tiistai 12. heinäkuuta 2016

Sivutoiminen yrittäjä yel

Päätä hintasi, varattavuutesi ja hallitse ilmoituksiasi oman aikataulusi mukaan. Suunnittele unelmalomasi tänään! YEL -vakuutuksen ottaminen Tuleeko sivutoimisen yrittäjän ottaa YEL -vakuutus?


Eläkeläisten ei ole pakko YEL -vakuuttaa yritystoimintaansa, mikäli he saavat vanhuuseläkettä. YEL :n pakollisuus on sidottu liiketoiminnan tulokseen ns.

YEL -työtulon kautta, ja se voi koskea niin päätoimista kuin sivutoimistakin yrittäjää. Yritystoiminnan tulee jatkua vähintään neljän kuukauden ajan. Voit ryhtyä joko suoraan päätoimiseksi yrittäjäksi tai toimia ensin sivutoimisena yrittäjänä palkkatyön tai opiskelun ohessa.


Sinänsä nämä eivät eroa toisistaan ja yrityksen perustaminen ja muut velvollisuudet ovat aivan samat. Sairauspäiväraha yrittäjälle ja apurahan saajalle. Jos olet YEL - tai MYEL-vakuutettu yrittäjä , voit saada sairauspäivärahaa.


Osta laitteet ja liittymät edulliseen DNA Hintaan omalla Y-tunnuksellasi.

Tervetuloa tekemään helppoja hankintoja yrityksellesi. Maksuton verkkokurssi yrittäjille. Tutustu ja rekisteröidy! Myös työtön voi joissakin tapauksissa olla sivutoiminen yrittäjä.


Hän voi olla palkansaaja, eläkeläinen tai opiskelija. Myös työttömyysetuutta saava henkilö voi tietyin ehdoin toimia sivutoimisena yrittäjänä. Olen sivutoiminen yrittäjä ja 5päivää liiton kassassa tulee täyteen.


Aion työllistää itseni tulevaisuudessa omalla yritykselläni. Tämän tulee olla realistinen summa. Kyllä se kasvattaa eli tuosta satasesta tienaamasi eläke maksetaan palkkatyöstä tienaamasi eläkkeen päälle.


Eli ei mene hukkaan. Sivutoimiset opintoni ovat vielä kesken. TE-toimisto selvittää, onko henkilö pää- vai sivutoiminen ja toisaalta onko henkilö palkansaajaan rinnastettava yrittäjä. Jos on sivutoiminen , on mahdollista anoa soviteltua etuutta maksajalta.


Päätöksen sovitellusta etuudesta tekee maksaja.

Työlinjan työttömyysturvaneuvonnasta saa lisätietoa työttömyysturva-asioissa. Jos omistat yli :n perheesi yrityksestä, olet työttömyysturvassa yrittäjä. Usein kysyttyä yrittäjien YEL -vakuuttamisesta.


Oletko aloittamassa yritystoimintaa? Katso vastauksemme usein kysyttyihin kysymyksiin yrittäjän eläkevakuutuksesta. Valittu työtulo saa kuitenkin olla enintään lakisääteisen eläkevakuutustyötulon suuruinen ( YEL -vakuutetulla eläkevakuutuksen vahvistettu vuosityötulo ja TyEL-vakuutuksen piirissä olevalla osaomistaja). Kyse voi olla työstä yritykselle, jonka omistat itse, freelancerina tehdystä työstä tai perheyritykselle tehdystä työstä.


Jos sinulla on yrittäjän tai maatalousyrittäjä eläkevakuutus, olet yrittäjä. Olet joko yrittäjä tai et ole. Voit siirtyä saman tien täyttämään uuden vakuutushakemuksen.


Toiminnan laajuudella ei sinällään ole merkitystä. Muistathan, että ensimmäisen kerran yrittäjätoiminnan aloittavana yrittäjänä saat prosentin alennuksen vakuutusmaksuusi ensimmäisen kuukauden ajan. YEL -tulohan pienentäisi palkkatyön ansiosidonnaista ellei sitten lopeta yritystäkin. Seuraaviin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun pohtii, onko kyseessä palkansaaja vai yrittäjä : Työnjohto ja valvonta Työsuhteessa työnantaja valvoo työtä ja voi antaa yksityiskohtaisiakin määräyksiä ja ohjeita siitä, miten työ tehdään.


Yrittäjältä taas ostetaan valmis työn lopputulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit