tiistai 14. kesäkuuta 2016

Tilapäinen muutto

Tilapäinen muutto

Luotettavat arvostelut. Tarjoukset tunnissa. Ei rekisteröitymistä. Saat keskimäärin tarjousta. Tilapäinen muutto on aivan eri juttu kuin pysyvä muutto.


Käyn seuraavassa läpi mitä väliaikainen muutto tarkoittaa, ja mitä jokaisen väliaikaisen muuttajan pitää huomioida. Putkiremontti, muutos työ- tai opiskeluasioissa, ero, syitä tilapäiseen muuttoon on monia. Maistraatti merkitsee henkilön ilmoittaman tilapäisen asuinpaikan väestötietojärjestelmään. Jos tilapäinen ulkomailla oleskelu muuttuu vakinaiseksi, oikeus Kelan etuuksiin päättyy. Säännöllisesti ulkomailla.


Jos oleskelet toistuvasti alle kuukauden jaksoja niin sanotussa kolmannessa maassa eli muualla kuin EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä, voit edelleen saada Kelan etuuksia, jos vietät jatkuvasti pääosan ajastasi Suomessa. Vanha vakinainen lähiosoitteesi ei jää voimaan. Vakinainen osoitteesi ja kotikuntasi jäävät voimaan.


Merkitse Kotikunta muuton jälkeen –kohtaan se kunta, jossa olet kirjoilla. Jos muutat Suomesta ulkomaille, verotuksesi riippuu monesta tekijästä. Eniten verotukseen vaikuttaa ulkomailla oleskelun kesto - erityisesti se, muutatko Suomesta pysyvästi vai tilapäisesti. Turvakieltoasiakas. Verohallinto saa aina tiedon väestötietojärjestelmän turvakiellosta ja henkilön osoitteesta.


Lomaposti - Siirrä postisi sinne missä itsekin olet. Kesä on ihanaa ja huoletonta aikaa, varsinkin kun voit ohjata myös postisi sinne, missä itsekin olet. Jos muutto on vielä edessä, siitä kannattaa tehdä mukavampi Muuttomaailman avulla. Meiltä löydät neuvot, vinkit ja oppaat mukavamman muuton suunnitteluun sekä yli 3muuttopalvelua tarjoavaa kotimaista muuttofirmaa arvosteluineen.


Tilapäinen muutto

Helpoiten löydät sopivimman muuttoavun jättämällä tarjouspyynnön. Haluatko tilapäisen osoitteenmuutoksen ulkomaille? Ole ystävällisesti yhteydessä asiakaspalveluumme.


Sinun tulee myös ilmoittaa muutosta, kun muutat Suomesta ulkomaille, ulkomailta Suomeen tai ulkomailla osoitteesta toiseen. Linkkien kautta pääset InfoFinlandin perustietosivuille ( Muutto Suomeen, Elämä Suomessa, Tietoa Suomesta). Jos olet työntekijä, yrittäjä, opiskelija, paluumuuttaja, pakolainen, turvapaikanhakija tai Suomessa asuvan henkilön perheenjäsen, löydät näiltä sivuilta erityisesti omaan elämäntilanteeseesi sopivaa tietoa. Jos tiedät jo Suomeen tullessasi, että tulet asumaan täällä alle vuoden, ja muutat sen jälkeen takaisin ulkomaille, on muuttosi tilapäinen. Muuttoilmoitus tulee lain mukaan tehdä aina, kun muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen tai kun tilapäinen oleskelu toisessa osoitteessa kestää yli kolme kuukautta.


Ilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää. Digi- ja väestötietovirastolle on tehtävä muuttoilmoitus, jos muutto Suomeen on pysyvä tai tilapäinen eli asuminen uudessa osoitteessa kestää yli kolme kuukautta. Henkilön verovelvollisuusasema määräytyy aina tosiasiallisen tilanteen perusteella ja merkitystä on muun muassa sillä, onko muutto Suomeen tilapäinen vai pysyväluonteinen, ja mikä on Suomessa oleskelun tarkoitus. Kun valitset alueen, näet linkin tämän alueen InfoFinland-sivuille. Valitse ensin alue.


Kun liikut sivustolla eri aiheissa, saat tähän valikkoon linkin vastaavaan aiheeseen valitsemasi alueen sivuille. Ilmoitus tilapäisestä muutosta pitää tehdä myös, jos muutto on väliaikainen, mutta kestää yli kolme kuukautta. Joidenkin sosiaaliturvaan liittyvien palveluiden saanti edellyttää pysyvän muuttoilmoituksen tekemistä Maistraattiin.


Osa kuitenkin päätyykin muuttamaan pysyvästi loma-asunnolleen ilman lupaa. Kuntaliiton johtava lakimies Ulla Hurmeranta kertoo, että luvattomat muutot tulevat vain harvoin kuntien tietoisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit