torstai 30. kesäkuuta 2016

Avioero ositus kohtuullistaminen

Lakipalvelut, neuvontaa, oikeudenkäyntiavustusta sekä asiakirjojen laatimisapua. Yleisimmät tilanteet, joissa osituksen kohtuullistaminen tulee kyseeseen, voidaan jakaa kahteen tapaukseen. Ensimmäisessä tapauksessa avioliitto on lyhytaikainen eikä puolisoilla ole lapsia eikä avioehtosopimusta. Avioehtosopimuksen kohtuullistaminen Avioehtosopimuksen kohtuullistaminen. Omaisuuden ositus ja avioero.


Avioeroa haetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen hakemus käynnistää kuuden kuukauden harkinta-ajan. Hakemuksen aviopuolisot voivat tehdä käräjäoikeudelle joko yksin tai yhdessä.


Jos eroa on haettu yhdessä. Mikä se on ja milloin se tehdään? Mitä tietoja sitä varten tarvitaan. Minulle ja puolisolleni on tulossa avioero. Milloin voimme toimittaa omaisuuden osituksen?


Mikäli puolisot ovat yksimielisiä osituksen lopputuloksesta, asia hoituu sopimuksin. Riitaisissa tapauksissa on haettava pesänjakaja. Pääsääntö avioliiton päättyessä on omaisuuden puolittaminen. Vastaus Eksyykö kyselijä tieltä?


Miten menee avioerossa omaisuuden ja lainojen ositus jos ei ole avioehtoa. Jos ositus on kesken, kun avioero tulee voimaan, täytyykö minun muuttaa muualle odottamaan päätöstä? Jos nyt ihan tarkkana ollaan, niin periaatteessa muuttaja et välttämättä olisi sinä.


Jos tuomioistuin muuttajan päättäisi, ratkaisevaa ei olisi asunnon omistus, vaan se, kumman katsottaisiin asuntoa enemmän tarvitsevan. Naisille avioero on sukupuoliasia. Naisten mielestä mies-sika (sinä) on koko naissukukuntaa vastaan.


Näin ajattelevat ex-vaimosi ystävät, sekä sinun, että hänen sukunsa naiset, sosiaalihuollon henkilökunta ja valitettavasti myös prosessissa mukana olevat naisasianjajat ja naisosittajat. Kun avioliitto päättyy, puolisoiden varallisuussuhteet selvitetään ja omaisuus jaetaan osituksessa. Päätöstä voidaan myöhemmin muuttaa, jos olosuhteet muuttuvat.


Päätös raukeaa, kun puolisoiden välinen omaisuuden ositus tai erottelu on saanut lainvoiman. Sitä, kuinka omaisuus jaetaan, voidaan säädellä avioehdolla. Joidenkin koko omaisuus on menny asianajajille.


Ositus eli puolisoiden omaisuuden jako. Jos olet pienituloinen heti yhteys oikeusaputoimistoon ja sitä kautta ositus. Mulle tehtiin ja saatiin kun saatiinkin tehtyä,se jonka exä tarjos avioehtoa helmikuussa ja exä halus sit eron toukokuussa.


Kaveri saa kyllä valita, että missä muodossa sen maksaa. Siitä tai sen tiedoksi antamisesta toiselle puolisolle alkaa puolen vuoden pituinen harkinta-aika, ennen kuin avioero hakemus jätetään. Eräässä toisessa tapauksessa kolmisenkymmentä vuotta naimisissa olleen pariskunnan avioliitto päättyi eroon.


Mies oli avioliiton aikana perustanut yrityksen ja jossain vaiheessa päättänyt myydä sen. Ennen kauppoja mies oli vaatinut vaimoltaan nimeä avioehtosopimukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit