maanantai 14. lokakuuta 2019

Mistä tietää onko keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö

Osakeyhtiö omistaa kiinteistön asuinrakennuksineen, joita vuokrataan. Onko verotuksellisesti eroa, jos osakeyhtiö on joko keskinäinen tai tavallinen kiinteistöosakeyhtiö ? Verojuristi Harri Rajala vastaa: Tavallinen kiinteistöosakeyhtiö saa vuokratulot ja on itse verovelvollinen vuokratulosta. Laskelmien perusteella voidaan todeta, että kiinteistöosakeyhtiö olisi vain hieman kannattavampaa voitonjaon näkökulmasta katsottuna kuin kiinteistöyhtymä. Johtopäätöksenä tutkimuksessa todetaan kuitenkin, ettei etu ole kovin suuri, että yhtiömuodon muutos olisi lopulta kannattava.


Miten tarkistat, onko yritys tai henkilö, jolle maksat työkorvausta, ennakkoperintärekisterissä? Miksi yhdistyksestä ei löydy tietoja yrityshausta? Pitääkö yrityksen merkitä laskuihin ja lomakkeisiin Y-tunnuksensa? Apua sähköiseen ilmoittamiseen? Siirry sivulle: Vinkkejä sähköiseen ilmoittamiseen.


Määritelmä ja osakkeet. Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka yhtiöjärjestyksessä määrätty tarkoitus on omistaa ja hallita vähintään yhtä sellaista rakennusta tai sen osaa, jossa olevan huoneiston tai huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkeenomistajien hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi. Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus.


Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta. Tutustu hakuohjeeseen. Traficomin sivuilla on myös hakupalvelu, josta voit tarkistaa etukäteen, onko haluamasi verkkotunnus vapaana. Etsi Fi-verkkotunnuksia Traficomin palvelusta. Erottuvuus Toiminimen täytyy erottua selvästi jo rekisteröidyistä toiminimistä.


Toista samanlaista tai hyvin lähellä olevaa toiminimeä ei voida rekisteröidä. Jos taloyhtiö tai isännöitsijä tietää , että osakehuoneistolla on jo uusi omistaja, joka ei kuitenkaan ole vielä osakeluettelossa, kenet ilmoitetaan omistajaksi osakeluettelon siirrossa? Omistajaksi ilmoitetaan osakeluettelossa oleva omistaja. Edellä momentin kohdassa tarkoitetussa tapauksessa riittävänä osoituksena siitä, että oikeustoimen kohteena ollut tiesi tai että hänen olisi pitänyt tietää toimivallan ylityksestä, ei voida pitää pelkästään sitä, että toimivaltaa koskevat rajoitukset on rekisteröity.


Alv-numero Arvonlisäverovelvollisuuden toteamista varten EU:n alueella on käytössä arvonlisäverotunniste eli alv-numero. Kansainvälistä kauppaa käyvän yrityksen liikekumppani voi alv-numeron avulla varmistaa yrityksen arvonlisäverovelvollisuuden. Maanmittauslaitokselle. Kiinteistöyhtiömuodot jaotellaan sen mukaan, onko kiinteistöyhtiö keskinäinen vai ei. Keskinäisyys määrää osakkaan oikeudesta hallita yhtiön kiinteistöjä tai rakennuksia.


Uutta asuntoosakeyhtiölakia sovelletaan niihin, mikäli yhtiö on perustettu jälkeen. Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö Keskinäiset kiinteistöosakeyhtiöt ovat yhtiöitä, joissa osakkeilla hallitaan huoneistoja, mutta pääosa tiloista on liikekäytössä. Kauppalehden yritystietopalvelusta löydät yrityksen Kiinteistö Oy Hotkunrannan Juuma, Kuusamo taloustiedot, perustiedot, liikevaihdon ja rekisteritiedot. Klikkaa ja tutustu!


Rajan ylittävästä osasta on veronalaista pääomatuloa ja on verovapaata. Voitonjaon ja muun varojenjaon lisäedellytykseksi otetaan se, ettei jaosta päätettäessä tiedetä tai pitäisikään tietää yhtiön olevan maksukyvytön tai jaon johtavan maksukyvyttömyyteen. Ehdotuksen tarkoituksena on varmistaa, että yhtiö säilyttää toimintaedellytyksensä, ja näin tehostaa velkojien suojaa. Teillä onkin yhtiö johon kaikki maksaa vastiketta sekä tuo kulukorvaus vieraista, se selkeyttää asiaa.


Mutta kuka on vieras, onko lasten tyttö- tai poikaystävät vieraita jotka maksavat erikseen, ovatko lapsenlapset maksavia vieraita vai perheitä? Vaikuttaako asiaan se että asuuko yhdessä, onko kihloissa, pitääkö olla naimisissa. Myös poliisilaitosten yhteystiedot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit