perjantai 25. lokakuuta 2019

Häätö ilman vuokrasopimusta

Suomen Oikeudellinen Perintä. Muista, että et voi purkaa vuokrasopimusta ilman kirjallista varoitusta, kun purkuperusteena on käyttötarkoituksen ja sopimuksen vastainen käyttö, häiritsevä elämä, huoneiston huono hoito tai terveys- ja järjestysmääräysten rikkominen. Tietoa vuokrasopimuksen purusta ja häädöstä.


Jos kyseessä on vuokrasaatava ja vuokria on maksamatta vähintään kahdelta kuukaudelta (tai vuokrasopimusta on muuten rikottu ja vuokralaista on todistetusti varoitettu kirjallisesti), voidaan hakea vuokrasopimuksen purkua ja häätöpäätöstä ilman lisämaksua. Vastaus Tipitii Kysymys on tämä. Ilman vuokrasopimusta asuvan häätö ?

Mummoni omistaa omakotitalon, jossa asui itse yläkerrassa. Alakerrassa asuu tyttären (siis tätini) entinen aviomies, joka on jäänyt avioeron jälkeen sinne asumaan. Asumisesta ei ole tehty. Jos joudut purkamaan sopimuksen, kannattaa laittaa suoraan häätöhakemus vireille käräjäoikeuteen, sillä jos vuokralainen ei suostukaan lähtemään, niin häätö viivästyy helposti kuukaudella.


Vuokrasuhteen irtisanominen avoliitossa. Häätö Häätö pannaan aina toimeen, mikäli vuokralainen ei heti luovuta huoneistoa vuokranantajan vapaaseen hallintaan, kun vuokrasopimus on päättynyt vuokrasopimuksen purkamisen tai irtisanomisen takia. Voidaanko vuokrasopimukseni purkaa ilman ensimmäistäkään varoitusta?


Varoitus on annettava tiedoksi siten kuin §:n 3–momentissa säädetään irtisanomisilmoituksen tiedoksiantamisesta.

Asuinhuoneiston vuokrasuhde saadaan vuokrasopimusta tehtäessä kirjallisesti sopia päättymään tiettynä ajankohtana ilman irtisanomista, jos vuokrasuhteen päättymiselle on §:ssä tarkoitettu irtisanomiseen oikeuttava peruste. Tällöin on sopimuksessa mainittava vuokrasuhteen päättymisperuste. Kun puolisot asuvat yhdessä vuokraamassaan tai toisen heistä vuokraamassa yhteisenä kotina käytettävässä asuinhuoneistossa, ei puoliso saa irtisanoa vuokrasopimusta ilman toisen puolison suostumusta.


Jos sitä ei voida hankaluudetta saada, ei suostumusta tarvita. Häätö tehdään silloin, kun vuokrasopimusta on rikottu esim jättämällä vuokra maksamatta. Tässä ei ole enää kyseessä vuokra-oikeutta, vaan vuokrasopimus on loppunut, joten ei enää tarvitse häätöjä. Avopuolisot voivat asua vuokralla siten, että vuokrasopimus on vain toisen puolison nimissä. Avopuolisolla on nimittäin oikeus muuttaa toisen puolison vuokraamaan asuntoon ilman , että hänen tarvitsee solmia vuokrasopimusta vuokranantajan kanssa.


Puoliso, joka ei ole vuokrasopimusta tehnyt, mutta asuu huoneistossa, vastaa toisen puolison muutettua huoneistosta aiheutuneista velvoitteista kuten vuok-ranmaksusta. Monestako talo yhtiön huomautuksesta voi asunnon omistaja selvitä ilman mitään toimenpiteitä koska saman osakkaan asunnosta on ollut vuotta häiritseviä vuokralaisia, häiriöitä on ollut kyseisellä asunnon vuokralaisilla satoja kyseisenä aikoina. On muistettava, että määräaikaista vuokrasopimusta ei pääsääntöisesti voida irtisanoa kesken sopimuskauden. Useimmat vuokra-asunnot ovat vapaarahoitteisia, niin sanottuja vapaiden markkinoiden vuokra-asuntoja.


Ne on rakennettu ilman valtion tukea. Asuntoja omistavat yksityishenkilöiden lisäksi kunnat sekä erilaiset yritykset ja yhteisöt. Jan-Victor Björkqvist Reply 24. Yhteisvastuullisuus esim.


Aviopuolisot ja henkilöt, jotka elävät avioliitonomaisissa olosuhteissa, (puolisot) vastaavat yhteisvastuullisesti vuokrasopimuksesta johtuvista velvoitteista, jos he asuvat yhdessä vuokraamassaan tai toisen puolison vuokraamassa huoneistossa. Naapuri tarkoittaa ilmeisesti eri asunnossa asuvaa ja omaehtoisesti tarkoittaa ilmeisesti ilman lupaa tulemista, jolloin kyseessä on ollut kotirauhan rikkominen eli rikos eli vakavampi asia, kuin häiritsevä elämä, joka jo sinänsä oikeuttaa varoituksen antamiseen, mutta usein ongelma on se, että puuttuu todisteet tai todistajat.

Ulosottoviraston kautta häätö , kun purkutuomio on annettu. Häädön aikana vuokranantajan on hyvä olla paikalla ja tarvittaessa poliisin voi kutsua häädön ajaksi paikalle, mikäli on olemassa väkivallan uhka. Häätäminen käräjäoikeuden ja ulosottoviraston avulla voi vielä aikaa – kk. Hyvänä perusajatuksena on, että häätö toimii vasta viimeisenä keinona, jonka avulla huoneisto hankitaan takaisin omaan hallintaan.


Jos vuokralainen on edes jossain määrin yhteistyökykyinen, pyri aina sopimaan asia, sillä usein häätö voi kestää useita kuukausia ja koko prosessi vaatii aina paljon aikaa ja vaivaa. Tarkennetun haun lomakkeella voit hakea joko kaikilla hakukenttään kirjoitetuilla sanoilla, millä tahansa hakukentän sanoista, täsmällisellä fraasilla tai ilman hakukentän sanaa. Täsmällistä fraasia ei tarvitse rajata lainausmerkeillä. Jos asukas huomaa, että asunnossa on käyty ilman lupaa, niin asiassa kannattaa olla aina ensiksi yhteydessä omaan isännöitsijään. Rikoslaissa kotirauhan rikkominen on sanktioitu teko.


Milloin asuntoon saa mennä ilman erillistä ilmoitusta? Kiireellisissä korjaustapauksissa asuntoon voi olla tarve päästä heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit