perjantai 11. lokakuuta 2019

Tammi käsikirjoitus

Oletko lahjakas kirjoittaja? Haaveiletko oman esikoisteoksen julkaisemisesta? Kustannusosakeyhtiö Tammi tunnetaan ansiokkaasta kotimaisesta kirjallisuudestaan ja laadukkaasta käännöskirjallisuuden ohjelmastaan. Tammi on Suomen johtava lasten- ja nuortenkirjakustantamo.


Kustannamme kattavasti myös tieto- ja ajankohtaiskirjallisuutta.

Otamme mielellämme vastaan uusia käsikirjoituksia. Tammi ja WSOY kun ovat molemmat Bonnierin alla, niin kannattaako käsikirjoitus lähettää kumpaankin vai vain toiseen? Osaako joku neuvoa?


Sarjakuvan kustantajat Suomessa. Tällä hetkellä Suomessa on kahdeksan kustannusyhtiötä,. WSOY:n tai Tammen kustannustoimittajalle tulee käsikirjoitus , jota kustantamo.


Isot kustantamot on helppo listata, ne ovat WSOY, Tammi ja Otava.

Harkitse, haluatko olla suuri kala pienessä lammikossa vai pieni kala suuressa lammikossa. Tammen romaanien avainsanoissa ei näy mitään yhtenäistä teemaa, vaan Tammi tuntuu olevan kiinnostunut mistä tahansa, joka vastaa kustannusyhtiön vaatimuksia korkealaatuisesta kirjallisuudesta. Tammi julkaisee myös tieto- ja ajankohtaiskirjallisuutta. Matkan varrella siitä on kadonnut seitsemän sivua, ja hyvä niin. Sillä kun käsikirjoitus on jälleen koossa, se antaa omistajalleen tuhoisat voimat.


Kun pääjohtaja Jukka Tammi vuosi sitten pääsi ulos Keskusrikospoliisin suojista, hän ihmetteli, ettei poliisi kertonut, mistä häntä epäiltiin. Näistä pöytäkirjoista asia olisi selvinnyt. Tapaus Nostokonepalvelu ja Tammi : Törkeä veropetos, avunanto ja virka-aseman väärinkäyttö.


En suinkaan ole yrittämässä sanoa, että kirjoittaminen olisi ainoastaan kaupankäyntiä. Luovan työn täytyy tulla ensin, mutta sen jälkeen on kuitenkin hyvä hetki vaihtaa perspektiiviä ja ymmärtää, että omalla asenteella ja panostuksella on ihan oikea merkitys siihen, miten käsikirjoitus pärjää matkallaan kirjaksi ja siitä eteenpäin lukijalle. Jos projekti on kuvapainotteinen, liitä viestiisi myös näytteitä kuvituksesta (lähetäthän isoista kuvallisista tiedostoista vain kevytversion tai linkin). Saatteessa on hyvä mainita kirjan kohderyhmä sekä keskeisimmät myyntiargumentit. Kun aihe tai käsikirjoitus sytyttävät, otamme sinuun yhteyttä ja ehdotamme tapaamista.


Varsinkin nuorempana piirsin lehtiin poliittisia pilapiirroksia ja sarjakuvastrippejä. Hänen mukaansa kyse ei ole yksittäistapauksesta. Taru Tammi , työllisyyspäällikkö, Näkövammaisten keskusliitto: ”Ei, ei ole.

Antti Tuurin käsikirjoitus nojaa eri lähteistä koottuihin vankkoihin historiallisiin faktoihin. Salaisen operaation kuvaus etenee jäntevästi ja sitä käydään läpi yksityiskohtaisen tarkasti. Käy esimerkiksi ilmi, miten päätös tuli korkeimmalta taholta. Käsikirjoitus on kaiken pohja. Kun sen rakentamisen olosuhteet ovat hyvät, ja sen tekijää arvostetaan, lopputuloksesta hyötyvät kaikki – yhtä lailla alan muut ammattiryhmät kuin hekin, joiden vuoksi kaikki viime kädessä tehdään: katsojat.


Haluatko kirjailijaksi? Minerva Kustannus ottaa vastaan kotimaisia kauno- ja tietokirjallisuuden käsikirjoituksia. Lähetä käsikirjoituksesi mahdollisimman valmiina ja viimeisteltynä. Käyntiosoite Lapinlahdenkatu C, 7. Julius on pieni poika, joka rakastaa merenneitoja.


Koskettavassa ja keskustelua herättäneessä kuvakirjassa rohkaistaan jokaista lasta olemaan oma itsensä, ja näytetään, kuinka tärkeää on tulla hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit