torstai 10. lokakuuta 2019

Haastehakemus häätö

Haastehakemus häätö

Suomen Oikeudellinen Perintä. Meiltä saatte haastehakemukset, ulosoton ja häädöt. Palvelun käyttö on ilmaista. Vuokranantaja voi käynnistää häädön joko purkamalla ensin vuokrasopimuksen tai hakemalla suoraan häätötuomion käräjäoikeudesta.


Haastehakemus häätö

Muulla tavalla toimitetut haastehakemukset jätetään normaalitapauksissa tutkimatta. Poikkeustilanteissa haastehakemus voidaan kuitenkin toimittaa paperisena tai sähköpostin liitetiedostona. Toimeksianto onnistuu helposti.


Täytä lomakkeet nyt kätevästi sivujemme kautta ja tee perintä helpoksi itsellesi tekemällä haastehakemus meillä! Riita-asia tulee vireille, kun kantajan lähettämä kirjallinen haastehakemus saapuu käräjäoikeuden kansliaan. Ulosotto lähettää vuokralaiselle muuttokehotuksen, jossa annetaan vielä 2-viikkoa aikaa muuttaa itse.


Haastehakemus häätö

Haastehakemuksen voi lähettää myös sähköisesti. Mikäli tätä ei tapahdu, ulosotto häätää vuokralaisen ja poistaa hänen omaisuutensa asunnosta. Vaikka et voi itse hävittää vuokralaisen tavaroita asunnosta, on silti hyvä olla paikalla, kun häätö tehdään. Tuomioistuimen on jätettävä kanne tutkimatta, jollei kantaja noudata hänelle annettua §:ssä tarkoitettua kehotusta ja haastehakemus on niin puutteellinen, epäselvä tai sekava, ettei se kelpaa oikeudenkäynnin perustaksi, taikka jos tuomioistuin ei muusta syystä voi ottaa asiaa tutkittavaksi. Näin häätö etenee Tältä sivulta voit lukea, miten häätö tapahtuu ja miten voit vaikuttaa itse sen etenemiseen eri vaiheissa.


Kauanko häätö kestää? Vuokralaisen häätöä voidaan hakea vuokrasuhteen päättämistilanteissa. Aina ennen häädön hakemista tulee siis olla joko tilanne, missä vuokrasopimus on päättynyt, mutta vuokralainen ei muuta pois asunnosta taikka tilanne, missä vuokranantajalla on oikeus päättää vuokrasopimus. Talteen otetaanvain sellainen omaisuus, jolla on myyntiarvoa, esimerkiksi toimivat kodinkoneet, viihde-elektroniikka, korut ja taide-esineet.


Arvoton ja vähäarvoinen omaisuus, kuten huonokuntoiset huonekalut, hävitetään. Ole itse aktiivisesti yhteydessä ulosottomieheen mahdollisimman pikaisesti, jos haluat saada itsellesi jotakin omaisuudestasi. Lisätietoa hakemukseen liittyen löytyy täältä. Häädön hakeminen on vuokranantajan tehtävä toimittamalla häätöä koskeva haastehakemus käräjäoikeuteen. Häätötuomio annetaan ulottomiehelle täytäntöönpantavaksi.


Jos vuokrasopimus on päättynyt, mutta vuokralainen ei muuta pois asunnosta, voi vuokranantaja hakea vuokralaiselle häätöä. Velkomusta tai häätöä koskevissa asioissa, jotka ratkaistaan oikeudenkäymiskaaren luvun tai §:n nojalla valmistelua jatkamatta yksipuolisella tuomiolla, tuomitaan vastapuolen maksettavaksi tulevat oikeudenkäyntikulut tässä asetuksessa annettujen perusteiden mukaisesti. Erillistä purkuilmoitusta ei ole pakko antaa, sillä haastehakemus käy purkuilmoituksesta. Ulosottoviraston kautta häätö , kun purkutuomio on annettu.


Haastehakemus häätö

Jos vuokralainen kuitenkin pitää huoneistoa hallinnassaan vuokrasuhteen päättymisen jälkeen, niin vuokranantajan tulee hakea vuokralaiselle häätöä paikallisesta käräjäoikeudesta. Vuokranantaja ei saa omin luvin mennä tyhjentämään vuokralaisen asuntoa taikka vaihtamaan huoneiston lukkoja. Vuokrasuhde voidaan yleensä päättää kolmella tavalla. Sopimus joko irtisanotaan, puretaan tai tehdään yhteinen sopimus vuokrasopimuksen päättämisestä. Sopimuksen irtisanominen ja purkaminen on erotettava toisistaan.


Lähtökohtaisesti vain toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus voidaan irtisanoa. Määräaikainen vuokrasopimus sen sijaan sitoo sopimuksessa mainitun määräajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit