maanantai 6. kesäkuuta 2016

Testamentti rintaperilliselle

Myös Sinä voit voittaa matkan minne haluat. Jos rintaperillisiä on vain yksi, perintö menee joka tapauksessa automaattisesti tälle henkilölle. Jos kuitenkin rintaperillisiä on useampia, perintö jaettaisiin tasan heidän kesken.


Testamentti kannattaakin tehdä, kun perittävä haluaa testamentata koko omaisuutensa tai osan siitä tietylle rintaperilliselle. Jos omaisuus on kuitenkin testamentilla määrätty jollekin muulle henkilölle kuin rintaperilliselle , rintaperillinen on joka tapauksessa oikeutettu lakiosaansa. Rintaperillisillä on lakiosa perittävän jälkeen.


Jos perittävällä on kaksi lasta, on kummankin heistä perintöosa ½ perinnöstä ja lakiosa näin ollen ¼ perinnöstä. Avopuoliso joutuu maksamaan perintöveroa II veroluokan mukaan, ellei hän täytä edellä mainittuja ehtoja. Avopuoliso ei peri puolisoaan, joten avopuolisoiden on tehtävä testamentti , jos he haluavat, että toinen puoliso saa omaisuutta toisen kuoleman jälkeen.


Jotenkin näyttää, että verottaja on päätellyt lakiosan suuruuden sen mukaan mitä jää kun testamentti on toteutettu. Kummankin on erikseen vaadittava määräajassa lakiosan täydennystä ja siihen tarvitaan lakimiehen apua. Usein kysytyt kysymykset Kannattaako minun tehdä testamentti ? Voidaan ajatella, että ihan jokaisella täysi-ikäisellä henkilöllä tulisi olla voimassa oleva ja muotomääräykset täyttävä testamentti , sillä elämänkulkuja on kenenkään mahdotonta ennustaa. Testamentti on tehtävä tarkkoja muotomääräyksiä noudattaen, jotta testamentin tekijän toiveet varmasti toteutuisivat. Mikäli muotomääräyksiä ei noudateta, on mahdollista, että testamentti julistetaan pätemättömäksi.


Testamentti onkin tehtävä kirjallisesti, kahden esteettömän todistajan ollessa yhtä aikaa läsnä. Aina siis testamentilla voi ohittaa muita, mutta rintaperillisen lakiosan kohdalta testamentti on laiton. Testamentti Voit itse määrätä, että omaisuutesi on kuolemasi jälkeen jaettava perintökaaren määräyksistä poikkeavalla tavalla. Tällöin sinun on tehtävä testamentti. Tämä on testamentin saajalle merkittävä tieto, sillä testamententin tiedoksiantamisesta alkaa kulua kk moiteaika, jona aikana perillinen voi nostaa testamentin moitekanteen.


Hyväksymällä testamentin perillinen luopuu tästä moiteoikeudesta ja testamentti saavuttaa lainvoiman nopeammin. Jos taas rintaperillinen, joka on testamentilla sivuutettu kokonaan, ei vaadi lakiosaa kk:ssa testamentista tiedon saatuaan (tai hyväksyy testamentin ilmoittaen, ettei lakiosaa vaadi), testamentti sellaisenaan saa lainvoiman myös tämän rintaperillisen jälkeläisiin nähden, joilla ei ole oikeutta itsenäiseen lakiosavaatimukseen. Näin ei ole, vaan lakiosa kuuluu vain suoraan alenevassa polvessa oleville perillisille (lapset, lasten lapset jne.). Testamenttia laatiessa kannattaa myös pohtia sitä, haluaako sulkea perillisten puolisoiden avio-oikeuden pois. Lakiosa on puolet rintaperilliselle kuuluvasta perintöosasta eikä sitä voida testamentein sivuuttaa.


Lakiosan määrä on puolet rintaperilliselle lain mukaan tulevasta perintöosan arvosta. Olipa testamentti millainen tahansa rintaperillisellä on aina oikeus vaatia lakiosaansa. SAIRAAN VÄÄRÄ TESTAMENTTI. Omaisuudestaan voi määrätä kuoleman jälkeen laatimalla testamentin. Tässä ohjelmassa tukin, mitä tapahtuu, kun jälkipolvet eivät hyväksy vainajan tahtoa.


Testamenttikiistat yleistyvät, kun perheiden varallisuus on kasvanut, ihmiset elävät pidempään ja muistisairaudet lisääntyvät. Vapaaomaisuusmääräys testamentissa tai lahjakirjassa. Testamenttiin tai lahjakirjaan on mahdollista sisällyttää määräys, jonka mukaan omaisuuden saajan aviopuolisolla ei ole avio-oikeutta saatuun omaisuuteen, sen sijaan tulleeseen omaisuuteen eikä tällaisen omaisuuden tuottoon. Testamentti edustaa tekijänsä viimeistä tahtoa ja se voi koskea koko omaisuutta tai vain osaa siitä. Yleensä testamentti tehdään hyvissä ajoin.


Jos olosuhteet ja asiat kovasti muuttuvat, testamentin voi peruuttaa tai muuttaa. Eli ainoa lapsi perii kaiken vanhemmaltaan, jos testamenttia ei ole. Jos testamentilla määrätään muu edunsaaja, ei testamentin perusteella voida kuitenkaan jakaa kuin puolet jäämistöstä, mikäli ainoa lapsi vaatii lakiosaansa eli puolta jäämistöstä.


Perimysjärjestys kertoo, kuka perii vainajan omaisuuden. Järjestykseen voi vaikuttaa testamentilla. Perintöverolaskurilla voit alustavasti laskea, paljonko sinun pitää maksaa perintöveroa.


Laskurin tulos perustuu merkitsemääsi summaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit