keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Sukupuu menetelmä

Sen avulla voi nostaa näkyviin eri sukupolvien elämänmalleja, arvoja ja tapoja. Sukupuu on hyödyllinen työkalu. Ne, kuten perhesalaisuudet ja -myytit sekä traumat, vaikuttavat elämäämme ja valintoihimme, vaikka emme sitä tiedostakaan, Silja Mäki sanoo. Hän toteaa, ettei sukupuuta välttämättä tarvitse edes piirtää.


Olet aloittamassa sukututkimustasi, eikä sinulla ole vielä sukututkimusohjelmaa. Kuinka voit luoda online-sukupuusi GeneaNetissä? Olemme kehittäneet tätä varten erityisen työkalun: Online- sukupuu (Helppo menetelmä ). Uskomaton menetelmä auttoi selvittämään lähes vuotta vanhan murhamysteerin – apuna sukupuu ja DNA-näyte 0:Murhamysteeri ratkesi sukupuun avulla Yhdysvaltojen Seattlessa.


Terapeuttinen tunteiden ja tarinoiden sukupuu auttaa oman taustan ymmärtämisessä. Silmien eteen hahmottuva sukupuu näyttää sen, mistä päähenkilö, se jolle sukupuu piirretään, on tullut. Menetelmä auttaa huomaamaan suvun selviytymiskeinoja ja suvulle tyypillisiä riskejä. Menetelmä lisää tietoisuutta suvun tapahtumista auttaen ymmärtämään omaa, perheen ja suvun toimintaa sekä luo mahdollisuuksia löytää sopu menneisyyden ristiriitojen kanssa. AJANKOHTA JA PAIKKA 29.


Turun ammattikorkeakoulu, Ruiskatu 8. Käsinuket voivat olla yksi tällainen menetelmä. Lasta voi houkutella käsinuken kautta puhumaan tunteistaan, jolloin lapsi ikään kuin ulkoistaa omia tunteitaan käsinukkeen. Jotkut löytävät itsensä ja juurensa sukututkimuksen kautta kevyemmin tämän voi tehdä laatimalla omasta perheestään sukupuun. Papunetin sivuilta löytyy sukupuu -peli. Suvun perinteitä ja arvoja voi myös tarkastella kirjoittamalla niistä.


Esineet ovat hyviä muistelun lähteitä. Päihteiden käyttöä eri sukupolvissa voidaan kuvata pullon kuvalla, ruiskunkuvalla tai pillereil-lä. Väkivaltaa voidaan kuvata vyön tai kirveen kuvalla.


VOIMAUTTAVA SUKUPUU (3op) -TYÖPAJA Avoin kaikille omasta sukupuutyöskentelystä kiinnostuneille tai terapeuttista työtä tekeville, mutta lisäksi koulutus sopii menetelmän perusteet -käyneiden täydennyskoulutukseksi. Toiminnaliset menetelmät kortein. Menetelmä lisää myös työntekijän itsetuntemusta ja valmiutta vastaanottaa toisen ihmisen tunneainesta, joka pohjautuu elämänkokemuksiin ja minäkuvaan. Valokuva ei ole sinänsä itsenään voimauttava, vaan menetelmä perustuu siihen, että täyttääkö soveltamistilanne voimautumisen ehdot. Savolainen, Maailman ihanin tyttö.


Perinteisen käsityksen mukainen uralilaisten kielten sukupuu perustuu muun muassa M. Castrénin ja Otto Donnerin esittämiin näkemyksiin. Lastensuojeluilmoitus tehdään ensisijaisesti lapsen asuinkunnan sosiaalitoimeen tai sosiaalipäivystykseen. Kun lapsen asuinkuntaa ei tiedä tai tilanne on kiireellinen, voi olla yhteydessä hätänumeroon 112. Menetelmä kytkee ruoantuotannon irti maataloudesta, ja valmistus onnistuu vaikka aavikolla tai avaruudessa.


Aivot ovat viisaat – ne ajavat itsensä burnoutiin, jos stressi jatkuu liian pitkään Aivoissa näkyy rappeumia jo kuukauden stressin jälkeen. Tämä sukujulkaisun rajaus- menetelmä vähentää paljon kirjan tai muun julkaisun tekstisivumäärää, mutta sukututkimusta lukevien kannalta se voi olla harmillista, koska sukujulkaisua lukeva ei löydäkään etsimiään tietoja koko jälkeläisjoukosta. Aikaisemmin oli yleistä tehdä sukuselvitys samaa sukunimeä käyttäneistä. Verkostokartta on oiva menetelmä sisarusten ihmissuhteiden kar-toittamiseen. Toinen sukupuu eri rotuhaarojen eriytymisestä.


Tutkimuksessa käytettiin myös toista, tarkemmin FITSCH- ja KITSCH-ohjelmia ja 2mahdollisen erilaisen sukupuun materiaalia apuna käyttäen laskettua sukupuuta. Todennäköisesti tämä sukupuu on käytetyn aineiston ja laskentatapojen perusteella tarkempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit