torstai 17. lokakuuta 2019

Hevosen omistajanvaihdos

Omistajatodistus säilytetään erillään hevospassista. Tällä lomakkeella ilmoitetaan Suomen Hippokseen omistajanvaihdos. Myyjän ja ostajan kannattaa tehdä hevosesta myös kauppakirja, jossa sovitaan tarkemmin kaupanehdoista. Kauppakirjaa ei tarvitse toimittaa Suomen Hippokselle.


Ostettiin muutama vuosi sitten hevonen ja jostain syystä jäi omistajan vaihdosilmoitus tekemättä. Eli papereissa hevosen omistajana on vielä edellinen omistaja (onpas vaikeeta). Miten nyt pitäis menetellä?


Löysin papereista vanhan omistajan vaihdos -ilmoituslomakkeen, eli postitanko sen hippokselle vai voinko vaihdoksen tehdä netin kautta? Muut hevosen rekisteröintiin liittyvät asiat. Hevosen tulee olla luonteeltaan, koulutustasoltaan ja rakenteeltaan sellainen, että se soveltuu aiottuun tehtäväänsä. Hevosen aiottu käyttötarkoitus kannattaa pitää kirkkaana mielessä etenkin silloin, kun käy katsomassa myytävänä olevia hevosia.


Käyttöön sopimattomat hevoset kannattaa jättää ostamatta, ja jatkaa etsintää. Seuraamalla hevosen sykettä harjoittelun aikana ja sen jälkeen saat elintärkeää tietoa hevosesi voinnista ja huomaat vammat. All about Mustan hevosen salaisuus by Merja Jalo.


Auton rekisteröinti helposti. Katso ohjeet, miten auton tai muun ajoneuvon omistajan vaihdos ja rekisteröinti sujuvat hetkessä! Hevosen hankkiminen on iso päätös, joten valinta on syytä tehdä huolella.


Myös paperiasioihin kannattaa perehtyä. Infosivusto hevosenomistamisesta kiinnostuneille. Tämä sivusto on nyt suljettu. Parhaat nettikasinot löydät täältä! Tervetuloa Heppa-järjestelmään.


Heppa-järjestelmä sisältää tiedot kaikista Suomeen rekisteröidyistä hevosista, ravikilpailuista ja hevosnäyttelyistä. Suomen Hippos ry:n mukaan sähköinen omistajanvaihdos on merkittävä parannus hevosenomistajan palveluihin. Jalostusjohtaja Minna Mäenpään mukaan uusi sähköinen palvelu tuo nopeutta ja joustavuutta omistajanvaihdoksen tekemiseen. Olemme todella iloisia siitä, että voimme tarjota uuden merkittävän palvelun hevosenomistajille.


Hevosten ja ponien omistajanvaihdokset voi nyt tehdä kokonaan verkossa, Heppa-järjestelmän Oma Tallissa. Sekä myyjä että ostaja tarvitsevat sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen. Varsan rekisteröinti ja hevosen omistajanvaihdos sujuu jouhevasti käyttämällä AQHA:n online-rekisteröintiä. Kirjaudu tunnuksillasi AQHA:n jäsenille tarkoitetuille sivuille. Kun varsan rekisteröi kk:n sisällä varsomisesta, rekisteröinti maksaa jäsenille 30$.


Klikkaa Ownership - Registration 3. Täytä vaaditut kohdat. Monelle oman hevosen hankinta on pitkäaikaisen haaveen toteutuminen. Tämän oppaan tarkoituksena on auttaa hevosenomistajia niiden monien ratkaisujen tekemisessä, joita hevosen vastuuhenkilönä toimiminen tuo tullessaan. Hevosen omistaminen vaatii innostuksen ja kiinnostuksen ohella valtavasti aikaa, tiedonhankintaa ja valintojen tekemistä.


Koska sopimukset ovat yksilöllisiä, Suomen Ratsastajainliitto ei vastaa tämän pohjan mukaan tehdyistä sopimuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit