keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Yle päätoimittaja

Uutiset, tiedotteet ja kutsut voit lähettää osoitteeseen yle. Yleläisten henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi. Satu Takala aloittaa määräaikaisena verkkotuottajana tammikuun lopussa.


Siirtyminen printtimediasta monimediaiseen. Yle oli saanut Julkisen sanan neuvostolta maaliskuussa äänin 6–puheenjohtajan äänen ratkaistessa langettavan päätöksen, jonka mukaan Ylen ja Jääskeläisen toiminnan saattoi tulkita niin, että Yle oli taipunut poliittiseen painostukseen niin sanotussa Sipilä-gatessa.

Kuuntele Puheen Aamu - Yle Uutisten päätoimittaja Jouko Jokinen: Uutisten ei pidä synnyttää uutisahdistusta, vaan kertoa, miten me elämme Yle Areenasta. Areena on Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle ja Louhimies erimielisiä. Yle toimii kahdella kotimaisella kielellä ja tuottaa myös saamelaisten ja muiden vähemmistöjen ja erityisryhmien palveluita. Yle on ohjelmatoiminnassaan poliittisesti ja kaupallisesti riippumaton.


Muun muassa näin Yle linjaa tehtäväänsä. Uusi päätoimittaja pyrkii olemaan vielä varovainen omissa linjauksissaan.

Ylen vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen sanoo, että Yle voisi tehdä nykyistä enemmän juttuja niin sanotuista ilmastonmuutoksen epäilijöistä. Hän kertoo lukeneensa vastikään toimittaja Matti Virtasen kirjan Ilmastopaniikki ja pitää joitakin siinä esiintyviä henkilöitä kiinnostavina. Jääskeläisen mielestä lehtiyhtiöt eivät enää saa verkkopalveluitaan kannattavasti maksullisiksi, vaikka Yle lakkaisi olemasta.


Kuuntele diktaattoria - Kulttijohtajat: Stewart Traill ja Raamatun ymmärryksen kirkko Yle Areenasta. Haastattelijoina ovat päätoimittaja Alberto Claramunt Nykypäivästä ja Verkkouutisista, politiikan toimittaja Mari Haavisto MTV3:n uutisista, Helsingin toimituksen päällikkö Kirsi Hölttä Alma aluemediasta ja uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen Yle Uutisista. Päätoimittaja Marit af Björkestenin mukaan kantelija on oikeassa väitteessään: Yle Uutisten jutussa oli virhe. Yle Uutisissa ei virhettä huomattu, sillä muuten se olisi korjattu heti huomautushetkellä.


Yle peruutti yllättäen odotetun sananvapauskeskustelun - päätoimittaja oli vielä perjantaina osallistumassa siihen 18. Yle peruutti odotetun radiokeskustelun, jonka vieraiksi olivat jo lupautuneet Ylen päätoimittaja Riikka Venäläinen ja Ylestä irtisanoutunut Jussi Eronen. Forssan Lehden uusi päätoimittaja Petri Hakala kirjoitti ensimmäisen juttunsa lehdessä varovaisilla uusilla linjauksilla, ja hyvä niin.


Ylestä, tekstiä, jossa oli yksi helposti väärin ymmärrettävä väite ja kovaa Ylen paikan ja budjetin määrittelyä. Demokraatti-lehden päätoimittaja Mikko Salmi lähtee SDP:n puoluesihteeriehdokkaaksi, kertoo Yle. Salmi kertoi päätöksestään radion Ykkösaamussa.


Atte Jääskeläinen erosi Yle Uutisten päätoimittajan tehtävästä toukokuun lopulla. Haastattelijoina ovat STT:n vastaava päätoimittaja Minna Holopainen, Kalevan vastaava päätoimittaja Kyösti Karvonen ja Yle uutisten politiikan toimittaja Olli Lindqvist.

Puhetta johtaa Petri Kejonen. Suora lähetys Oulusta. Pääministerin haastattelutunti 14. Jungneria puolustaa myös emeritus- päätoimittaja Erkki Laatikainen.


Tuomio: Pasilan markkinahäirikkö. Syyttäjä Jan Erolan sekä toimittaja Lotta Backlundin ja Aamulehden päätoimittaja Matti Apusen mielestä YLE laajenee liiaksi kaupallisten tontille. Järjestelmätoimittajat Järjestelmätoimittajien ekstranetpalvelu.


Tältä sivulta pääset Kelan sähköisiä palveluita käyttävien tahojen järjestelmätoimittajille suunnattuun ekstranet-sivustoon, josta löytyy tietoa palveluiden sisällöstä ja teknisistä vaatimuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit