keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Potilasvakuutus vakuutusyhtiö

HS vertaili: Suomen edullisimman liikennevakuutuksen saat POPilta. POP Matkavakuutuksella. Miksi odottaisit hoitoon pääsyä? Laske hinta ja vakuutu.


Potilasvakuutus vakuutusyhtiö

Katso vakuutusyhtiöiden ehdot ja valitse tarpeisiin sopiva vakuutus helposti täältä. Kotona ja matkalla tapahtuu, vahinkoja sattuu, tavaroita rikkoutuu ja peruutuksia tulee. Potilasvakuutus tuo turvaa paitsi potilaille myös hoitohenkilökunnalle.


Vakuutuksen ottamisen laiminlyönyt joutuu maksamaan potilasvahinkolain mukaan korotettua, jopa 10-kertaista, vakuutusmaksua. Korvausta ei suoriteta myöskään vähäisestä vahingosta. Vakuutusyhtiö ei tietenkään vie ketään vuorikiipeilemään tai edes pilatekseen.


Mutta se antaa tunteen ja tiedon taloudellisesta turvasta kaiken varalta. Ja SE on vakuutusyhtiön tehtävä. Mahdollistaa eläminen. Sillä kaiken voi korvata. Kuka tarvitsee potilasvakuutuksen?


Potilasvahinkolain mukaan terveyden- tai sairaanhoitotoimintaa harjoittavilla on oltava vakuutus potilasvahinkolain mukaisen vastuun varalta. Muutoksenhaku vakuutusasioissa. Jos olet tyytymätön vakuutusyhtiön päätökseen, selvitä asiaa ensin vakuutusyhtiön edustajan kanssa. Yrityksen toimialasta riippuen pakollisia vakuutuksia voivat olla myös esimerkiksi potilasvakuutus ja ympäristövahinkovakuutus. Yrittäjän kannattaa täydentää pakollisten vakuutusten antamaa turvaa tarpeen mukaisilla vapaaehtoisilla vakuutuksilla, esimerkiksi yrittäjän ja työntekijöiden tapaturma- ja sairausvakuutuksilla sekä yrityksen omaisuuden ja toiminnan vakuutuksilla.


Syitä vakuuttaa itsesi ja omaisuutesi. Jotkut vakuutukset ovat pakollisia. Esimerkiksi autonomistajien on hankittava lakisääteinen liikennevakuutus. Vuokra-asuntojen ehdoissa puolestaan vaaditaan yleensä kotivakuutuksen ottamista. Henkivakuutuksen myöntää vakuutusyhtiö OP-Henkivakuutus Oy.


Vakavan sairauden turvan ja luoton takaisinmaksuturvan myöntää OP:n yhteistyökumppani, vakuutusyhtiö AXA. Muut ajoneuvojen, kodin, omaisuuden ja terveyden vakuutukset myöntää vakuutusyhtiö Pohjola Vakuutus Oy. Vakuutuksenottajan on potilasvakuutusta hakiessaan esitettävä PVK:lle enintään kuukautta vanha todistus, jossa yhtiö kieltäytyy myöntämästä siltä haettua vakuutusta. Kaikilla toimintaterapeuteilla, jotka toimivat terveydenhuoltoalalla, tulee olla lakisääteinen potilasvakuutus.


TOI tarjoaa sen ammatinharjoittajajäsenilleen jäsenetuna. Vakuutus kattaa liiton jäsenten (pois lukien opiskelijajäsenet) itsenäisinä ammatinharjoittajina harjoittaman terveyden- ja sairaanhoitotoiminnan. Kaikilla terveyden- ja sairaanhoitotoimintaa harjoittavilla tulee olla lakisääteinen potilasvakuutus toiminnan yhteydessä sattuvia henkilövahinkoja varten.


Jos toimit lääkärinä ulkomailla, muista varmistua ja huolehtia vakuutusturvastasi. Maksun suuruus määräytyy vakuutusyhtiön potilasvakuutuksesta saaman taikka tällä vakuutuksella katettavien riskien perusteella arvioidun vakuutusmaksutulon mukaisessa suhteessa. Jos joku vakuutusyhtiö on sinulle erehdyksessä sellaisen myynyt, ei se kuitenkaan ole voimassa, koska laissa säädetyt vakuutusehdot eivät täyty. Siis se euroasi on mennyt aivan hukkaan joka vuosi. Voit kyllä saada vakuutusyhtiöltä jonkun vastuuvakuutuksen, mutta se on aivan eri asia kuin potilasvakuutus.


YEL-vakuutus turvaa sinun ja perheesi elämän. Yrittäjän eläkevakuutus auttaa, jos menetät työkykysi, sairastut, jäät vanhempainvapaalle tai yrityksesi toiminta jostain syystä keskeytyy. Ilman yrittäjää ei ole yritystäkään.


Vaarantuuko yrityksesi liiketoiminta, jos yllättäen joudut sairauslomalle? Miten käy perheen talouden, jos loukkaannut vakavasti tai kohtaat ennenaikaisen työkyvyttömyyden?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit