torstai 9. kesäkuuta 2016

Alkoholi ikäraja suomi

Miehillä tämä raja on annosta ja naisilla annosta viikossa. Monissa maissa ikäraja koskee ostamisen lisäksi myös alkoholin nauttimista, hallussapitoa ja välittämistä. Ikäraja on alhaisin Etiopiassa (vuotta) ja korkein tietyissä osissa Intiaa (vuotta). Euroopassa ikäraja vaihtelee yleensä ja ikävuoden välillä. Jos tunnistat yllä olevassa kuvassa näkyvän esineen, olet arviomme mukaan alle 30-vuotias.


Mutta koska tämä on vain arvio, toivomme, että muistat Alkossa asioidessasi todistaa ikäsi. Kiitos, kun näytät paperisi. Tutustu alkoholin myynnin ikärajoihin ja asioinnin pelisääntöihin. Pääsääntöisesti perheenjäseniksi luetaan kaikki samassa osoitteessa asuvat ja samaan talouteen kuuluvat henkilöt.


Kuitenkin, jos suoraan ylenevässä ja alenevassa polvessa olevat sukulaiset (vanhemmat, lapset, isovanhemmat) tuovat toisilleen perhejuhliin (esim. häät, syntymäpäivät, muut suuret merkkipäivät) alkoholia vastikkeetta eli lahjana, katsotaan tällainen alkoholintuonti. Myös alkoholibrändeihin liittyvät kilpailut, pelit, arvonnat ja kaikenlainen kuluttajan aktivoiminen on kielletty. Puhdasta alkoholia litroissa asukasta kohti: 1litraa vuodessa. Niinpä panimoliitto aloitti oluen puolesta massiivisen kampanjan, jossa oluen juojaa ei enää kuvattu sivistymättömänä moukkana, vaan ihan normaalina mukavana suomalaisena, joka perheensä ympäröimänä nautti oluesta, Peltonen kuvailee. Annosrajoitukset poistuvat eli tupla-annokset sallituiksi.


Velaksimyyntikielto poistuu (nykyisin asiakas ei saisi maksaa pankkikortin credit-puolella) 7. Kyllä se ikäraja ikävä kyllä on 18v. Ja etköhän tota viinaa kerkeä lotraamaan sen täytettyäsi vai meinasitko kun vanhemmat ei ole kyttäämässä että nyt sit perseet olalle joka päivä. Yli alkoholijuomien anniskelu on luvanvarainen elinkeino.


Ennen anniskelun aloittamista on haettava ja saatava anniskelulupa. Anniskelulupa on anniskelupaikka- ja elinkeinonharjoittajakohtainen. Norja Pohjoismaat Ruotsi Suomi.


Paras idea minun mielestäni olisi se, että alkoholi ja paikat jonne pääsy ikäraja on olisi sallittu niille jotka täyttävät tiettynä vuonna 1 jos näin kävisi kukaan ei joutuisi jäämään porukan ulkopuolelle sen takia, että ei ole vielä täyttänyt ja jos nyt joku yrittää olla tätä vastaan esimerkiksi argumentilla. Berliinin baareihin pääsee teoriassa jo 16-vuotiaana, mutta nuori saa olla siellä vain puoleenyöhön saakka. Alkoholi - ja huumetietojen indikaattorit info 398. Jos paikassa poltetaan tupakkaa, ikäraja on 18.


Yökerhoon 16-vuotias ei saa mennä. Vanhempiensa seurassa olevalle 14-vuotiaalle saa ravintolassa. Huoltajan on täytettävä kyseisen matkan ikäraja ja oltava täysi-ikäinen. Yhdellä huoltajalla voi olla enintään valvottavaa omien lastensa lisäksi. Suomi 1vuotta: Juhlavuonna syödään yhdess.


Säädökset alkuperäisinä. Kaikki säädökset v. Korotus koski kaikkia alkoholijuomaryhmiä, mutta painottui mietoihin alkoholijuomiin. Sekä Ranskassa että Alankomaissa alkoholin ostamisen ikäraja on vuotta. Testaa, kuinka iän arvioiminen sujuisi sinulta!


Suomessa mietojen alkoholijuomien ikäraja on asetettu 18-vuoteen ja väkeviä myydään vain 20-vuotta täyttäneille. Nyt hän kuitenkin huomasi, ettei pelaaminen pysynyt enää hänen asettamissaan rajoissa ja kun Leon tuli aika lopettaa päivittäinen kahden tunnin peliaikansa, alkoi hän vastustella ja kertoi, ettei voinut, koska oli viiden parhaan joukossa. Nopeasti Juha lähti, kollega Heikki Kinnunen sanoo.


He tapasivat viimeisen kerran joulukuussa, jolloin Juha Muje oli niin kuin ennenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit