torstai 23. kesäkuuta 2016

Veroilmoitus pienhankinnat

Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Poistot ja pienhankinnat – liikkeen- tai ammatinharjoittaja Voit vähentää yritystoimintaa varten tekemiäsi hankintoja eli käyttöomaisuutta. Käyttöomaisuutta on omaisuus, joka on tarkoitettu elinkeinotoiminnan pysyvään käyttöön, esimerkiksi rakennukset, koneet, kalusto. Yritysten ja yhteisöjen on annettava veroilmoitus yleensä ilman erillistä kehotusta. Verohallinto käyttää tietoja tuloverotusta varten.


Yhteisöjen, kuten osakeyhtiön, osuuskunnan, yhdistyksen ja säätiön on annettava tuloveroilmoitus sähköisesti. Myös tarvittavat tilinpäätösasiakirjat on annettava sähköisesti. Yrittäjän työhuoneesta löytyy usein iso kasa paperipinoja, kirjekuoria, kansioita, kyniä sekä muita arkipäiväisiä toimistotarvikkeita. Jos tarvikkeet on hankittu yrityksen käyttöön, niistä aiheutuvat kulut ovat verotuksessa aina vähennyskelpoisia. Veroilmoitus on annettava nykyään sähköisesti OmaVero-palvelun kautta.


Paperilomakkeella osakeyhtiön ja osuuskunnan veroilmoituksen voi antaa vain erityisestä syystä, jos sähköinen ilmoittaminen on esimerkiksi teknisen esteen vuoksi mahdotonta. Tietopaketti toiminimen verotuksesta: mitä kuluja voi vähentää verotuksesta? Miten arvonlisävero tilitetään ja mikä on alv-huojennus?


Entä onko verotettava tulo pääomatuloa vai ansiotuloa? Kerromme myös siitä miten tulos lasketaan ja voiko yrittäjä maksaa itselleen tai perheelleen palkkaa. Elinkeinotoiminnan veroilmoitus liikkeen- ja ammatinharjoittaja” täytyy täyttää joko verkossa tai paperikaavakkeen muodossa. Toiminimen veroilmoitus.


Käyttöomaisuus, jonka hankintahinta on alle 8€ (kun alv ) on esimerkiksi kannettava tietokone, jonka käyttöaika on vuotta. Koulutuksiin ja tapahtumiin (jotka liittyvät oman ammattitaidon tiedon syventämiseen tai jatkokouluttautumiseen) liittyvät matkakulut. Jos kirjanpitovelvollinen on tehnyt vuokrasopimuksen, jonka kohteena olevaan hyödykkeeseen perustuvat riskit ja edut siirtyvät olennaisilta osin vuokralleottajalle sopimuskauden alkaessa, vuokralleantaja saa merkitä hyödykkeen tilinpäätökseensä siten kuin se olisi myyty ja vuokralleottaja siten kuin se olisi ostettu. Pitääkö pienhankinnat ilmoittaa poistoina veroilmoituksessa?


Sinun tulee lisäksi täyttää lomake nimeltä ”Elinkeinotoiminnan veroilmoitus – liikkeen- tai ammatinharjoittaja”. Tietoihin kirjaat vuoden aikana saamasi tuotot liiketoiminnasta, sekä yrityksen vähennyskelpoiset kulut. Kun hankinnan menot saadaan vähentää heti kokonaan, niin jäljellä ei ole menojäännöstä, josta voisi tehdä mitään poistoja. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun.


Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi Otavamedia. Koneiden ja kaluston myynti kirjanpidossa. Kun yritys myy pysyviin vastaaviin kuuluvaa irtainta omaisuutta, myynnin kirjanpidollinen käsittely on erilainen pienillä kirjanpitovelvollisella ja pienen kirjanpitovelvollisen rajat ylittävillä yrityksillä.


Useissa tilikartoissa on tilit kolmen vuoden kalusto ja pienhankinnat. Kolmen vuoden kalustolle ei ole euromääräistä ylärajaa, joten sinne voi kirjata vaikka kuinka paljon tavaraa (kunhan käyttöikä alle vuotta). Hyödykkeet, joiden todennäköinen taloudellinen käyttöaika on alle kolme vuotta, sekä pienhankinnat hankintatilikauden kuluksi (EVL 33:1-§). Mitä on kirjanpito ja miksi sitä pidetään?


Kirjanpidon tärkein tehtävä on tuottaa tietoa yritykselle itselleen. Tuloslaskelma kertoo toiminnan tuloksellisuuden, tase kertoo muun vakavaraisuudesta ja maksuvalmiudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit