perjantai 29. heinäkuuta 2016

Ampumaradalla ampuminen ilman aseenkantolupaa

Kun ase otetaan laukusta, avataan lukko ja varmistetaan että aseessa ei ole patruunaa. Kun ampuminen on päättynyt varmistetaan, että ase on tyhjä ja laitetaan takaisin laukkuun. Jos ase luovutetaan ulkopuoliselle henkilölle, jolla ei ole vastaavan aseen aseenkantolupaa , aseen haltija on jatkuvasti läsnä. Ampuminen voi olla luvallista myös muualla kuin erityisesti ampu-maradaksi rakennetuilla paikoilla. Maanomistaja voi haja-asutus-alueella rakentaa oman ampumapaikan omistamalleen maalle il-man lupamenettelyä ja maanomistaja voi antaa luvan ampumiseen omistamallaan maalla.


Ampumaurheilija ampuu vain ampumaradalla , joka on todettu turvalliseksi. Ase tuodaan ampumapaikalle aina laukussa tai muussa suojuksessa. Kannattaa laittaa valitus vetämään. Eikö se ole niin, että aseenkantolupaa ei pitäisi evätä, ellei ole nimenomaan jotain syytä siihen.


Nämä tietyn tyyliset virkamiehet käyttävät valtaansa väärin ja ovat tietävinään asiakkaan tarpeet paremmin kuin hän itse. Aikoinaan sain luvan. Osuva on Suomen johtava sisäampumaratapalveluja ja ampuma-asekoulutusta tarjoava yritys. Ratamme modernit, viihtyisät tilat tarjoavat erinomaiset puitteet niin vakavalle harrastukselle kuin elämykselliselle ammunnalle, aivan Helsingin keskustassa.


Lisäksi sinun täytyy hankkia ostolupa piekkariisi ennen kuin voit sen ostaa, eli poliisilta kysymään lupaa aseeseen. Kysy samalla varmistus tuohon ampumisasiaan, he tietävät varmasti! Lukuun ottamatta aseenkantolupaa ammattimaiseen tai muuhun käyttöön myönnetyt luvat ja hyväksynnät ovat yleensä toistaiseksi voimassa, ellei hakemusta ole tehty määräajaksi. Maakunnan johtaja tai oikeusministeri voi asettaa luvalle määräajan tapauksissa, joissa yleinen järjestys ja turvallisuus sitä edellyttää.


Eniten mua kiinnostais yhdellä kädellä ampuminen ja ilman alustoja, tukia ja muuta vastaavaa. Kirjoitit paikallaan olevasta maalista ja liikkuvasta. Ehkä paikallaan oleva olis hyvä. Huolimatta, vaikka en niin kovin rauhallinen ole luonteeltani, mutta toisaaltaan olen maltillinen keskittyjä ja siinä mielessä rauhallinen. On totta ettei asetta saa antaa sellaiselle joka ei pysty itseään sen kanssa hallitsemaan.


Monellehan tuottaa jumalaisia väristyksiä ku saa aseen kouraansa. Lääkärit ovat pullikoineet vastaan sitä että joutuisivat pyydettäessä ilmoittamaan viranomaisille, onko joku kelvollinen saamaan aseenkantolupaa. Vierailija: Saari oli varmaan sanonut että oli ajattelematon ja videot olivat lähinnä vitsi ja esittänyt katuvaa.


Miten poliisi voi erottaa että juuri tämä tapaus on se massamurhaaja. Sisäministeri Anne Holmlund sanoi tänään tiedotustilaisuudessa, että epäilty Kauhajoen ampuja laittoi perjantaina nettiin ampumisvideon. Asia oli Holmlundin mkaan poliisin tiedossa.


Poliisi yritti tuloksetta tavoittaa ampujaa jo perjantaina. Mun mielestä pitäisi nyt unohtaa syyttely ja miettiä, mikä auttaisi oikeasti. Niin kuin joku sanoikin, vahinkoa voi tehdä ilman aseitakin, joten aselaki ei ole se pääasia, johon pitää puuttua. Koska ihminen kasvaa muuallakin kuin vanhempien kotona niin se vanhempiin satsaaminen ei yksin auta. Pistän tämä erilliseksi ketjuksi, koska se ei ehkä kosketa niin suuresti Jokelan ammunnan tapahtumia mutta on luontainen jatko tapahtuman jälkipyykissä.


Asiasta löytynee ketju mutta haun ollessa poissa käytöstä käytettäköön tätä ja moderaattorit yhdistäköön sitten ketjut toisiinsa. Edes radalla käynti ei enää riitä luvan saannin perusteeksi, jos kyseessä on vain satunnainen maaliin ampuminen , vaan täytyy psytyä osoittamaan (paikallisen poliisimestarin sanoja lainatakseni) esittää riittävä näyttö harrastuksesta ja sen säännöllisyydestä. Noutajakoira on verraton apu vesilintujen metsästyksessä. Vertauksesi ontuu sen verran, että ajokorttia ei saa ilman lääkärintodistusta. Leipäveitsellä tai autolla Auvinen olisi tuskin saanut aikaan samanlaista tuhoa kuin tuliaseella.


Ymmärrän perustelusi, mutta olen edelleen häpeämättömästi sitä mieltä ettei Auviselle olisi pitänyt myöntää aseenkantolupaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit