keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Avioero miten toimia

Lakipalvelut, neuvontaa, oikeudenkäyntiavustusta sekä asiakirjojen laatimisapua. Kun menit naimisiin, tuskin ajattelit, että oma liittosi päätyisi tilastoissa siihen noin prosenttiin, jotka loppuvat eroon. Juuri niin nyt on kuitenkin käymässä. Tunteiden myllerryksen keskellä pitäisi osata hoitaa käytännön asiatkin. Miten avioeron saa?


Kannattaa kuitenkin tehdä asioiden selventävä vierailu lakimiehen juttusilla. Yksi käyntikertakin voi pelastaa monelta sotkulta, kun vähänkään pääsee jyvälle, miten oikeudenmukaisesti jako ym. Muistathan, että omaisuus arvostetaan sen päivän mukaan, jolloin avierohakemus tuli käräjäoikeudessa vireille. Olemme vasta ostaneet asunnon ja nyt ero edessä. Olemme aikoneet myydä asunnon, mutta miten tässä tulee toimia , onko jotain erityisesti huomioon otettavaa?


Omaisuuden osalta avoero kuin avioehdollinen avioero. Muutto erilleen ja avioero. Kela saa tiedon avioerosta suoraan väestötietojärjestelmästä.


Avioeroa voivat hakea puolisot yhdessä tai vain toinen puoliso yksin. Hakemus toimitetaan jommankumman puolison kotipaikan käräjäoikeuteen. Jos vain toinen puolisoista hakee eroa, annetaan hakemus viran puolesta tiedoksi toiselle puolisolle.


Toinen osapuoli (B) ei halua rahaa asunnosta. Asunto ostettu reilu vuosi sitten hintaan 120. Tällä hetkellä lainaa jäljellä noin 100. Tulossa remonttia arvosta.


Mielessä saattaa pyöriä kysymyksiä siitä, kuinka järjestää raha-asiat eron jälkeen, mitä asioita ottaa huomioon ja paljon eroaminen ylipäänsä maksaa. Kun aikuisille lapsille tulee avioero , myös heidän vanhempansa surevat menetettyä avioliittoa. Monet pelkäävät lisäksi, että yhteys lapsenlapsiin katkeaa huoltajuustaisteluiden tai eroa seuraavan muuton takia.


WebMD-verkkosivuston haastattelema Marsha Temlock antoi vinkkejä vaikeaan tilanteeseen. Vastaus Eksyykö kyselijä tieltä? Kumpi pitää lemmikin? Lakimies kertoo, miten toimia erotilanteessa. Avioerotilanteessa lemmikinkin hyvinvointi tulee ottaa huomioon.


Myös Sinä voit voittaa matkan minne haluat. Avioehto ja avioero - Asianajotoimisto Laineenkare Oy johdattelee läpi kiperien oikeudellisten kysymysten. Sijaitsemme Turussa ja Paraisilla.


Jos ex-puolisot päättävät sulassa sovussa omistusasunnon kohtalosta, ei ulkopuolista kiistan ratkojaa tarvita. Mutta kuinka toimia , jos riitatilanne jää päälle? IS esitteli Kiinteistöliiton päälakimiehelle Anu Kärkkäiselle muutaman esimerkin pulmatilanteista. Laissa rajoitetaan toimia , joita puolisot voivat tehdä koskien yhteistä kiinteää omaisuutta, mukaan lukien yhteistä kiinteistöä. Puoliso ei esimerkiksi saa ilman toisen kirjallista suostumusta luovuttaa, antaa vuokralle tai muuten antaa käyttöoikeutta kiinteistöön, joka on tarkoitettu käytettäväksi puolisoiden yhteisenä kotina.


Avioero miten toimia

Eli siis noi paperit voi pistää eteenpäin ja sitten lisätään myöhemmin se huoltajuusasia? Meillä myös avioehto, mainitsenko sen olemassa olon tossa eropaperissa? Voi hemmetti sentään miten pihalla nyt oon. Just nyt kun pitäs toimia , pää lyö tyhjää. Vierailija: Olen tehnyt päätöksen erosta, mutta en tiedä mistä aloittaa.


Tiedän että avioerohakemus pitää jättää, mutta sitä on kai monta muutakin asiaa järjestettävänä esim. Tämä kävi ilmi Nordean vuosi sitten tekemästä tutkimuksesta. Puolisot, joilla oli asuntovelkaa, mainitsivat avioeron todennäköisimmäksi syyksi, jolloin he joutuisivat luopumaan nykyisestä asunnostaan. Avioero on suomalaisen perheen suurin talousriski. Suhteen hyvät ja huonot puolet sotkeutuvat päässä mahdottomaksi umpisolmuksi, kun asiaa miettii ja analysoi koko ajan.


On olemassa muutama olennaista kysymystä, joihin avioeroa harkitsevan kannattaa mielessään vastata ennen lopullista eropäätöstä. Jos sinä ilmestyt uuden kumppanisi kanssa meidän Mikon rippijuhliin, niin minä jään niistä juhlista pois”. Lasten juhlatilanteet aiheuttavat paljon pahaa mieltä, koska vanhemmat haluavat silloin erityisesti lapsen parasta, mutta näkemykset lapsen parhaasta voivat erota paljonkin. Erot voivat näyttää ulospäin riitaisilta ja rumilta. Fakta on kuitenkin se, että vain pari itse tietää täysin, mitä heidän välillään on tapahtunut.


Ystävien ei kuulu toimia tuomareina ja arvostelijoina, vaan tukijoina. Oma lukunsa ovat avioliitot ulkomaalaisten puolisoiden kanssa. Tilastollisesti ulkomaalaisten kanssa solmitut avioliitot päättyvät herkemmin avioeroon.


Mukana on tietysti yhtä lailla onnellisia ja kestäviä tarinoita, kuten suomalaisten välisissä avioliitoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit