keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Poliisille soitto melusta

Hätänumeroon ei tule soittaa, jos halutaan poliisilta tietoa lupa-asioista, ajoneuvomääräyksistä tai vaikka vanhan rikoksen tutkinnan edistymisestä. Muut kuin välitöntä poliisin apua koskevat ilmoitukset tehdään poliisille soittamalla virka-aikana asuinpaikan poliisilaitokselle. Poliisilaitoksen yhteystiedot löydät täältä. Silti niillä lapsilla on vanhempiaan kohtaan syvä lojaalisuus. Se jos mikä on poliisille äärimmäisen haastavaa, painottaa Kuningas.


Kärkeen nousee melu. Melusta häiriytyneen pitäisi ensisijaisesti ottaa yhteyttä melun aiheuttajaan tai isännöitsijään. Kaikki eivät esimerkiksi tiedä, että heidän koirallaan on tapana haukkua, kun isäntäväki on pois kotoa. Silloin voi kysäistä, että tiedättekö koiranne ikävöivän teitä päivisin – voisikohan asialle tehdä jotakin.


Helsingin poliisi Jere Roimu ei osaa mainita yhtä selkeää syytä melun vuoksi tehtyjen määrän ripeään kasvuun. Yksi syy saattaa olla se, etteivät naapurit tunne toisiaan kuin ennen. Ei uskalleta, tai ei haluta mennä naapurin oven taakse. Soitto poliisille Kattilavallankumous-miekkarin purusta voimakeinoin Suomi sadas, Itsenäisyys takas!


Unsubscribe from Suomi sadas, Itsenäisyys takas! Joten jos klo mökää vielä kuuluu, niin luuri käteen ja soitto poliisille. Musiikkia ei soiteta viittä tuntia kovaa, aluksi taustamusiikkia, 1-viimeistä tuntia kovempaa. Vain yläkerran naapuri on valittanut, seinänaapuria ei musiikin soitto ole häirinnyt.


Eiköhän tällä ole jotain merkitystä, vain yksi kitisee. Soitto kuuluu todella kovaäänisesti minun asuntoon vaikka välissä on yksi kerros. Ilmeisesti soitto kantautuu rakenteita pitkin ja on häiritsevän isoäänistä.


Soittaminen tapahtuu niin isosti että saan lähes laulujen sanoista selvää ja joudun joskus isontamaan television ääntä, jotta soittoäänet eivät peittäsi televisiosta tulevaa ääntä. Meillä ei ainakaan mitään äänekkäitä bileitä saa järjestää, kerrtotaloasunnot eivät ole yökerhoja. Kännissä oleva nuorisolauma saa aikamoisen metelin aikaan ja soitto poliisille tuo järjestyksen. Kyllä bileitten tulee loppua klo aikoihin, sitten metelöimään muualle.


Ehdottoman hiljaisuuden raja on klo 22. Järvenpään poliisin partio oli menossa tarkastamaan asuntoa Riihikallion lähiöön, koska poliisille oli valitettu häiritsevästä melusta. Matkalla he tapasivat epäillyttävästi vaurioituneen henkilöauton ja päättivät tarkistaa, onko auto anastettu. He ajoivat auton luo, jolloin siinä olleet miehet poistuivat eri suuntiin. Osakkaalle voidaan ja pitää antaa varoitus.


Sen jälkeen vaan poliisille ilmoitusta. Vielä parempi, jos poliisi käy toteamassa tilanteen. POLIISIAMMATTIKORKEAKOULU KUVAILULEHTI Julkaisun päivämäärä 9. Vierailija: Eli aamulla oli odottamassa nimetön heippalappu postilaatikossa jossa passiivis-agressiivisesti ja sarkastisesti valitettiin melusta. Luonnollisesti jos asiasta oltaisiin tultu soittelemaan ovikelloa niin oltaisiin heti oltu hiljaa.


Vierailija: Menee hermot metelöivään naapuriin, mutta jotenkin on sellainen tunne, että valitus saisi tuon vain lisäämään metelöintiä entisestään. En todellakaan jaksaisi mitään kiusantekoa tai kostoilmoituksia, joten mietin vielä, kannattaako isännöitsijälle ilmoittaa meluhaitoista. Miten saada hallitus antamaan varoituksen tai muulla tavalla puuttumaan kerrostalossa säännöllisesti läpiyön aamuun asti meluavalle asukkaalle kun on vain yksi asukas joka valittaa melusta. Muut asukkaat lähellä meluavaa huoneistoa eivät ole kuulleet yöllistä melua, mutta ovat arki-iltapäivälläkin enemmän ja vähemmän umpihumalassa. Tuollaiseen jatkuvaan ja häiritsevään musiikinsoitteluun saattaa taloyhtiö sitten puuttua, kun isännöitsijä on ottanut asian esille.


Jos kuuluu, niin sitten ehdottomasti poliisille soitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit