torstai 17. lokakuuta 2019

Verkostokartta kuntoutuksessa

Päihdeongelmaisten hoitoon on kehitetty monenlaisia hoitomenetelmiä ja asiakas tulee harvoin autetuksi yhdellä menetelmällä. Ongelman luonteen takia päihdeongelmainen on myös yhtä aikaa monien eri hoitopaikkojen asiakas. Puhumme moniongelmaisuudesta, vaikka pitäisi puhua ehkä moniasiakkuudesta. Jos ajattelu kohdistuu ainoastaan päihteitä käyttävään henkilöön, läheisten.


Verkostotyö tarkoittaa kaikkea yhteistyötä sellaisten ammattihenkilöiden välillä, jotka ovat tavalla tai toisella mukana nuoren asioissa. VERKOSTOTYÖ KUNTOUTUKSEN KENTÄLLÄ Diskurssianalyyttinen tutkimus verkostotyön käytäntöjen määrittymisestä ja asiakkaan asemasta kuntoutuksen eri konteksteissa. Kirjoita keskiympyrään kuka sinä olet ja mikä on ammattisi 2. Kerää keskiympyrää koskettaviin laatikoihin verkostoosi kuuluvat ihmiset, jotka voisivat auttaa työllistymisessäsi 3. Ome­na­puu verkos­tokart­tana toimii siten, että lap­si kir­joit­taa ome­na­pu­un runk­oon nimen­sä. Tämän jäl­keen lap­si kir­joit­taa ihmis­ten nim­iä omenoi­hin, jot­ka voi sijoit­taa ome­na­pu­un oksille. Kuntoutussuunnitelma varmistaa yhteistyön hoito- ja palveluketjussa.


Suunnitelman sisällössä näkyy tavoitteet, keinot, menetelmät ja se toimii kirjallisena vahvistuksena kuntoutujan ja palvelujen tuottajan välillä. Pesäpuun verkkokauppa myy toiminnallisia apuvälineitä, joita tuotamme itse ja maahantuomme niin suomeksi kuin englanniksi. Toiminnalliset välineet ovat korttisarjoja ja -pelejä, nukkeja ja leikkivälineitä sekä tehtäväarkkeja ja tarroja, joiden tehtävänä on toimia keskustelun apuvälineinä ja edesauttaa lasten ja nuorten hyvinvointia. Tutustu tarkemmin toiminnallisiin.


Kirjoita verkostokartan keskellä olevaan tyhjään ympyrään haaveesi tai tavoitteesi ja nimeä henkilöt, ketkä voivat auttaa sinua haaveen tai tavoitteen toteutumisessa. Eli teet asiakkaan kanssa verkostokartan ja sit mietititte sen pohjalta, että kuka on se johon asiakas ottaa yhteyttä esim. Verkostokartta –tehtävä Alla oleva piirros on verkostokartta.


Ja sitten se perustelu on vaikka, että otin yhteyttä pertin äitiin, koska pertin kanssa tehtiin tää verkostokartta ja siinä tuli ilmi, että äiti on pertin läheisin henkilö ja plaa plaa. Sosiaaliset suhteet - ohje Tähän osa-alueeseen kuuluu erilaisia ihmissuhdeverkostoon liittyviä tehtäviä. Perhesuhteet ja tähän liit-tyvät huolenaiheet on hyvä käydä läpi nuoren näkökulmasta. Jos olet kuntoutuksessa ollessasi työssä ja ansaitset kuntoutuksen aikana yli puolet siitä vakiintuneesta ansiosta, josta työkyvyttömyyseläkkeesi laskettaisiin, sinulle voidaan maksaa osakuntoutusrahaa. Sen määrä on puolet täydestä kuntoutusrahasta.


Voit avata ja tulostaa tämän dokumentin Adobe Readerilla, klikkaamalla tästä. Vanhuksen toimintakyvyn kokonaisvaltainen tukeminen on haastava tehtävä, mikä edellyttää hoitajalta osaamista, aitoa mielenkiintoa, luovuutta ja halua kehittää itseään ja osaamistaan jatkuvasti. Kuntoutus on tavoitteellinen prosessi, jossa tarkoituksena lapsen ja vanhempien tukeminen hyvän fyysisen, psyykkisen sekä sosioemotionaalisen toimintatason löytymiseksi, sen saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi. Paikkaluku Tehostettu palveluasumisyksikkö -asiakaspaikka (vaativa kuntoutus, ympärivuorokautinen). Sosiaalisessa kuntoutuksessa toiminnallisuus liitetään arjessa vaikuttavien voimaannuttavien tekijöiden hyödyntämiseen.


Nuorten osallisuutta ja sosiaalista toimintakykyä voidaan tukea esim. Työkokemusta minulla on kertynyt yli kolmenkymmenen vuoden ajalla mm. Lisäksi olen työskennellyt osa-aikaisesti terveyskeskus-psykologin sijaisena sekä psoriaatikkojen ja atoopikkojen kuntoutuksessa ulkomailla. Oppaita Kuntoutuksessa puhutaan paljon, mutta miten siinä otetaan puheeksi vaikeita asioita Sosiaalidemokraattien valtakausina yhteiskunnan palveluita on miehitetty demareilla. Keskustelun tukena voidaan tarvittaessa, halutessa käyttää erilaisia terapeuttisia menetelmiä ja tehtäviä, kuten mm.


Konkreettisena yhteistyön muotona pilotoitiin koulutusneuvontapalvelua, jossa ohjaajat antoivat koulutusneuvontaa puhelimitse ja sähköpostilla. Vanhempien (kirjaustenkin mukaan hyvää) parisuhdetta ei tueta kuntoutuksessa millään tavalla vaan pyritään hajottamaan työntekijöiden toimesta arvioimalla vanhempien vanhemmuutta eri standardeilla 8. Työntekijöiden vuorovaikutustaidot ovat kirjausten perusteella heikkoja eivätkä tue perheen osallisuutta tai voimaantumista. Kuntoutuksessa keskiössä on omaishoitaja ja hänen vointinsa, tämä oli myös Anjalle tärkeä anti, ”kuntoutus hoksautti että pitäisi pitää huolta itsestä, eikä aivan vähäänkään”.


Kela järjestää omaishoitajien kuntoutuskursseja sekä yksilö- että parikursseina. Tietoisku kuntoutuksista! Lokikirjan tavoitteiden sanallistamisessa on hyödynnetty 6-portaista Bloomin taksonomiaa (ks.


C-osan liite), jossa ajattelu ja tiedon käsittely syvenevät ja monimutkaistuvat aina seuraavalle tasolle siirryttäessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit