torstai 10. lokakuuta 2019

Vanhempainraha maksupäivät 2019

Parhaiten selvität tuen määrän päivärahan määrän laskurilla. Maksupäivät vaihtelevat etuuksittain. Vanhempainpäivärahakauden pituuden laskurilla näet, kauanko tukea maksetaan ja koska vapaasi alkavat.


Jos sinulle myönnetään tukea takautuvasti, se maksetaan yleensä jo ennen etuuden varsinaista maksupäivää. Takautuva tuki on tililläsi yleensä kahden pankkipäivän kuluttua päätöksen antamisesta.

Tulorajaa korotetaan 2euroa per kuukausi. Kaikki Kelan maksupäivät eli kuukausittaisten maksujen päivämäärät, eläkkeiden maksupäivät ja muut rahapäivät yhdessä paikassa! Tarkista päivittyvästä maksukalenterista milloin asumistuki maksetaan, mikä on eläkkeen maksupäivä tässä kuussa, milloin Kela maksaa lapsilisän sekä muut maksut. Lisäksi muun muassa useat eläkkeet, sairaus- tai osasairauspäiväraha, äitiys-, isyys- tai vanhempainraha taikka kuntoutusraha estävät vuorottelukorvauksen maksamisen.


Yli päivää kestävät lapsen hoitoon liittyvät etuudet ja vapaat aiheuttavat vuorotteluvapaan päättymisen. Laske ansiosidonnaisen päivärahasi suuruus laskurillamme. Hae tarvittaessa uusi verokortti OmaVerossa 16.

Näet laskelman heti! Kun otat käyttöön Suomi. Mahdollisia maksupäiviä on jokaisen kuukauden aikana kaksi, ja oma maksupäiväsi riippuu siitä, kuinka ajoissa olet muistanut maksatushakemuksen täyttää. Veroprosenttilaskurin antama tulos on aina vain suuntaa antava. Mihin laskuria voi käyttää?


Työsopimuslain mukaan työntekijällä on oikeus pitää äitiys-, isyys- ja vanhempainvapaita sinä aikana, kun hänelle maksetaan sairausvakuutuslain mukaisia vanhempainpäivärahoja. Vanhempainraha maksetaan tiettynä päivänä, ja se on veronalaista tuloa. Kertaluontoista vanhempainrahaa tulee hakea viimeistään kuuden kuukauden kuluttua lapsen syntymästä tai adoptiolapsen vastaanottamisesta. Kertaluontoinen vanhempainraha on veroton etuus, jonka voit saada vain yhden kerran.


Miten vanhempainraha maksetaan jos maksupäivä sattuu sunnuntaiksi, maksetaanko se perjantaina vai maanantaina? Se lasketaan samojen työtulojen perusteella kuin sinulle myönnetty äitiysraha. Lapsi on noin yhdeksän kuukauden ikäinen, kun vanhempainraha päättyy. Näin hallitus verotti vanhemmuuden tuloja. Entä jos olen ollut työtön ennen lapsen syntymää?


Kela laskee vanhempainpäivärahan määrän jatkossa vapaata edeltävien vuositulojen mukaan.

Jos olet jäämässä vanhempainvapaalle ensi vuoden alussa, saat päätöksen Kelan maksamasta päivärahasta vasta tammikuussa. Kotihoidon tukea maksetaan, jos lapsi ei ole kunnallisessa päivähoidossa. Tervetuloa Försäkringskassan asiakasfoorumiin! Täällä voit esittää yleisluontoisia kysymyksiä sosiaalivakuutuksesta. Yllä olevalta hakupalstalta voit ensin hakea vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.


Gigantti tarjoaa parhaan valikoiman kodinkoneita parhaaseen hintaan. Kysy Kelasta -keskustelupalstalta saat vastauksia Kelan etuuksiin liittyviin kysymyksiisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit