perjantai 29. kesäkuuta 2018

Ajovarma teoriakoe

Varaa aika etukäteen valitsemalla seuraavista vaihtoehdoista. Voit mennä kokeeseen kuukautta ennen säädetyn ikävaatimuksen täyttymistä. Ajovarma toimii A-Katsastuksen kanssa samoissa tiloissa lähes sadalla paikkakunnalla. Mutta T-luokan kokeeseen voi mennä vasta kun vuoden ikävaatimus on täyttynyt. Ikäpoikkeusluvalla B-luokan ajo-oikeutta suorittava saa mennä kokeeseen jo vuotiaana.


Teoriakoe suoritetaan ennen ajokoetta.

Ajanvaraus tehdään autokoululla, oppilaalle menee varausvahvistus , jossa on linkki maksun suorittamiseksi. Autoliiton Ajokoulu on B-luokan opetuslupaopetukseen suunnattu oppimisympäristö, jonka avulla sisäistät opetussuunnitelmassa määritellyt aiheet nopeasti. Ajokaistassa voit harjoitella ajokortin teoriakokeeseen. Mitä teoriakoe sisältää? Harjoittele B-luokan teoriakokeen kaltaisella harjoituksella.


Liikennetilanteet, riskientunnistaminen ja monivalintaharjoitukset. Tältä sivustolta löydät tietoa kuljettajatutkinnon teoriakokeesta. Uudistuksen yhteydessä luovutaan myös yksittäisten kysymysten aikarajoitteista.

Jatkossa teoriakoe on suoritettava kokonaisuudessaan minuutissa, ja koe tehdään perinteisen tietokoneen sijasta tablettitietokoneella. Autoliitto tarjoaa omalla Ajokoulu -verkkosivustollaan ilmaisen harjoittelumahdollisuuden teoriakoetta varten. Kokeessa on sanallista kysymystä ja kuvallista tehtävää. Vastausaikaa on minuuttia, eli koe on rakenteeltaan samanlainen kuin tammikuussa uudistettu oikea teoriakoe.


Koe löytyy Autoliiton ajokoulu-sivulta. Vääriä vastauksia hyväksytään tekstikysymyksissä ja kuvallisissa tehtävissä 8. Netreeni on Suomen suosituin kuljettajatutkinnon kuva- ja teoriaharjoitteluohjelma. Se vastaa ominaisuuksiltaan ja toiminnoiltaan 1. Trafin teoriakoetta.


Ajokokeeseen suorittamisen edellytyksenä on, että teoriakoe ja kaikki ajotunnit on suoritettu. Huomioithan myös, että sinulla on oltava henkilötodistus sekä ajo-opetuksen osalta opettajan allekirjoittama E100-lomake tullessasi ajokokeeseen. Hyväksytysti suoritettu teoriakoe on voimassa yhden vuoden.


Jos teoriakoe on hylätty kolme kertaa, mahdollistaa se myös kokeen suorittamisen suullisesti. Suomessa ajotutkintojen vastaanotosta vastaa Ajovarma Oy, joka toimii useimmiten A-Katsastuksen aseman yhteydessä. Aika varataan suoraan Ajovarman toimipisteestä. Sen jälkeen kun teoriakokeeseen on harjoiteltu riittävästi, mennään suorittamaan teoriakoe , käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä. Miten paljon pikku-e kortin hankkiminen maksaa.


Pikku-e kortti maksaa noin 1EUR.

BE-luokan ajokoe maksaa EUR. Tämän sivuston teoriaharjoitukset koostuvat samoista aihepiireistä kuin virallinen kuljettajatutkinnon teoriakoe. Parhaiten läpäiset autokoulun teoriakokeen valmistautumalla riittävän ajoissa ja harjoittelemalla tarpeeksi. Mopokortin teoriakokeessa kokonaisvirhemäärä saa olla 1. Eli pyöreästi joka kuudes vastaus voi olla väärin. Jeps, ainakin silloinkun itse hankin ajokorttia, niin kävi toi pankkikortti.


En kyllä usko että se olisi siitä kauheasti muuttunut, olisi ehkä tyhmää tehdä sillein että yhtä äkkiä ei enää kävisikään jostain syystä pankkikortti. Netistä löydät paljon erilaisia harjoituksia. Yleensä harjoitukset ovat maksullisia mutta myös maksuttomia löytyy. Aiotko suorittaa traktorikortin? T-kortin teoriakokeeseen kannattaa valmistautua etukäteen.


Tilaa harjoitukset. Huomaathan, sivustolla olevat kysymykset eivät ole täysin samoja joita kokeessa kysytään, joten älä opettele niitä ulkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit