perjantai 24. kesäkuuta 2016

Asumistuen määräytymisperusteet 2018

Yleinen asumistuki. Asumistukea voi saada vuokra- tai omistusasuntoon. Asunnon osan enimmäisasumismenoon ja indeksiin liittyvät muutokset tulisivat voimaan 1. Tuleeko asumistuen määrään huomattavia muutoksia, vai voinko luottaa, että tämän vuoden päivämäärillä laskettu asumistuki on suurin piirtein sama ensi vuonnakin? Tulojen osalta vaikuttavana tekijänä on lisäomavastuu. Tätä kuitenkin korvaa erotuksen maksaminen takuueläkkeenä.


Muut yleisen asumistuen määräytymisperusteet on sidottu kansaneläkeindeksiin ja näin asumistuen perusomavastuu ei muutu. Kansaneläkelaitos voi päättää, että asumistuki maksetaan saajan asuinkunnan sosiaalihuoltolain §:n momentissa tarkoitetulle toimielimelle käytettäväksi asumistuensaajan ja hänen avio- tai avopuolisonsa asumismenojen alentamiseen, jos asumistuen maksaminen saajalle itselleen vaarantaa asumistuen saajan tai hänen avio- tai avopuolisonsa toimeentulon. Kela ei maksa elatustukea, jos lapsi voi elättää itsensä omilla tuloillaan. Uudet asumistuen enimmäisasumismenot otetaan käyttöön 1. Koska kansaneläkeindeksi on jäädytetty, asumistuen perusomavastuu ei muutu tänä vuonna.


Samoin raportin lopulliseen, monikieliseen versioon tehtiin tietopäivityksiä 10. Jos saat yleistä asumistukea ja eläkkeesi nousee, ruokakuntasi asumistuki voi pienentyä 0-euroa kuukaudessa ruokakunnassa asuvaa eläkkeensaajaa kohden. Eläkkeiden korotuksen vaikutuksen suuruus yleisen asumistuen määrään riippuu muun ohella ruokakunnan muiden jäsenten tuloista. Edilexin asiasanasto on hierarkinen kokonaisuus, jossa eri asiasanojen välille on rakennettu hierarkiset ja semanttiset viittaukset. Asiasanaston lisäksi asiasanat toimivat pikahaussa ja aineistokohtaisilla tarkennetun haun lomakkeilla.


Hallitus aikoo leikata yleisen asumistuen tasoa jatkamalla asumistukea myönnettäessä hyväksyttävien enimmäisasumismenojen jäädyttämistä. Lisäksi hallitus on alentanut enimmäisasumismenoja kuntaryhmissä ja 4. Ikäihmisten toimialuejohtaja 21. Tarkemmat määräytymisperusteet löytyvät Siun soten. Esimerkki eläkkeen karttumisesta yhdeltä vuodelta. Kasvua selittää asu-mistukea saavien kotitalouksien määrän kasvu noin prosentilla.


Helsingissä kasvu oli saman suuntainen. Maksut olisivat tulosidonnaisia ja aikaperusteisia ja niihin sisältyisivät myös tukipalvelut lukuun ottamatta ateriapalveluita, kuljetuspalveluita, turvapuhelinta ja siihen liittyvä palveluita. Vuokran palveluasumisen asiakas maksaisi erikseen ja saisi Kelan asumistuen , jos hänellä tulojensa mukaan olisi siihen oikeus. Huomaa, että laskurin antama tulos on vain suuntaa-antava ja varsinainen toimeentulotukipäätös voi hyvinkin poiketa laskurin antamasta tuloksesta.


Kelan tutkimusblogi valaisee yleisen asumistuen kiemuroita. Koska opiskelijoiden tulot usein vaihtelevat, asumistuki on hänen mukaansa. Vaikuttaako kesätyö syksyn asumistukeen ? Plen opiskeleva yksinhuoltajaäiti ja saan kelalta asumistukea. Katso myös eläkkeisiin ja maahanmuuttajan erityistukeen liittyvät euromäärät Indeksikorotus Maksussa olevaa asumistuen määrää ei koroteta vuosittain kansaneläkeindeksillä.


I kommunsektorn är personalens medelålder högre än inom andra arbetsmarknadssektorer. Medelåldern bland de kommunalt anställda är cirka år. Tonttitarjontaa pitää olla tasapuolisesti ja runsaasti kaikenlaiselle rakentamiselle.


Muutokset ovat pienet, mutta pientuloiselle joka euro on tärkeä. Ajanvarauspoliklinikat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit