perjantai 25. lokakuuta 2019

Kilon poliisi vitsikirja

Lipponen tunnetaan myös lukuisien vitsi-, kasku- ja arvoituskirjojen tekijänä. Kilon poliisi- vitsikirja oli tärkeä osa kantavaa seinää. Vain-olemisen taito on aikuiselle etuoikeus.


Se vaatii aikaa, rahaa sekä turvallisen paikan. Tuona keväänä kykenin tekemään lopulta yhden etuoikeuksieni suoman asian.

Menin kirjastoon, ja menin toiste. Näillä vitseillä minua on piinattu jo vuosikausia, jokainen kersa vuorollaan. Luulin olevani tällä mantereella turvassa moiselta moskalta, mutta mitä vielä.


Päiväkodissa pojat halusivat aina, että luetaan vitsejä. Ensimmäinen teos oli nimeltään Haisunäätä mikroaaltouunissa. Siitä alkoi ura, joka vei Perttulan mukanaan.


Sattuiskohan kukaan muistamaan semmosta hupikirjaa, jossa oli vitsien lisäksi myös erilaisia sanaleikkeja, automerkeistä omia juttuja ja ym. Vuosia sitten luin tämän vitsin roskaopuksesta nimeltä Kilon Poliisi (toki silloin se oli ala-astelaisen raamattu).

Mikko, missä sinun jumppatossut ovat? Ei naurattanut silloin, ei vieläkään. Vuosia myöhemmin luin jostain että Andy -pesuaineen slogan oli ollut Andy räjäyttää lian pois!


Tämä sukupolvi tosin ei kykyne vitseille nauramaan. Kirjaseinien sisälle rakensin oman huoneen jossa sain olla rauhassa. Kirja ei voi elää puolestani, sen lukeminen ei lisää elinvuosia ja nimestä riippumattakin konkreettisen esineen lukuohje on hyvin yksinkertainen: lue minut. Evaristo on aika ristiriitainen poliisi , joku voisi sanoa hänen toimiaan oikeuden hyväksi jopa rikollisiksi. Piirtäjän mv-kuvitus sopii hienosti tarinan ei-niin-mustavalkoiseen tarinaniskentään ja auttaa samantapaisen tunnelman luomisessa kuin vanhoissa rikoselokuvissa (kuten eilen tv:stä esitetty Deasperate Measures Bogart-pätkä).


Kaveripiirissäni on erityislapsia ja he nimenomaan haluavat, että sanotaan a child WITH special needs, koska special needs child leimaa tavallaan koko lapsen, if you know what I mean. HS:v:n takainen vitsikirja aiheuttaisi nykypäivänä kaikkien aikoje ^^^ Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kommentointiin liittyvät säännöt. Pyri kunnioittamaan muita kirjoittajia ja heidän mielipiteitään. Merkitse kommenttisi lähetysvaiheessa off-topiciksi mikäli se ei liity mitenkään itse mediaan.


Seuraavana päivänä hän osti ja myi kg tomaatteja ja sitä seuraavana 4kg. Vähän ajan kuluttua hän joutui ostamaan kuorma-auton helpottaakseen toimituksia. Vielä vähän aikaa kului ja hänellä oli jo tehdas.

Ja niin hänestä tuli tunnettu salaattikeisari. Tartuin kirjaseen siis nostalgian vallassa. Mitä eroa on miehellä ja naisella? Ei oikeastaan mitään. Takaa ovat samanlaisia ja edestä sopivat hyvin yhteen.


Tällekin on joskus naurettu: Mitä spitaalinen sanoi kahden kaljan jälkeen? Works about humour. Mies kulki kadulla alasti, ja poliisi pidätti hänet:-Tästä tuleekin ankarat rapsut.


Oletteko naimisissa ? Olen-Paljonko teillä on lapsia ? Viisitoista-Jaa, se muuttaakin asian. Tehän olettekin työasussa ! Jääkaapissa ei ollut lainkaan maitoa, joten kävin Alkossa ostamassa muutaman pullon olutta-Mikset ostanut sen sijasta maitoa ? Se tuottaisi, jos olisi digitaalista rahaa, mutta sitähän ei ole. Jos netti aikoisi kilpailla esimerkiksi television kanssa, tarvittaisiin nopeita ja luotettavia yhteyksiä, mutta Amerikoissa on tarjolla lähinnä 28. Jos vapun jäljiltä kieli tuntuu yhä paksulta suussa kuin Penna Tervolla hänen radioidussa ja tallennetussa Messuhallin puheessaan v. Padan päältä lapioidaan kekäleet pois ja lihapaketti haudataan tilalle jättäen ympärille ainakin sentin kerros hiekkaa.


Pikkutulta pidettävä neljästä kuuteen tuntia Padan alla pidetään pienempää tulta kolmesta kuuteen tuntiin, riippuen lihapalan koosta. Kypsyys pitää arvioida, parin kilon naudanpaisti kypsyy 3-tunnissa. Poliisi pyytää kuulusteltavaa varaamaan vähintään päivää, jotta kuulustelut saataisiin suoritettua.


Todennäköisesti tässä nyt suunnitellaan vuorokauden mittaista koppikomennusta, jonka aikana kuulusteltava vangitaan eritysselliin vuorokauden ajaksi ja pidetään siellä epäihmismäisissä olosuhteissa ilman vettä ja ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit