helposti ja vaivattomasti.


Palvelun käyttö on ilmaista. Avioeron hakeminen. Valitset vain sopivan formaatin ja avaat asiakirjamallin suoraan päätteellesi muokattavaksi. Riitaisa avioero on hanurista, siinä ei voita kukaan ei kiusaaja eikä etenkään kiusattu. Ositussopimuksen voi tehdä itsekin pienestä omaisuudesta, erityisen helppoa se on jollei ole lainhuudatettavaa omaisuutta (omistusasuntoa tms.).


Riitaisa ositus eli omaisuuden jako voi jopa päättää yrityksen toiminnan. Jopa vuoden riita. Kun avioerohakemus saapuu käräjäoikeuteen, molempien varallisuus selvitetään tilien ja lainojen osalta siltä päivältä. Molemmat ilmoittavat omaisuutensa avoimesti, mutta mitään viranomaiskeinoja varallisuuden todelliseen selvittämiseen ei ole. Omaisuuden ositus koskee omaisuutta, johon puolisoilla on avio-oikeus.


Suoritettu ositus myös lakkauttaa avio-oikeuden puolison omaisuuteen, joten se on senkin takia aiheellista rekisteröidä maistraattiin kuten avioehtokin. Tilanne on siis riitaisa ,. Mikäli ero ei astuisikaan voimaan jää ositus ja avio-oikeuden poituminen edelleen voimaan. Laki ei sitä vaadi, ja yleensä se on aivan turhaa. Nämä tunteet joudut käymään läpi, ennen kuin olet päässyt suhteen yli. Ei ole ihme, jos erossa jylläävät vahvatkin tunteet.


Se on ihan tavallista. Tunteita ei kannata piilotella, mutta niitä tulisi oppia käsittelemään. Luotettava asianajotoimisto Uudellamaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit