tiistai 22. lokakuuta 2019

Liiketoiminnan vaatimusmäärittely

Liiketoimintalähtöinen kehittäminen alkaa yrityksen visiosta. Ennen vaatimusten määrittelyn alkamista kootaan esiselvityksessä ja kehittämiskohteiden tunnistamisen yhteydessä tehdyt asiakirjat, käydään ne läpi ja tunnistetaan päivitystarpeet. Asiakirjoja ovat mm. Uuden luonnissa palvelumuotoilu (service design) antaa parhaimmillaan innostavan tavan tuoda asiakas tuotekehityksen keskiöön. Käytännössä jonkinlainen vaatimusmäärittely on yleensä pakollinen osa vähänkään monimutkaisempaa projektia ja se tehdään kuitenkin lopulta toteutusprojektin osana.


Se säästää kuluja, nopeuttaa ohjelmien läpivientiä ja varmistaa kaikkien vaadittujen ominaisuuksien tuoton. Palveluiden vaatimusmäärittely on usein hidasta ja lopputulokset heikkoja. Digityöpaja muuttaa työn ketteräksi ja tuloksekkaaksi. Tapaamme mielellämme ja teemme tarjouksen juuri yrityksesi tarpeisiin sopivasta työpajasta! Vaatimukset ja käyttötapaukset.


Kunkin sprintin eli kehityskierroksen alussa valitaan kehitysjonosta joukko kärjessä olevia vaatimuksia, jotka tarkennetaan sille tasolle, että kehittäjät ymmärtävät ne ja osaavat niiden pohjalta toteuttaa. Hankinta- ja tarjousprosessi. Kilpailutuksen fasilitointi, toimittajien vertailu Sopimusneuvotteluiden fasilitointi Sopimustuki Hankeauditoinnit.


CRM- vaatimusmäärittely on dokumentti, jonka pohjalta CRM-toimittajat voivat tehdä tarjouksensa. Sen tulee kuvata liiketoiminnan tarpeet, mutta sen tulee olla riittävä myös teknisestä näkökulmasta. Teknillisen korkeakoulun TAI-tutkimuslaitos on saanut juuri päätökseen kehittämisprojektien organisointiin liittyvän tutkimuksen, jonka oheistuotteena syntyi tietotekninen sovellus: Kehittäjän Karttakirja.


Hyvä vaatimusmäärittely ei mene kuitenkaan liikaa yksityiskohtiin, jättäen tilaa toteuttajalle tehdä asioita parhaalla mahdollisella tavalla. Hänen vastuullaan on kerätä liiketoiminnan vaatimukset, viedä ne Product Backlogiin eli tuotteen kehitysjonoon ja priorisoida ne. Käytännössä vähänkin isommasta projektista tehtävä hyvä vaatimusmäärittely on silti useita kymmeniä sivuja tiukkaa tekstiä – eli aika paljon sitä aikaa ja vaivaa tarvitaan. Tässä työssä vaatimusmäärittely on vaatimustenhallinnan yksi osa-alue.


Näin teet käsitemallinnusta liiketoiminnan kanssa. Hei, Datakeskeinen ajattelu ja tiedolla johtaminen ovat nyt kaikkien yritysten agendalla. Liian usein tehdyt toteutukset eivät kuitenkaan kohtaa liiketoiminnan ajattelua. Tärkeää assettia eli dataa ei yhteisesti ymmärretä eikä sitä ole kuvattu.


ALM Partnersin tasehallinnan palvelut tarjoavat yksilöllisiä ratkaisuja liiketoiminnan kehitykseen, korkoriskiaseman ja korkokatteen optimoimiseen sekä kokonaisvaltaiseen taseen riskien hallintaan. Tarjoamme monipuolista finanssitoimijoiden riskienhallinnan osaamista, mallinnusta ja palveluita. Määrittely kuvaa hyvin liiketoiminnan tarpeen, ne on helppo ymmärtää. Jos tehdään myös vaatimusmäärittely -Excel, niin kaikkia toimintoja ei tarvitse merkata pakolliseksi. Annetaan toimittajalle mahdollisuus tarjota parempi ratkaisu.


Projektin aikaisten muutospyyntöjen määrä vähenee jopa. Hyvin tehty vaatimusmäärittely perustuu aina liiketoimintajohdon asettamiin tavoitteisiin, johon vaatimusmäärittely vastaa. Tällä menettelytavalla kehitettävä kokonaisuus vastaa parhaalla mahdollisella tavalla liiketoiminnan tarpeita. Kiinnostaako sinua liiketoiminnan kehittäminen järjestelmäkehityksen avulla raudanlujien asiantuntijoiden joukossa?


Aiempi kokemus vastaavista tehtävistä luetaan eduksi, mutta kokemuksen puutetta voit myös paikata oikealla asenteella ja aktiivisuudella. Tietojärjestelmän toteutusta tai hankintaa edeltää vaatimusmäärittely , jossa määritellään tietojärjestelmältä vaadittava toiminnollisuus ja palvelutaso. Tietojärjestelmään kohdistuvilla liiketoiminnan vaatimuksilla tarkoitetaan sellaista liiketoiminnan laatutasoa, joka tukee parhaalla mahdollisella tavalla tavoitteeksi asetetun taloudellisen tuloksen saavuttamista.


Tiimin avainhenkilöt ovat toimineet uransa aikana lukemattomissa projekteissa eri toimialoilla, mallintaneet prosesseja, soveltaneet teknologiaa, uudistaneet yritysten liiketoimintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit