torstai 16. kesäkuuta 2016

Saako vuokranantajalla olla asunnon avain

Suuren valikoima kirjakauppa. Yleisimpiä ovat muun muassa asunnon myynti ja asunnon ottaminen omaan tai vaikkapa perheenjäsenen käyttöön Vuokra- asunnon löytäminen ei ole välttämättä helppoa, vaikka niin saattaisi luulla. Saako asunnon omistaja mennä vuokraamaansa asuntoon milloin tahansa?


Avaimista kannattaa pitää erityisen hyvää huolta, sillä mikäli ne katoavat, voivat seuraukset olla hintavat. Asunnon lukko joudutaan avainten kadotessa sarjoittamaan uudelleen talossa asuvien turvallisuuden takaamiseksi. Sarjoituksen kustannuksista vastaa asunnon vuokrannut henkilö, sanoo Mäntynen.


Vastaus Olli Juntunen Hei, olen jo pitkään riidellyt vuokranantajani kanssa minun velvollisuuksistani noudattaa hänen käskyjään. Nyt viime tiistaina asunnossa kävi huoltomies häenn vaatimuksestaan tarkistamassa asunnon. Meille kävi juuri niin, että vuokralainen häipyi ilmoittamatta ja maksamatta.


Onneksi oli oma avain ja saimme asunnon tyhjennettyä nopeasti. Vuokranantajalla saa ja kannattaa olla avain OMAAN, pois vuokrattuun asuntoonsa. Voi olla , että vuokranantaja on iäkkäämpi huonojalkainen ihminen, joka sen takia pyytää, että vuokralainen käy itse katsomassa.


Kun vuokralainen sitten kantaakin tavaransa sisään, niin ehkä vuokranantaja soittaa poliisin, ja poliisi menee paikan päälle, mutta jos vuokralainen siellä avaa oven ja sanoo, että olen täällä vuokralaisena kotonani, niin ei poliisi tee mitään. Jos vuokrasopimuksessa ei ole sovittu mitään erityistä, asunnon täytyy olla sellaisessa kunnossa, kuin vuokralainen voi odottaa, kun huomioidaan asunnon ikä, alueen muut asunnot ja paikalliset olosuhteet. Saako vuokranantajalla olla asunnon avain. Suositusvähittäishinta. Laminaatin voimapesu kokemuksia.


Www c date com luxembourg. Herttoniemen vanha hyppyrimäki. Kauppalehti ilmoitukset. Uusi vuosi kristinusko. Huoneiston luovutuksen jälkeen vuokranantajalla ei enää ole oikeutta tulla huoneistoon ilman vuokralaisen suostumusta vaikka vuokranantajalle jäisi oma avain huoneistoon.


Huoneiston kunnon valvomiseksi ja esimerkiksi asunnon uudelleen vuokraamiseksi tai myymiseksi on vuokranantajalla oikeus päästä huoneistoon. Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta (2:22§) sanoo, että vuokranantajalla on oikeus päästä asuntoon sen kunnon ja hoidon valvomiseksi viipymättä. Onko vuokranantajalla oikeutta tulla omalla avaimellaan asuntooni, siitä etukäteen sopimatta.


Sen kuluu ilmottaa sulle kaikki käynnit koska sinä olet asunnon haltija. Ei saa, koska vuokranantajalla tulee olla pääsy, mutta sitä tuskin vuokranantaja voi kieltää, että asennuttaa omalla kustannuksellaan lisäksi turvalukon, eikä sen avainta tarvitse antaa vuokranantajalle ennenkuin poismuuttaessa. Varovainen pitää olla sen on selvä mutta rajansa kaikella.


Pitäiskö minunkin nyt kiireen vilkkaa mennä kuntani asuntotoimistoon ja vaatia kaikkia tämän asunnon avaimia itselleni. Se on aika kätevä kuitenkin, jos oma sattuisi unohtumaan kotiin. Puhunut on jo vuosia sitten, että ei ole kamalan hyvä kunto asunnossa ja voisihan sitä laittaa. Mitä itse olen käyttänyt vuokranantajana on että jos minun aikataulu ei käy yhteen vuokralaisen kanssa avainten luovutuksesta niin vuokralainen on jättänyt avaimet asunnon sisälle. Jokaisella vuokranantajalla on aina oma avain asuntoon jos on edes hieman järkeä.


Kotivaakuutus kannataa olla. Vuokrananta-jalla tulee kuitenkin olla pätevä, lainmukainen syy varojen nostamiseen. Sampo Pankki Sampo Pankilla on vakuustilin panttaussitoumuksessa kohta ”Varojen nostoehto”. Pääsy huoneistoon on sallittava viivytyksettä, kummallekin osapuolelle sopivana ajankohtana.


Vuokralaisella on oikeus olla asunnossa toimenpiteiden aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit