keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Lainhuudon hinta 2018

Hakemuksen käsittelyn hinta riippuu haettavasta lainhuudosta. Perushinta yhden kiinteistön, määräalan tai määräosan lainhuudolle on 11euroa. Jos lainhuudon hakija haluaa lainhuudon lisäksi kuulutuksen virallisessa lehdessä, maksu on 20euroa yhden kiinteistön, määräalan tai määräosan osalta.


Pankki ehdotti, että he voivat hoitaa lainhuudon hakemisen. Se on myös meidän intresseissä, että asiat menee oikein, koska kiinteistö on lainan panttina. Tiesin, että lainhuudon hakemisen voi hoitaa itse. Siksi kysyin pankkineidiltä siinä vaiheessa kun lainaa oltiin nostamassa, että meneekö siitä kovastikin ylimääräisiä kuluja. Miksi pankki ei kertonut että lainhuudatus maksaa ja mistä hinta koostuu?


Niistä yhteensä koostuu tuo , josta puhutaan valtion takaamana asuntolainana,. Ostaja maksaa varainsiirtoveron kauppahinnasta jos ei ole varainsiirtoverolain tarkoittama ensiasunnon ostaja. Varainsiirtovero on maksettava ennen lainhuudon hakemista, lainhuutoa on haettava 6kk kuluessa kauppakirjan allekirjoittamisesta, ostaja vastaa lainhuudon kustannuksista. Vielä yksi neuvo, kun olet ostamassa kiinteistöä (tonttia) niin tarkista onko kyseiseen kiinteistöön haettu kiinnityksiä ja jos on niin onko ne vapaat, ne kuuluu tulla ostajalle tai sitten ne mitätöidään. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen luottolaitosten tilinpäätöstilastosta.


Hinta sovitaan kussakin tapauksessa erikseen. Säästöpankki Aktia on vastannut edellyttävänsä lainhuudon ja kiinnityksen hakemista koskevaa toimeksiantoa, jos asiakkaalla on tarve nostaa luotto välittömästi kiinteistökaupan yhteydessä ja lainan vakuudeksi tarjotaan kiinnitystä. Tulevaisuudessa asiakas voi esimerkiksi seurata palvelun kautta asiansa kuten lainhuudon tai lohkomisen etenemistä.


Jos joku isovanhemmista on kuollut, saavat hänen lapsensa sen osan perinnöstä, mikä hänelle olisi tullut. Jollei siltä isän tai äidin vanhemmista, jolle perintö hänen eläessään olisi tullut, ole jäänyt lapsia, saa toinen isän tai äidin vanhemmista taikka, jos tämäkin on kuollut, mutta häneltä on jäänyt lapsia muusta avioliitosta, nämä vainajan osan. Kun Matti on saanut lainhuudon vireille, hän voi hakea kiinnitystä ostamaansa kohteeseen.


Maija ja Matti voivat myös antaa pankilleen tai vaikkapa lakimiehelleen oikeuden katsella kauppakirjaluonnosta palvelussa. Katselija näkee mistä Matti ja Maija ovat sopimassa, mutta ei voi muokata luonnosta. Kiinteistön ostaja tarvitsee aina lainhuudon , jotta hänet vahvistetaan kiinteistön lailliseksi omistajaksi.


Velan takaisinmaksun jälkeen panttikirjat palautetaan kiinteistön omistajalle. Kuinka ennakkoperintöä annetaan ja paljonko siitä koituu veroja lapsille? Näillä vinkeillä pääset alkuun. Omaisuuden siirtämiseen liittyy niin monimutkaista lainsäädäntöä, että asiantuntijan apu on paikallaan.


Kiinnostaako NHL, Mestarien liiga tai vaikka yleisurheilu? Kokeile tuunausta ja valitse sivullesi ne lajit ja sarjat, joista olet kiinnostunut. Edunvalvonta-asiakirjat. Kiinteistön lainhuudon voi hakea suoraan Maanmittauslaitoksen verkkopalvelussa.


Varaudu siihen, että lainhuudon hankintaprosessi voi kestää noin kaksi kuukautta vireillepanosta ratkaisuun. Lainhuudon hakeminen Alk. Kauppahinta on jaettava selvästi maapohjan ja rakennuksen osuuteen. Laihia on kehittyvä ja elinvoimainen maaseutukunta.


Erinomainen sijainti Vaasan kupeessa, alueen kasvava elinkeinotoiminta sekä erinomaiset liikenneyhteydet tekevät Laihiasta vireän ja asukasluvultaan jatkuvasti kasvavan kunnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit