maanantai 21. lokakuuta 2019

Väliaikainen ajokielto

Löydä oma suosikkisi miljoonien titteleiden joukosta. Kauanko väliaikainen ajokielto kestää? Ajokorttilain 21§:n mukaan lääkärillä on velvollisuus ilmoittaa salassapitovelvollisuuden estämättä poliisille, jos ajo-oikeuden haltijan terveydentila on muuten kuin tilapäisesti heikentynyt siten, ettei henkilö enää täytä ajoterveysvaatimuksia. Väliaikainen ajokielto lääkärin suosituksesta.


Ajokielto on määrättävä ehdollisena. Valvotun ajo-oikeuden aikana tehdystä teosta ei kuitenkaan voida määrätä uutta valvottua ajo-oikeutta. Rattijuopumuksesta ajokielto on vähintään yhden kuukauden pituinen ja törkeästä rattijuopumuksesta tai törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta vähintään kolme kuukautta. Jos ajo-oikeuden haltijan päihteiden käyttö arvioidaan sellaiseksi, että hänet on alkoholin tai muun huumaavan aineen jatkuvan väärinkäytön johdosta katsottava kuljettajana liikenteelle vaaralliseksi, hänet on määrättävä toistaiseksi ajokieltoon. Määrättäessä ehdollinen ajokielto täytäntöönpantavaksi, ajokielto on tällöin voimassa pisimmän voimassa olevan ajokiellon viimeiseen voimassaolopäivään asti.


Jos ulkomailla annetun ajokortin haltija ei asu vakinaisesti Suomessa, poliisin on pyynnöstä annettava ajokortti takaisin ajokortin haltijalle tämän poistuessa maasta, vaikka ajokielto tai väliaikainen ajokielto ei ole vielä päättynyt. Ajo-oikeutta ei ole Suomessa niin kauan kuin ajokielto tai väliaikainen ajokielto on voimassa. Käräjäoikeuden määräämää ajokieltoa edeltää lähes poikkeuksetta poliisimiehen asettama väliaikainen ajokielto. Asiantuntija-artikkeli.


Väliaikainen ajokielto

Valitusoikeus väliaikaisesta ajokiellosta on epäselvä. Olisko tietämystä kauanko tuollainen poliisin määräämä väliaikainen ajokielto kestää? Ylinopeudesta hankittu ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.


Rikosperusteinen määräaikainen ajokielto 1. Liikennerikokset ja -rikkomukset Liikennerikkomukset. Liikenteen valvonta ja liikennerikkomukset kuuluvat poliisin toimivaltaan. Traficom ylläpitää ajoneuvoliikennerekisterin ajokorttitietoja ja lähettää ajokortin haltijalle muistutuskirjeen, jos tämä on syyllistynyt yhteen tai useampaan liikennerikkomukseen tietyn ajan sisällä. Vaihtelua sakoissa riittää, mutta halvimmillaan ylinopeudesta selviää euron rikesakolla.


Lääkärillä on velvollisuus ilmoittaa ajokorttiasioita hoitavalle po-liisille, jos ajokortin hakijan tai ajokortin haltijan terveydentila on muuten kuin tilapäisesti heikentynyt niin, ettei hän täytä ajokor-tin edellyttämiä terveysvaatimuksia. Trafin erikoislääkäri Terttusen mukaan väliaikainen , kuusi kuukautta kestävä ajokielto voisi tulla kyseeseen esimerkiksi aivohalvaustapauksissa, joissa henkilö palautuu ajokuntoiseksi muutamassa kuukaudessa. Usein monissa tapauksissa riittää lääkärin määräämä väliaikainen ajokielto. Poliisille ilmoittaminen ei ole rankaisu. Tällöin potilaan kanssa yhdessä sovitaan aika, jolla varmistetaan, että lääkitys ei aiheuta ajamisen kannalta merkittäviä haittavaikutuksia.


Saman lain §:n momentin mukaan edellä §:n momentin kohdassa tarkoitetussa tapauksessa väliaikainen ajokielto jatkuu, kunnes käräjäoikeus päättää ajokiellosta. Päätöksen tekee kuulustelun yhteydessä tai sen jälkeen epäil-lyn rikoksen tutkinnanjohtaja tai muu tehtävään oikeutettu. Tässä tapauksessa ylikonstaapeli oli katsonut, että väliaikaisen ajokiellon edellytykset olivat täyttyneet. Valvottu ajo-oikeus päättyy ehdollisen ajokiellon koeajan päättymispäivänä.


Miehelle annettiin tiedoksi väliaikainen ajokielto ja ajokortti otettiin poliisin haltuun A oli jo aiemmin menettänyt ajo-oikeutensa ja ollut että väliaikainen ajokielto oli lla on siten ollut 9. Kysymys ei ole ne bis in idem -kiellosta. Körkortslagen för landskapet Åland § momentti kohta, § ja momentti sekä § momentti. Onko muita mielipiteitä? Tunteeko joku normia?


Olisiko asianosaisella mitään mahdollisuuksia oikaista. Holtittomasti Oulunsalossa ajellut mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon torstai-iltapäivällä. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Oulunsalossa. Alkoholilla ei ollut holtittomuuteen osuutta.


Viking XPRS oli huoltotauolla 7. Sen aikana laivan ravintoloita uudistettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit