maanantai 27. kesäkuuta 2016

Peking ilmanlaatu

Takaamme parhaat hotellihinnat. Silti edelleen on varsinkin talvella päivien putkia, jolloin saasteet ovat niin paksuja, että tunnin, parin oleskelusta ulkona tulee paha olo. Silloin ei auta kuin pysyä puhdistetun ilman tiloissa.


Kaikissa hotelleissa ilmanpuhdistimia ei ole. Turvallisen ilmanlaadun raja on ylittynyt - 45-kertaisesti, eikä lukema enää mahdu edes mitta-asteikolle.

Sivuja ylläpidetään vapaaehtoisvoimin vapaa-ajalla, joten sisällön päivitys on satunnaista. Pahoittelemme tätä. Nykyisin pääkaupunki on Kiinan. Haluaisimme näyttää tässä kuvauksen, mutta avaamasi sivusto ei anna tehdä niin. Koronavirustilanne ja Kiinan toimenpiteet siihen liittyen elävät nyt nopeasti.


Napsun sääsivulta näet myös päivän sääennusteen sekä keskimääräiset lämpötilat ja sademäärät kuukausittain. Varoitus on tasoltaan oranssi, mikä on toiseksi pahin neliportaisella asteikolla ja tarkoittaa vähintään kolme päivää kestävää vakavaa tilannetta. Pienhiukkaspitoisuutta mitataan PM -arvolla.

Mongolialaisen ravintolan ovella tuoksuvat tee ja hot pot -pata, kun nainen astuu kadulle, heittää repun selkäänsä, työntää kätensä lämpöisiin jättitumppuihin. Kiinan pääkaupungista saa napakan otteen lyhyessäkin ajassa. Ilmanlaatu on ajoittain erittäin huono ja saattaa aiheuttaa terveysongelmia. Paikalliset viranomaiset tiedottavat tilanteesta ja voivat antaa kehotuksia välttää ulkona liikkumista.


Usage Notice: All the Air Quality data are unvalidated at the time of publication, and due to quality assurance these data may be amende without notice, at any time. The World Air Quality Index project has exercised all reasonable skill and care in compiling the contents of this information and under no circumstances will the World Air Quality Index project team or its agents be liable in. Pekingin ilmanlaatu on surkea.


Melkein kaikki kaupungin sääasemat listasivat ilmanlaadun huonoimmaksi mahdolliseksi, ja viranomaiset kehottivat vanhuksia ja lapsia pysymään sisätiloissa terveysriskin takia. Kaupungin ilmanlaatu laski pikavauhtia niin kehnoksi, että ei enää mahtunut mittaristoon, kertoo CNN. CNN:n mukaan kaupungin peittäneen hiekkamyrskyn nopea eteneminen yllätti pekingiläiset. Kuva, Joonas Laine Suurimmaksi osaksi olen tähän asti täällä blogissa tuonut Krakovan hyviä puolia esiin ja vuolaasti kehunut niin ruokaa, arkkitehtuuria kuin ihmisiäkin, mutta tämä ilmanlaatu on kyllä pistänyt miettimään täällä oloa vahvasti. Jo kesällä tuttavilta kuullessani tulevasta savutalvesta olin ihan pöyristynyt.


Kiinan nopea nousu maailman talousmahtien joukkoon näkyy niissä modernina arkkitehtuurina, huippumuotina ja uusimpana teknologiana, esimerkiksi nämä kaupungit yhdistävänä luotijunayhteytenä. Suurten kaupunkialueiden ilmanlaatu erityisesti olympialaisen isäntäkaupungeissa on kuitenkin viime vuosina päässyt kansainvälisiin otsikoihin ja yleisen huomion kohteeksi. Muihin kiinalaisiin kaupunkeihin verrattuna kaupunki on yllättävän vehreä monine puistoineen.


Tänään ihmiselle haitallisimpien alle mikrometrin kokoisten hiukkasten pitoisuus oli 3mikrogrammaa kuutiometrissä.

Viime viikolla lukema kävi 666:ssa. Lataa lis ää Näytä lisää. Tarvittaessa myös rakennustyöt keskeytetään pääkaupungissa.


Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Jacques Rogge on uhannut, että joidenkin lajien aikataulua joudutaan muuttamaan, mikäli ilmanlaatu ei ole riittävän hyvä. Kööpenhamina haluaa savuttomaksi Korkeasaaressa kisattiin jäänveistossa Korkman_ Hätäpaketti riittää Kyproksen vaikeuksien taltuttamiseen Kostonhimo ko. Kaupungissa on lukematon määrä erilaisia ja eriluonteisia alueita.


Tunnetut nähtävyydet, kuten Kielletty kaupunki ja Kesäpalatsi, ovat vierailun arvoisia, ja aikaa kannattaa varata riittävästi. Neljä kärkihanketta ovat ilmanlaatu , vertaileva oikeustiede, opetus ja oppiminen sekä lääketiede, erityisesti syöpätutkimus. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen, uusia näkökulmia avaavan monitieteisen kokonaisuuden. Keskisuomalainen kertoo, että Jyväskylän Ilmanlaatu laski dramaattisen alas torstaiaamuna.


Palokassa ilmanlaatua mittaava luku oli aamuseitsemältä yli 2astetta eli erittäin huonolaatuista. Kahdeksalta ilmanlaatu oli kohentunut Palokassa noin 1paikkeille. Tämäkin luku kertoo huonosta ilmanlaadusta.


Kertoo paljon Tuomon koulukunnasta - todella paljon. Eino Uusitalon viitoittamalla tiellä? Tsetseniassa ei ole sisällissotaa kuten Irakissa, Tuomon toverit riehuu siellä ihan omin nokkineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit