keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Uusi työsopimus korvaa vanhan

Työsuhteen olennaisimmat ehdot on sovittu tavallisesti työsopimuksessa. Työnantaja voi toteuttaa suoraan työnjohto-oikeutensa nojalla ainoastaan vähäisiä ja väliaikaisia muutoksia. Työsopimuksen olennaisten ehdon muuttaminen on mahdollista vain työsopimuslain mukaisella irtisanomisperusteella irtisanomisaikaa noudattaen. Käytännössä muutos tapahtuu siten, että työsopimus irtisanotaan ja tarjotaan uutta työsopimusta uusin ehdoin.


Jos työntekijä ei suostu muutokseen, päättyy työsopimus irtisanomisajan kuluttua. Työaikalaki uudistui 1.

Tämä sisältö on uuden lain mukainen. Vanhan lain mukaisen sisällön löydät täältä. Vuorokautena ja viikkona noudatetaan kalenterivuorokautta ja -viikkoa, jollei toisin sovita. Kun työsuhteen ehtoja muutetaan irtisanomispe-rusteisesti, vanha työsopimus irtisanotaan, ja työntekijälle tarjotaan uudet ehdot sisäl-tävä uusi työsopimus. Asetuksen soveltaminen alkaa 19.


Uuden asetuksen tavoitteena on parantaa vastavuoroisen tunnustamisen periaatteen toimivuutta. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki luovuttajan oikeudet ja velvollisuudet siirtyvät luovutuksensaajalle siten, että työsuhteen alkamispäivänä pidetään päivää, jolloin työntekijän työsuhde alkoi luovuttajayrityksessä, eikä uusi työnantaja saa luovutushetkellä yksipuolisesti muuttaa työaikaa eikä alentaa palkkaa. Lisätyö määritellään työksi, jota tehdään työnantajan aloitteesta ja sovitun työajan lisäksi ja joka ei ylitä laissa säädettyä säännöllistä työaikaa.


Myöhemmin tehty sopimus syrjäyttää vanhan.

Jos sopimusta on muutettu yksimielisesti, uusi sopimus syrjäyttää yleensä aiemman tehdyn. Kiinnitä huomiota sopimuksen liitteiden ja muiden asiakirjojen pätevyysjärjestykseen. Sopimuksen irtisanominen. Työntekijän kanssa on aina hyvä tehdä kirjallinen työsopimus.


Työsopimuslain mukaan työsopimus voidaan tehdä myös suullisesti. Kun asioista on sovittu kirjallisesti, ei asiasta tule jälkikäteen mitään epäselvyyttä. Tiettyjen asioiden ehdotetaan pysyvän ennallaan, mutta myös suurempia muutoksia on esitetty. Uusi työaikalaki korvaa vanhan työaikalain kokonaisuudessaan. Muutosesityksen keskeisimmät uudistukset koskevat joustotyöaikaa, työaikapankkia ja liukuvan työajan liukumarajoja.


Alla on käyty läpi uusi laki läpi kokonaisuudessaan ja nostettu esiin keskeisimmät muutokset sekä uudistukset, jotka sisältyvät uuteen työaikalakiin. Käytännössä ei kuitenkaan ole mitään järkevää syytä olla tekemättä työsopimusta kirjallisesti. Palkansaaja ei menetä jo maksettujen matkakustannusten korvausten verovapautta, jos alun perin sovittu työskentely jatkuu pidempään sellaisista syistä, joiden ennakointia ei voida kohtuudella vaatia (TVL a § momentti). Tällainen syy voi olla esimerkiksi työnantajan saama uusi toimeksianto kohteessa, jossa palkansaaja on työskennellyt. Lisätään palkkausjärjestelmästä uusi teksti, vanhan tilalle: Yrityksessä voi olla käytössä oma palkkausjärjestelmä, joka täyttää tämän työ - ehtosopimuksen palkkausta koskevat vähimmäisehdot.


Ennen järjestelmän käyttöönottoa on siitä annettava tarvittavat tiedot pääluottamusmiehelle. Lapsi tulossa, uusi työsopimus allekirjoitettu vai kaipuu pienempään asuntoon palveluiden ääreen. Asunnon vaihtamista suunnittelevan on syytä olla tarkkana, sillä positiivisista näkymistä huolimatta asuntokauppaan vaikuttaa tänä vuonna poikkeuksellisen ristiriitaiset voimat.


Fuusio-vpj-sopimus on tarpeen tehdä vain, jos organisaatiomuutoksessa on perustettu uusi vi-rasto, jota ei koske jokin ennestään voimassa oleva sopimus ja jossa näin ollen palkkaukset mak-setaan euromääräisinä, kunnes uusi vpj-sopimus on voimassa.

Tämä koskee vastaavasti koko-naan uuden viraston perustamistilanteita. ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ. Esityksen tavoitteena on ajantasaistaa työaikalaki vastaamaan elinkeinorakenteen ja työn tekemisen tavoissa tapahtuneita muutoksia sekä tehdä työaikadirektiivistä ja muista kansainvälisistä reunaehdoista johtuvia tarkistuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit