perjantai 10. kesäkuuta 2016

Nettipoliisin tehtävät

Poliisit sosiaalisessa mediassa. Nettipoliisitoiminta on osaltaan poliisin ennalta estävää toimintaan. Ainoa mahdollisuus poistaa sisältöä on pyytää sivuston ylläpitoa poistamaan sisältö. Nikula asettelee sanansa varovaisesti, kun häneltä kysytään Oulun seksirikosvyyhdistä, jossa useiden ulkomaalaistaustaisten miesten epäillään syyllistyneen muun muassa alaikäisten tyttöjen.


Ollaan kyllä huomattu että helsingin poliisi on ottanut nettipoliisin tehtävät itselleen. Ja kukahan teille on antanut tuollaisen viran, niin väitän että se on kokonaan teidän omaa vallan pyrkimystä, joka ei ole annettu kuitenkaan virallisesti korkeammalta Ministeritasolta helsingin poliisille. Viestintäviraston määritelmän mukaisia valtakunnallisia siirrettävissä olevia.


Vanhempi konstaapeli Pia Katajala otti keväällä hoitaakseen nettipoliisin tehtävät Päijät-Hämeen poliisilaitoksella. Katajala toimii lähipoliisina, jolle voi netissä jutella ja jolta voi kysellä vaikka poliisintyöstä. Pirkanmaan poliisilaitos saa syksyllä oman nettipoliisin. Ylikomisario Ilkka Laasasen mukaan päätös pirkanmaalaisen nettipoliisin palkkaamisesta on jo tehty, mutta toimenkuvaa ja organisaatiomallia hiotaan vielä.


Tämä on näkynyt Suomen historiassa muun muassa tori- ,koulu- ja nuorisopoliiseina. Jos joku on laitonta oikeassa elämässä, on se myös laitonta netissä kirjoittelussa. Lapset voivat osallistua joko tekemällä vuorotellen tehtäviä kosketustaululla tai tietokoneella, tai opettaja voi tehdä tehtävät koneella lasten ohjeistaessa. Osa videoista aukeaa en, jossa alkuun voi tulla lyhyt mainos eri. Turun telakalla työilmapiiri kiristyi.


Maisa ja Tuire olivat ensikertalaisina Ruisrockissa ja viihtyivät hyvin. Ota selvää mitä eri nettikiusaamisen muodoilla tarkoitetaan ja anna kustakin lyhyt esimerkki. Vastaukset palautelaatikkoon alle. Laadi vapaamuotoinen mindmap, josta ilmenee nettikiusaamiseen liittyvät rikosoikeudelliset seikat (esim. rikosnimikkeet, rikokseen syyllistyminen, rangaistukset jne.).


Määräraha mahdollistaa kahden nettipoliisin palkkaamisen jokaiselle poliisilaitokselle. Myös Keskusrikospoliisin rikostiedustelu- ja analyysitoimintaa vahvistetaan lasten seksuaalisen hyväksikäytön torjunnan koordinoimiseksi sekä valtakunnallisen tilannekuvan ylläpitämiseksi. Meidän tehtävät kun vaan tuppaavat yllättäen pyörimään täällä somepuolella”, Forssa kirjoittaa. Mikäli nettitutun kanssa käydyt keskustelut ahdistaa. Tai jotain tällaista on tapahtunut, on sinulla oikeus saada apua ja tukea.


Jos tilanne on päällä, soita 112. Voit myös ottaa yhteyttä nettipoliisin , tai vaikka rikosuhripäivystykseen. Ajattelemattomuus voi vahingoittaa muita. Medialla tarkoitetaan mm. Lapset ovat tekemisissä median kanssa päivittäin.


Internetiä ja musiikkia. Harjoitusten ja tehtävien tarkoituksena on opastaa lapsia turvalliseen netin käyttöön. Lapsilla ei aina ole käsitystä siitä, mitä vaaroja tietokoneella toimimiseen liittyy. Risikon mukaan vihapuheeseen tulee puuttua selvästi aiempaa johdonmukaisemmalla ja tehokkaammalla tavalla.


Myös resurssit, esimerkiksi nettipoliisin osalta, on arvioitava uudestaan. Suurin ongelma vihapuheen kanssa on se, että pidemmällä aikavälillä se on ensiaskel väkivallan suuntaan. Kirjaudu sisään Tripletiin, niin näet tähän artikkeliin liittyvät tehtävät. Eikö sinulla ole vielä tunnuksia? Rekisteröityminen Tripletiin on ilmaista ja vie vain hetken.


Triplet on toistaiseksi vain opettajille suunnattu palvelu. Pyydämme, ettette ohjeista oppilaita kirjautumaan palveluun omilla tunnuksillaan. Asiakokonaisuudessa mukana on nettipoliisin määrärahojen lisäys (milj. e), Lastenasiaintalo-toimintamallin käyttöön oton tukeminen (milj. e), grooming-ilmiön ja muun häirinnän torjunta erityisesti kouluissa (milj. e), nuorisotyö (milj. e) sekä maahanmuuttajille suunnatun materiaalin tuottaminen (milj. e). Nykyään Suomessa on monia poliiseja, joiden päätehtävänä ovat nettipoliisin tehtävät.


Myös jokaisen rikostutkijan täytyy osata käyttää internetiä tiedonhakuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit