keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Työpaikan vaihto

Kesäloma nostaa helposti mieleen työpaikan vaihtamisen. Jos syksy toisikin jotakin uutta, innostavampaa. Työpaikan vaihto voi olla hyvä idea, mutta turhaa hötkyilyä kannattaa välttää.


Mahdollisuuksia kannattaa ensisijaisesti lähteä kartoittamaan läheltä eli omasta työpaikasta. Mitä enemmän totuudenmukaista tietoa työnhakija saa, sitä todennäköisemmin hän uskaltaa tarttua uusiin mahdollisuuksiin.

Näinä päivinä monet uudet nettisivut ja sovellukset kuten Pockethunt tarjoavat todella hyvät mahdollisuudet sopivan työn löytymiseen. Ota siis uusi vuosi uudella asenteella ja äläkä anna menneiden asioiden haitata menoasi. Työpaikan jättäminen voi olla yksi elämän vaikeimmista päätöksistä.


Vaikka se olisi vaikeaa, se voi olla myös parasta, mitä työurallesi on koskaan tapahtunut. Töissä vietetään usein valtaosa valveillaoloajasta, ja jos työn kanssa on ongelmia, se heijastuu myös muuhun elämään. Uusi työ, uudet haasteet runoja ja värssyjä. Onko työpaikan vaihto mielessä tai kenties uusi työsopimus jo allekirjoitettu?


Työelämätutkija kertoo, kuinka työpaikkaa vaihdetaan fiksusti – ja milloin ylipäätään on järkevää alkaa etsiä uusia haasteita.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 7. Hyvin usein näkee tai kuulee, että henkilö on joutunut pettymään sen jälkeen, kun on vaihtanut työpaikkaa. Jos olet PAMin jäsen, muistathan ilmoittaa vaihdoksista PAMiin, kun vaihdat työpaikkaa tai ammattia. Ilmoita myös kaikista rinnakkaisista työsuhteistasi, esim. Miten kauniisti tuikkivat tähdet pakkasyössä. On ihanaa, että lähdet, olit surkea tässä työssä.


Huolehdi, ettei jäsenmaksuun tule katkosta. Voit vaihtaa työpaikkaa vapaasti, jos sinulle on myönnetty työntekijän oleskelulupa tietylle ammattialalle, lupasi on voimassa ja uusi työsi on samalla ammattialalla. Sinulla voi olla myös useampi työpaikka samalla ammattialalla. Näiden kuuden kysymyksen avulla voit kirkastaa ajatuksiasi siitä, olisiko aika etsiä uusi työpaikka ja uudet haasteet. Palkanmaksajan tai työpaikan vaihto.


Kun vaihdat työpaikkaa tai ammattia, muistathan ilmoittaa vaihdoksesta Teollisuusliittoon tai tee työpaikallasi uusi perintäsopimus, jonka löydät sivun alalaidasta. Saat apua luottamusmieheltä, jos työpaikallasi on sellainen valittu. Onko rivakka työpaikan vaihto hyvä vai huono asia?


Asia on tapetilla, mutta mitään yleispätevää ohjetta on vaikea antaa. Rekrytoijana sanoisin, että jos työurassa on luontainen kulku, jossa yksi mahdollisuus johtaa seuraavaan, niin en silloin katso, onko työsuhde kestänyt yhden, kaksi tai kolme vuotta, sanoo Academic Work -rekrytointiyrityksen rekrytointivastaava Laura Korpilauri. Jos on työpaikan vaihto mielessä, niin on syytä muistaa katsoa ilmoituksia kriittisellä silmällä ja lukea haastattelussakin rivien välistä :) Totuus työpaikkailmoituksista.

Aloittaessasi uudessa työpaikassa huolehdi, että jäsenmaksut pysyvät ajan tasalla. Jäsenmaksun voit maksaa joko valtuuttamalla työnantajasi perimään sen suoraan palkastasi tai maksamalla sen itse. Houkuttaako työpaikan vaihto ? Markku Pervilä , 16. Digitalous Tästä huolimatta monissa organisaatioissa vallitsee epävarmuutta siitä, mitä tällä kaikella oikein tarkoitetaan. Jos työpaikan vaihto tuntuisi ajankohtaiselta, muista, että vaihtaminen ei yleensä ole hätähousujen hommaa.


Rekrytointiprosessit ovat usein pitkiä ja matkan varrella asiat voivat muuttua elämäntilanteessa ja nykytyöpaikassa tavoilla, joita et osannut kuvitella. Vaihdatko työpaikkaa? Muuttuiko ammattiosastosi? Suorititko toisen tutkinnon?


Pidä huolta, että tietosi ovat Tehyn jäsenrekisterissä ajan tasalla. Vain näin voimme palvella sinua parhaiten! Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin.


Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit