torstai 17. lokakuuta 2019

Vinkkejä amerikkaan matkustaville

Nyt jo neljättä kertaa Amerikassa vierailleena turistina ajattelin jakaa omat vinkit sinnepäin matkustaville. Estan hakeminen hyvissä ajoin Amerikkaan matkustavat tarvitsevat ennakkoon matkustusluvan ja se kannattaa hakea hyvissä ajoin. Kuitenkin viimeistään 72h ennen matkaa, mutta itse olen tehnyt sen heti siinä, kun olen varannut. Monilla tuntuu olevan sellainen käsitys, että Amerikkaan matkustaminen on todella kallista.


Toki siihen saa upotettua pienen omaisuuden, mutta matkasta Atlantin taakse voi selvitä yllättävän halvalla! Tässä meidän perheen hyväksi havaittuja vinkkejä : Lennot.

Tarkkaile tarjouksia (obviously). Koska olen ehtinyt matkailla eri puolilla Amerikkaa jo pitkälti toistakymmentä kertaa niin uskallan heittää muutamia vinkkejä sinne aikoville, jotta sekä maahantulo että muut asiat sujuisivat ongelmitta. Vaikka maailmassa on monta hankalampaakin valtiota maahanpääsyn suhteen, ei USA:kaan kaikista helpoin ole. Sinne ei noin vaan marssita ”Moro täsä mää nyt oon!


Koska mulla on nyt muutama pyrähdys takana tuolla Amerikan Ihmemaassa, niin ajattelin jakaa. Kokosimme vinkkejä ja kohdeideoita Kolumbiaan matkustaville lukijoillemme omien matkakokemusten perusteella. Kohde-esittelyt eivät kuulu Lentodiilien normaaliin sisältöön mutta olemme saaneet viime viikolla 3euron lennot Bogotaan (tarjous päättynyt) varanneilta lukijoilta useita kysymyksiä Kolumbiaan liittyen, joten kokosimme aiheesta tietopaketin.


Valitse jäsenyys tai tili. Liity Finnair Plus -jäseneksi ja nauti monista rahanarvoisista eduista kotona ja maailmalla, tai luo Finnair-tili, joka nopeuttaa lentojen varaamista ja pääset helposti käsiksi tietoihisi Finnair-sivustolla.

Yleinen turvallisuustilanne. Matkailijan kannattaa olla valpas ympäristön suhteen. Kansainvälisen terrorismin uhka on olemassa. Viranomaiset ylläpitävät valmiutta terrori-iskujen varalta muun muassa lentokentillä sekä suuremmissa kaupungeissa. Tässä muutamia vinkkejä , kuinka valmistautua tulevaan matkaan.


Tarkista, että passisi ja viisumit ovat ajan tasalla. Tämän lisäksi monissa maissa vaaditaan, että passi on voimassa vielä kolme–kuusi kuukautta matkan jälkeen. Finnlines tarjoaa merikuljetuspalveluja Itämeren ja Pohjanmeren alueilla. Omat toimistot löytyvät Belgiasta, Iso-Britanniasta, Puolasta, Ruotsista, Saksasta ja Tanskasta. Yhdistettynä laajaan kansainväliseen verkostoon, voit luottaa monipuoliseen palveluun ja kilpailukykyiseen hinnoitteluun.


Ekotehokkaassa palvelukonseptissa yhdistyy sekä rahtilaivan että matkustajalaivan parhaat puolet. Näillä laivoilla matkustat kiireettömästi tunnelmasta, maisemasta ja raikkaasta meri-ilmasta nauttien sekä ympäristöarvoja kunnioittaen. Kun suomalaiset suunnittelevat matkoja, he tukeutuvat ystäviensä suosituksiin ja toivoisivat vinkkejä vierailun kohteena olevan maan paikallisilta, selvisi Icelandairin teettämässä kyselytutkimuksessa. Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan.


Vuosikymmenien kokemus näkyy matkojemme kohteiden valinnoissa sekä niiden laadukkaassa, tarkoin mietityssä sisällössä. Muutamia vinkkejä Unitedin lennoilla matkustaville. Lentoihin sisältyy koneenvaihto USA:ssa, joten teethän ESTA-hakemuksen hyvissä ajoin.


Hyväksytystä ESTA-hakemuksesta kannattaa tulostaa kopio paluulentoa varten.

Mieleisen paikan lennoille voit varata etukäteen veloituksetta Unitedin sivujen kautta. Turkki sopii ensimmäistä kertaa ulkomaille matkustaville , kertovat Ummikot ulkomailla -ohjelmaan osallistuneet suomalaiset. Tv-sarjassa seikkailleet suomalaiset saivat hyvän kuvan Turkista.


Vinkkejä matkalle valmistautumisesta, turvallisesta matkailusta sekä matkalla mahdollisesti kohdattavista terveysriskeistä. Vastaavia tapauksia on maassa sattunut säännöllisesti. Muun muassa Suomen ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustusta maahan.


Palasin pari vuotta taaksepäin, muistelin mitä ollaan tehty ja koettu. Kokosin uudelle -videolle ajatuksia ja vinkkejä Los Angelesiin matkustaville. Linkki löytyy biosta. Icelandair tarjoaa Pohjois- Amerikkaan matkustaville ainutlaatuisen mahdollisuuden pysähtyä Islannissa, jopa seitsemän vuorokautta, ilman lisämaksua lentohintaan. Kanarian saaristo sijaitsee Atlantin valtamerellä, melko kaukana Espanjan rannikolta, johon se kuuluu.


Luonnollisesti sen ja Manner-Euroopan välisen viestinnän pääasiallinen tyyppi meidän avaruusalan tutkimisen aikakaudella on lentoliikenne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit