tiistai 21. kesäkuuta 2016

Sähköinen verokortti työnantajalle 2019

Jos työntekijä muuttaa verokorttiaan vuoden aikana, on hänen aina esitettävä uusi verokortti työnantajalle. Muutosverokortti voi olla myös työntekijän itsensä OmaVerosta tulostama. Työntekijä voi edelleen korottaa verokorttinsa ennakonpidätysprosenttia aina vuositulorajaan asti, eikä silloin tarvita erillistä muutosverokorttia, jos tulorajoihin ei tehdä muutosta. Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin. Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa.


Myös verokortin ulkonäkö on hieman muuttunut. Muista tuloraja ja muutosverokortti. Tänä vuonna on entistä tärkeämpää seurata omia tuloja vuoden aikana, jotta vuosituloraja ei ylity. Varsinkin, jos teet töitä usealle eri työnantajalle vuoden aikana.


Sama verokortti käy kaikille palkkatuloille. Jos työnantaja ei saa veroprosenttia sähköisesti verohallinnolta, verokortin kopio pitää toimittaa työnantajalle. Sivutulon verokorttia tai eri työnantajille laskettua veroprosenttia ei enää ole. Verokortti myös näyttää erilaiselta kuin ennen. Sinun ei enää tarvitse antaa työnantajalle alkuperäistä verokorttia.


Jos versiopäivä on vanhempi kuin 23. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Tutustu Kela-tärppeihin! Vilkaise lyhyet vinkkilistat ajankohtaisista Kela-asioista Elämässä.


Näistä kannattaa vinkata muillekin! Näillä sivuilla kerrotaan Kansaneläkelaitoksen, Kelan, palveluista työnantaja-asiakkaille. Suomalainen sähköinen resepti otetaan käyttöön muissa Euroopan maissa vaiheittain. Omakannassa voit antaa suostumuksen reseptitietojesi luovuttamiseen toisille Euroopan maiden apteekeille. Suostumus on voimassa toistaiseksi, ja sen voi peruuttaa koska tahansa Omakannassa.


Potilas- ja reseptitietojen luovutuslupaa voi myös rajoittaa. Sivutuloille ei enää ole eri verokorttia, vaan sama verokortti koskee kaikkea palkkatuloa. Myös freelance-verokortit poistuvat. Riittää, että näytät verokortin tai annat verokortin kopion. Uusi verokortti tulee voimaan helmikuun alussa.


Tuolloin verokortti latautuu koneellesi PDF -muodossa, ja voit lähettää sen meille sähköpostilla. Oikein hyvää joulua! Voit täydentää tarvittaessa veroilmoituksen tietoja.


Esitäytetty veroilmoitus postitetaan myös kotiin. Jos et halua saada veroilmoitusta paperisena, ota käyttöön sähköinen viranomaisasiointi Suomi. Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa.


Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit