tiistai 14. kesäkuuta 2016

Tarviiko ruotsiin passia 2019

Jos Pohjoismaiden kansalainen matkustaa ilman passia tai henkilökorttia on suositeltavaa, että hänellä on mukanaan jokin muu viranomaisen myöntämä asiakirja (esim. ajokortti tai muu viranomaisen myöntämä asiakirja). Matkaseurueen mukana matkustavan alaikäisen henkilöllisyyden todistamiseksi riittää myös Kela-kortti. Päätös tarkoittaa, että tarkastuksia voidaan suorittaa sekä Ruotsiin saavuttaessa että lähdettäessä.


Tarkastuksia voidaan suorittaa myös Ruotsin ja muiden Pohjoismaiden sekä EU-maiden välillä matkustettaessa. Ruotsin poliisi suosittelee pitämään aina mukana passia tai kansallista henkilökorttia. Matkustaja on itse velvollinen selvittämään, tarvitseeko hän passin tai viisumin.


Mikäli sinulla on kysymyksiä passi- tai viisumivaatimuksista, ota yhteys maan lähetystöön. Passi ja muut matkustusasiakirjat. Lue tämä, niin tiedät, että milloin tarvitset passia ja milloin pitää hankkia matkalle myös viisumi.


Saat samalla vastauksen myös moneen muuhun matkustusasiakirjoihin liittyvään kysymykseen. Mikäli pohjoismaiden kansalainen matkustaa ilman passia tai henkilökorttia on suositeltavaa, että hänellä on mukanaan jokin muu viranomaisen myöntämä asiakirja. Viranomaiset voivat tarvittaessa vaihtaa matkustajan henkilöllisyyteen liittyviä tietoja henkilöllisyyden tarkistamiseksi.


Tarkista vaadittavat asiakirjat lähimmästä kohdemaan edustustosta. Voit myös tarkistaa passia , viisumia ja terveyttä koskevat määräykset IATA Travel Center -sivuilta (englanniksi). Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi, että etu- ja sukunimesi on kirjoitettu samoin lentolippuun, passiin ja mahdolliseen kanta-asiakaskorttiin.


Jos olet EU-kansalainen (tai Islannin, Liechtensteinin tai Norjan kansalainen), sinun ei tarvitse esittää henkilötodistusta tai passia , kun matkustat sisärajattomaan Schengen-alueeseen kuuluvasta EU-maasta toiseen. Passeissa on tietosivun sisällä mikrosiru, jolle tallennetaan passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva ja sormenjäljet. Passissa on koneluettava rivi ja passi sisältää myös muita turvatekijöitä, jotka vaikeuttavat passin väärentämistä ja sirun tietojen väärinkäyttöä. Passin myöntäminen aiempaa passia peruuttamatta (ns. kaksoispassi) Uusi passi voidaan poikkeustapauksissa myöntää aiempaa passia peruuttamatta, jos esimerkiksi voimassa oleva passi on ulkomaan viranomaisen hallussa tai ulkomaan viranomaisen passiin tekemät merkinnät estävät matkustamisen toiseen maahan. Passin hakuprosessi kestää nopeimmillaan vain noin kymmenen minuuttia, ja se maksaa euroa.


Helsinki-Vantaan poliisin toimipisteessä on valokuvaamo, jossa voit myös ottaa kuvat väliaikaista passia varten. Passia hakiessa mukana tulee olla myös lentolippu, josta selviää matkan ajankohta ja väliaikaisen passin tarve. Yhä useammat saapuvat Ruotsiin väärennetyllä passilla. Ruotsin maahanmuuttovirasto kertoo, että maahan väärennetyllä passilla tulevien määrä on kasvanut viime syksystä. Schengenin säännöstöä soveltavien maiden sisärajoilla rajan voi ylittää mistä tahansa, ellei mukana ole tullattavaa tavaraa.


Rajan Suomesta Ruotsiin tai Norjaan voi siis ylittää mistä tahansa. Tarvittavista asiakirjoista tarkemmin kohdassa Matkustusasiakirjat. Suomesta näemmä pääsee ulkomaillekin ilman papereita ja kortteja. Toki Ruotsiin ja pohjoismaihin on Suomesta jo kauan päässyt ilman passeja tms.


Sen aikana laivan ravintoloita uudistettiin. Viking XPRS oli huoltotauolla 7. Etsi ja varaa Siljan ja Tallinkin risteilyt, meno-paluu-, hotelli- ja automatkat helposti netistä. Varaa mieleisesi laivamatka online-varauspalvelun kautta ja nauti merimatkasta!


Koirien ja kissojen raivotautivasta-ainetutkimuksia ei enää vaadita niiden matkustaessa Suomesta Ruotsiin , Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, Irlantiin tai Maltalle. Kaikkiin jäsenmaihin kuljetettavien eläinten täytyy kuitenkin olla rokotettuja raivotautia vastaan vähintään päivää ennen tuontia. EU päivittää viisumisäännöstöä helpottaakseen matkailijoiden tilannetta ja ottaakseen käyttöön lisäkeinoja vastata laittoman muuttoliikkeen asettamiin haasteisiin.


Milloin, missä ja miten voit kirjautua sisään verkossa tai lentoasemalla. Kaikki tarvittava tieto lähtöselvityksestä ja koneeseen siirtymisestä. No niin, kotona tosiaan taas! Työharjoitteluni tosiaan tapahtuu laivalla, kuten moni olikin jo hoksannut. Lähdin siis kokeilemaan, kuinka erilaista samanlainen kosmetiikan myyntityö, jota normaalisti maissa teen, voi laivalla olla.


Ja erilaistahan se tosiaan oli! Ensinnäkin laivalle nimenomaan tullaan shoppailemaan, ei vaan katselemaan ja tappamaan aikaa. Laivalla raha polttaa taskussa ja. Olen myös kuullut, että jotkut lentoyhtiöt eivät päästä matkustajaa koneeseen, jos tällä ei ole passia.


Tälläisetkin seikat pitää ottaa huomioon. Ota yhteyttä, etsi vastaus tai kerro mielipiteesi – me autamme mielellämme. Miten voimme auttaa?


Valitse kysymyksesi aihe, jotta voimme antaa parasta mahdollista asiakaspalvelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit