torstai 30. kesäkuuta 2016

Blausunto maksuton

Try the Second Best Search Engine. Se parantaa tietojen siirtymistä hoitavalta lääkäriltä Kelalle, työeläkeyhtiöille ja muille B-lausuntoa käyttäville toimijoille. Samalla kun lääkäri tallentaa lausunnon Potilastiedon arkistoon, se voidaan välittää asiakkaan luvalla myös Kelaan. Sosiaali- ja terveysministeriö toteaa, että terveyskeskuksessa laadittava lääkärintodistus tai -lausunto on maksuton silloin, kun sitä tarvitaan lääkehoidon erityiskorvattavuuden hakemiseksi. Sairauspäivärahaan ja Kelan kuntoutukseen tarvittavat todistukset on Huovisen mukaan ministeriössä todettu lain mukaan maksuttomiksi, mutta erityiskorvattavaan lääkehoitoon tarvittava B-lausunto aiheuttaa edelleen päänvaivaa.


Tästä on tulossa ministeriöltä piakkoin linjaus, jonka pitäisi helpottaa tulkintaongelmia. B-lausunto on A-todistusta laajempi selvitys potilaan sairaudesta, toiminta- ja työkyvystä sekä mahdollisesta kuntoutustarpeesta. B-lausuntoa käytetään myös todistuksena Kelan lääkekorvausta, kuten diabeteslääkkeitä, varten sekä ruokavaliokorvauksen hakemiseen. Nykyisen lainsäädännön perusteella voi olla epäselvää ja tulkinnanvaraista, milloin on kysymys lääkärin antamista todistuksista ja lausunnoista, jotka eivät liity potilaan hoitoon ja joista siis voidaan periä maksu, oikeusasiamiehen ratkaisussa sanotaan. Hyvä lähete on kuntoutujan etu.


Suomen Reumaliiton tekemän verkkokyselyn mukaan vaillinainen B-lausunto oli yksi keskeisistä hakemuksen hylkäämisen perusteista. STM:n ohjeen kanssa: B-lausunto lääkehoidon erityis-korvaavuuden hakemiseksi on hoitoon liittyvä ja siten maksuton perusterveydenhuollossa. TOIMENPITEET Saatan edellä kohdassa 3. Aluehallintoviraston tiedote terveyskeskuksille: Potilaan sairauden hoitoon liittyvän lääkärintodistuksen tulee olla maksuton. Länsi- ja Sisä-Suomi. Perusterveydenhuollossa B-lausunto on maksuton silloin, kun sitä tarvitaan lääkehoidon erityiskorvattavuuden hakemiseksi (erityiskorvattavat lääkkeet tai kliiniset ravintovalmisteet).


Lääkärinlausunnot ja -todistukset. Kela korvaa sairaudesta tai sairaan lapsen hoidosta aiheutuvaa ansionmenetystä, järjestää kuntoutusta ja tukee kuntoutuksen aikaista toimeentuloa. Ohje antoi lakiin yksiselitteisen tulkinnan: lääkehoidon erityiskorvattavuuden hakemista varten tarvittava b-lausunto on osa sairaanhoitoa ja siten potilaalle maksuton.


Riidanalaiseksi jäi, voiko asiakas saada väärin perustein jo ohjetta aiemmalta ajalta peritystä maksuista palautuksen takautuvasti. Lausunto liittyy hoitoon, ja siksi sen pitää olla maksuton perusterveydenhuollossa. Toisaalta on kuitenkin niin, että vasta Kela tekee asiasta päätöksen.


Kuntainfo: B-lausunto lääkehoidon erityiskorvattavuuden hakemiseksi on maksuton (STM) 26. Minä en ole kuullutkaan koskaan että b-lausunto maksaisi vaikka itse niitä Kelaan toimitin viime vuonnakin kappaletta. Ihan terveyskeskuksesta hain b-lausunnon, tuli laskut sekä käynnistä että lausunnosta. Aika voi tulla monen viikon päähän mutta varaa se silti. Sitten kysy akuuttiaikaa jotta saat A-todistuksella sairauslomaa SIIHEN ASTI että pääset ns.


B-lausunto voidaan tällöin kirjoittaa takautuvasti siitä hetkestä kun olet akuuttivastaanotolla ollut ja sinulla on siitä näyttää todisteena A-todistus. Milloin B-lausunto on maksuton ? Kuluttaja on media, joka tarjoaa lukijoilleen uusia näkökulmia ja luotettavaa tietoa tuotteista ja palveluista. Haluamme helpottaa ostopäätöksiäsi tietotulvan keskellä ja samalla auttaa sinua saamaan parhaan vastineen rahoillesi.


Jos sairasloma pitkittyy, tarvitaan lääkärin tekemä B-lausunto Kelaa varten. Sairausloman kirjoittamiseksi edellytetään aina, että työkyvyttömyyden on aiheuttanut sairaus. Työnantajalla on oikeus saada tietoonsa työkyvyttömyyden aiheuttaneen sairauden diagnoosi sairausajan palkan maksamiseksi. Onko kellään tietoa maksaako se jotain yksityisellä?


Mehiläinen siis kyseessä. Käynti terveysaseman lääkärin vastaanotolla on maksuton. Peruuttamatta jätetystä käyntiajasta peritään maksu 4€ kaikilta vuotta täyttäneiltä.


Peruutus tulee tehdä edellisenä arkipäivänä klo 12:een mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit