maanantai 28. lokakuuta 2019

Kela syyttää petoksesta

Mies tuomittiin viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä petoksesta. Jos saan sen nyt kokonaan, niin voinko palauttaa sen ylimääräisen puolikkaan myöhemmin takautuvasti? Kaikki on käyny niin äkkiä ja unohdin kokonaan tehä muutosilmotuksen, toivottavasti ne ei voi syyttää mua mistään petoksesta ? Miestä epäillään petoksesta.


Vastaajan mukaan hän ei ollut tiennyt pokerivoittojen vaikuttavan tukeen. Kysyimme Kelan lakiyksikön eläkeryhmän etuuspäällikkö Pirjo Pirjo Rautelta millaiset tulot tulee ilmoittaa Kelalle, koska ne voivat vaikuttaa etuuksien suuruuteen.

Samana aikana mies ei ollut suorittanut yhtään opintopistettä eikä ollut ilmoittanut asiasta Kelalle. Taikuri kiisti syyllistyneensä petokseen. Oikeudessa taikuri kertoi luulleensa, että Kela saa tiedot hänen tuloistaan suoraan verottajalta, joten hänen ei tarvitse niitä ilmoittaa erinäisiä tukia hakiessaan. Käräjäoikeus tuomitsi taikatemppumiehen petoksesta 80:een kuuden euron päiväsakkoon, eli maksettavaa tuli yhteensä 4euroa. Näin on siis ollut monta vuotta, kela on myöntänyt aina vaan tarkistuksessa uudet tuet, olette eläneet uskossa että kaikki on kunnossa KUNNES selviää, että olettekin saaneet n. Joku oli käräyttäny ja ihmetelly kelalle että miten me eletään niin leveästi, kela oli.


Kyllä tuo on ihan oikein,et voi syyttää. Tulot vaihtelevasti n. Tiedän että kiinni jää varmasti sillä maksoin veroja normaalisti ja kela saa automaattisesti verotiedot.

En kuitenkaan ole ollut tietoinen että voin saada syytteen petoksesta. Olen huolissani siitä miten se vaikuttaa tulevaisuuteeni ja työnhakuun. Kaikkiaan Kela on viime vuosina toimittanut poliisille tutkintapyyntöjä yli tuhat vuodessa, ja valtaosassa tapauksista seuraa myös syyte, joka johtaa tuomioon.


Yrittäjä Susanna Penttilä tuomittiin sakkorangaistukseen petoksesta. Maksettavaa kertyi yhteensä 5euroa. Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi petoksesta sakkoihin työttömyyskorvauksia huijanneen 22-vuotiaan miehen, joka paiski palkkatöitä ja nosti samaan aikaan työmarkkinatukea. Koska oikeus syyttää petoksesta vanhenee viidessä vuodessa, oikeus syyttää ensimmäisistä osateoista saattaa pian vanhentua. On toki tärkeintä, että miehenne ei joudu maksamaan enempää kuin kuuluu.


Koska Kela ei aio oma-aloitteisesti puuttua asiaan, on luultavasti kätevintä ottaa yhteyttä ulosottoon. Kelan johtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma kertoo STT:lle, että Kela teki poliisille tutkintapyynnön epäillystä lääkekorvausjärjestelmän väärinkäytöstä apteekissa 28. Kyseessä on apteekkien ja Kelan välinen suorakorvausjärjestelmä. Sen ansiosta asiakkaat saavat jo oston yhteydessä Kela -korvauksen. Laissahan sanotaan, että liikaa maksettu summa peritään takaisin jälkikäteen.


Henkilöä voidaan lain mukaan myös syyttää petoksesta , joka ei kai kuitenkaan ole hirveän yleinen käytäntö? Ja kela , tttuki taas antaa mulle 2euroa vähemmän perusosaa, jos en ilmoita ulosmittauksesta kelaan, elikkä minä siinä häviän 2euroa, jonka kela vähentää minulta tuloina, eli kela voittaa, joten mistään petoksesta minua ei mitenkään voida syyttää. Tosin Saido luopui ehdokkuudesta, kun hänen sisarensa sai tuomion törkeästä petoksesta.


Myöhemmin Saido itsekin tuomittiin yli vuoden ehdolliseen vankeuteen yli vuotta jatkuneesta törkeästä Kela -rahoihin liittyneestä törkeästä petoksesta. Somaliataustaista kansanedustajaa tutkitaan (FBI) epäiltynä petoksesta (Ja kyseessä tietysti demari): FBI, ICE and Dept of Education IG Investigating Ilhan Omar For Possible Student Loan Frau Immigration Fraud.

Jos et ilmoita täydellisiä ja oikeita tietoja, tuki voidaan periä takaisin tai sinua voidaan syyttää petoksesta. Toimeentulotuen saaminen saattaa edellyttää osallistumista harjoitteluun tai muuhun osaamista kehittävään toimintaan. Aivan koska rikos tapahtui erehdytettäessä maahanmuuttoviranomaisia, ei Kelaa tai kaupunkia. Asia oli monimutkainen. Vierailija: Haen ekaa kertaa työttömyystukea ja vasta nyt törmäsin sellaiseen kuin työssäoloehdon tarkasteluajan pidentäminen opiskelun tms.


No minähän olen ollut opiskelijana vuosikaudet (lukiosta suoraan yliopistoon) joten tarkastelujaksonikin olisi se maksimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit