torstai 24. lokakuuta 2019

Maksumuistutus maksuaika

Maksumuistutus on helppo ja nopea tapa kertoa asiakkaalle, että laskulle ei ole saatu suoritusta. On tilanteita, jossa alkuperäinen lasku ei välttämättä olekaan tavoittanut asiakasta. Kirje on voinut esimerkiksi hävitä postissa tai saatavaan saattaa liittyä jokin epäselvyys, jonka maksumuistutus tuo ilmi. Erääntyneestä laskusta voidaan tulostaa maksumuistutus Avoimet myyntilaskut -näkymässä. Kun muistutuksen tulostaa tätä kautta, ei laskuun saada perintäkulua mukaan automaattisesti.


Mikäli perintäkulu halutaan laskulle mukaan, pitää maksumuistutus tehdä Korko ja perintä -valikon Laskujen perintä -toiminnolla. Trattaa ei saa lähettää ennen kuin velalliselle on annettu tai lähetetty maksumuistutus , jossa on asetettu vähintään seitsemän päivän määräaika saatavan maksamiselle tai saatavaa koskevien huomautusten esittämiselle, ja määräaika on päättynyt. Valitset vain sopivan formaatin ja. Palvelun käyttö on ilmaista.


Velkoja saa lähettää. Jäännösvero eli mätkyt - henkilöasiakkaat. Jos olet maksanut vuoden aikana liian vähän veroja, sinun pitää maksaa puuttuva osuus jäännösverona eli mätkyinä. Kiinteistöveron ensimmäisen erän eräpäivä on 6. Maksumuistutuksen voi lähettää velkoja itse tai velkojan asiamies, kuten perintätoimisto. Maksuaikaa on rangaistusvaatimuksessa noin kuukausi.


Jos et maksa sakkoa, sinulle lähetetään maksumuistutus. Rikesakolla on maksuaikaa kaksi viikkoa. Tässä vaiheessa homma on vielä helposti korjattavissa maksamalla maksumuistutus.


Jos maksumuistutusta ei maksa, neljän viikon kuluttua alkuperäisen laskun eräpäivästä lähetetään perintäkirje, eli ensimmäinen maksuvaatimus. Maksamatta jääneestä laskusta kannattaa lähettää maksumuistutus ajoissa, sillä se pitää laskun tuoreena. Toimeksiantojen seuranta sujuu kätevästi Intrum Web -verkkopalvelussa.


Näet verkossa miten yksittäinen toimeksianto on edennyt sekä yrityksesi saatavien kokonaistilanteen. Laskulle ei kannata antaa kovin pitkää maksuaikaa, sillä mitä pidemmälle laskun maksaminen siirtyy, sitä suuremmaksi kasvaa luottotappioriski. Toisaalta yritysasiakkaiden kodalla laskun käsittely, tarkastaminen, hyväksyminen ja maksaminen, vie oman aikansa, jonka vuoksi maksuaika ei saisi myöskään olla liian lyhyt. Jos saatavan oikeellisuudesta on epäselvyyttä tai erimielisyyttä, esimerkiksi velallinen on kiistänyt maksuvelvollisuutensa, trattaa ei saa lähettää. Tratan saa lähettää vasta sen jälkeen, kun velalliselle on ensin annettu maksumuistutus , jossa on vähintään seitsemän päivän määräaika maksun maksamiselle.


Jos alkuperäinen sähkölaskusi on päässyt erääntymään, Intrum postittaa maksuhuomautuksen Vattenfallin puolesta. Maksuhuomautus ei aiheuta häiriömerkintöjä luottotietoihisi. Milloin maksumuistutus lähetetään, kun lähetän erääntyneen laskun Isolta Perintäpalveluun?


Entä maksuvaatimus? E-lasku on turvallinen ja nykyaikainen tapa maksaa laskut. E-laskun maksaminen hoituu napin painalluksella, lasku säilyy pankin arkistossa, ja voit ottaa laskut vastaan ajasta ja paikasta riippumatta. Maksuohjelma on joustava ja maksuaika voidaan sopia maksuvalmiutesi mukaan.


Joustoluoton laina-aika on vähintään vuosi ja enintään vuotta. Voit kuitenkin maksaa ylimääräisiä maksueriä tai koko luoton pois, milloin tahansa. Takaisinmaksu tapahtuu turvallisesti kuukausittain tasaerissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit