perjantai 24. kesäkuuta 2016

Vuokrasopimus erotilanteessa

Jos toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus irtisanotaan, se päättyy irtisanomisajan kuluttua, jollei toisin sovita taikka tästä tai muusta laista muuta johdu. Vuokrasopimus erotilanteessa Vuokravastuu erotilanteessa - Laki24. Ilmeisesti alkuperäistä vuokrasopimusta ei ole todellakaan irtisanottu.


Sinun pitää nyt pikaisesti irtisanoa vuokrasopimus ja pyytää vuokranantajaa palauttamaan. Ex-puoliso teki uuden määräaikaisen vuokrasopimuksen 1. Toinen avopuoliso ei voi erotilanteessa omatoimisesti päättää vuokrasuhdetta molempien osalta. Vuokranantajan oikeudet on kuitenkin myös otettava huomioon.


Avopuolisot ovat yhdessä vastuussa vuokrasopimuksesta johtuvista velvoitteista riippumatta siitä, onko molemmilla vuokrasopimus vai vain toisella puolisolla. Hän jopa lähetti sopimuksen allekirjoitettavakseni postitse ja lähetin hänen kappaleensa takaisin postitse. Mutta voi tehdä naamakkainkin. Jos haluat irtisanoa asuntosi vuokrasopimuksen, se tulee tehdä kirjallisella ilmoituksella.


Toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen voi irtisanoa päättymään seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä. Irtisanomisaika on kuukausi. Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on aina yksi kuukausi. Sopimuksella ei vuokralaisen irtisanomisaikaa voida pidentää.


Jos vuokrasopimuksessasi seisoo pidempi kuin yhden kuukauden irtisanomisaika, on kyseinen ehto. Mikäli vuokralainen kuolee kesken vuokrasuhteen, sopimus pysyy voimassa entisin ehdoin. Kuolinpesällä on kuitenkin tällaisessa tilanteessa oikeus normaalista poiketen irtisanoa myös määräaikainen vuokrasopimus yhden kalenterikuukauden irtisanomisajalla.


Tässä kohtaa olisi mahdollistaa vastustaa siirtoa luottohäiriöihin vedoten, mutta mitään käytännön esimerkkiä tuosta en löytänyt. Eli erotilanteessa nainen voisi jäädä tuohon, jättää vuokrat maksamatta ja häätö pitäisi suorittaa. Tuossa kohtaa 2kk vakuusmaksu tulisi tarpeen. Laaja tietopaketti mm. Miten toimia erotilanteessa ? Vuokra-asunnoissa poislähtijältä pitää tulla asunnosta irtisanominen ja toiselta osapuolelta suostumus irtisanomiseen.


Jos asunto on yhteisissä nimissä eikä kumpikaan halua muuttaa pois, riitatilanteissa lopullisen päätöksen tekee tuomioistuin. Millainen irtisanomisilmoituksen pitää olla? Valitse ensin alue. Kun valitset alueen, näet linkin tämän alueen InfoFinland-sivuille.


Kun liikut sivustolla eri aiheissa, saat tähän valikkoon linkin vastaavaan aiheeseen valitsemasi alueen sivuille. Edessä muutto vuokra-asuntoon tai asunnosta pois? Meillä on vastaukset likimain kaikkiin muuttoon liittyviin kysymyksiin, kuten siihen, mistä haet uuden kodin avaimet ja mihin palautat vanhan, miten siivoat asunnon ennen lähtöä ja mihin ilmoitat, jos uudessa kodissa on jotain korjattavaa.


Yleinen asumistuki. Asumistukea voi saada vuokra- tai omistusasuntoon. Stadin asunnot välittää Helsingin kaupungin omistamat vuokra-asunnot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit