tiistai 19. heinäkuuta 2016

Kuntalaki ajantasa

Suuren valikoima kirjakauppa. Tutustu valikoimaan ja tilaa heti. Jos kunnanhallituksen jäsenet ja varajäsenet ovat esteellisiä hoitamaan kunnanhallitukselle tai §:n mukaan kuuluvia tehtäviä eikä kunnanhallitusta saada tästä syystä päätösvaltaiseksi, valtuuston tulee asettaa tilapäinen valiokunta, joka hoitaa niitä kunnanhallituksessa käsiteltäviä asioita, joita kunnanhallituksen jäsenten ja varajäsenten esteellisyys koskee. Valtioneuvoston asetus perustuesta, viherryttämistuesta ja nuoren viljelijän tuesta. Kuntalaki ja kunnan hallintosääntö Kuntalain luku sisältää säännökset kunnan päätöksenteko- ja hallintomenettelystä.


Perussäännökset valtuuston kokoontumisesta ovat kuntalaissa, mutta muiden toimielinten kohdalla kokousmenettely perustuu pääosin hallintosäännön määräyksiin. Esteellisyysperusteet Suomen lainsäädännössä Hallintolain mukainen esteellisyys. Suomen hallintolain §:n momentin mukaan virkamies on esteellinen.


Kaavoituskatsauksen tarkoituksena on antaa kuntalaisille tietoa vireillä olevista maankäytön suunnitelmista. Maankäyttö- ja rakennuslaki sekä kuntalaki korostavat kansalaisten tiedonsaannin merkitystä ja osallistumista päätöksentekoon. Ajantasa -asemakaava (MRA §) Ajantasa -asemakaava on koostekartta lainvoiman saaneista asemakaavoista.


Salossa ajantasa -asemakaavaa ylläpitää kaupunkisuunnittelu. Otteita ajantasakaavasta voi tilata kiinteistö- ja mittauspalveluista. Karttaotteet ovat maksullisia. Nähtävillä olevat suunnitelmat.


Katu- ja puistosuunnitelmien valmistumisen jälkeen ne pidetään nähtävillä kahden viikon ajan. Areena on Suomen suurin netti-tv ja radio. Asemakaavoituksen ja maankäytön suunnittelun tarkoituksena on tehdä hyvää ympäristöä nykyisille ja tuleville vantaalaisille asukkaille ja yrityksille.


Toimita aloite kuntaan sähköisesti tai paperilla. Utajärven Asiointipiste. Kaikki kuntalaisaloite. Jos kunta rikkoo kuntalakia, tuleeko siitä mitään oikeudellisia seuraamuksia ja jos tulee, niin kenelle? Lain luku käsittelee asukkaiden osallistumisoikeutta.


Tärkeimmät oikeudet ovat äänioikeus ja äänestysoikeus (§) sekä aloiteoikeus (§). Yksi ainoa kansanedustaja voi tehdä lakialoitteen ja säätää uusia lakeja kansan tuella! Arvoisat kansalaiset, Olen aikaisemmin puhunut siitä, miten Suomen valtiojärjestelmä on täysin korruptoitunut.


Lieksan kaupungin asiakaspalvelupiste palvelee osoitteessa Pielisentie 3. Meille voit tulla tai soittaa ma-pe klo 9-1 p. Kuntalaissa säädettyjen tehtävien lisäksi kunnanhallitus johtaa, valvoo ja arvioi kunnan hallintoa sekä vastaa kunnallistaloudellisten ja muiden yleisten toimintaedellytysten säilymisesta huolehtimalla talouden suunnittelusta. Kunnanhallituksen tehtävät. Lakiin on muutoinkin mielestäni selkeästi kirjattu, sekä perustuslakiin, että kunta- ja hallintolakien tarkentaviin kunnan menettelyihin, että kuntien on todella kuunneltava kuntalaisiaan.


JUHTA - Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta Suositukset 5. Kuntalaisaloitteen voi tehdä asukas tai henkilö, joka hallitsee tai omistaa kunnassa sijaitsevaa kiinteää omaisuutta. Aloitteen voi kotikunnassaan tehdä myös yhteisö, laitos tai säätiö. Erityislaeissa ei tulisi säätää kunnan hallinnon ja talouden järjestämisestä erikseen. Tällä suosituksella eli yhteisen rakenteen määrittelyllä edistetään uuden kuntalain kunnille luomaa velvoitetta (1§) julkaista talousarvio- ja taloussuunnitelmatiedot yleisessä tietoverkossa sekä varmistetaan osaltaan tiedon julkaisu yhdenmukaisessa formaatissa tiedon jatkohyödyntämistä varten.


Asiakasnäkökulmasta toimijoina ovat olleet kokemusasiantuntijat ja asiakasraati. Ammattilaisnäkökulma. Aloite Ehdotus vireille panemiseksi, esimerkiksi epäkohdan poistamiseksi.


Yhdistyksen kokouksessa aloitteen voi tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit