torstai 17. lokakuuta 2019

Muuttoilmoitus isännöitsijälle

Kun muutat - tilaa sähkö Suomen luotetuimmalta. Tutustu ja tee sähkösopimus! Tee sähkösopimus helposti tästä! Opiskelijan vakiohintainen sopimus. Ensimmäinen kuukausi 0€.


Tee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille helpoimmin ja nopeimmin verkkopalvelussa.

Yhdellä ilmoituksella voit tehdä muuton itsellesi ja samalla kertaa muuttaville perheenjäsenillesi. On tärkeää tehdä kaikista huoneistoon muuttavista henkilöistä muuttoilmoitus myös isännöitsijätoimistoon, joka ylläpitää talonkirjaa ja välittää asukastiedot huoltoliikkeelle. Muuttoilmoitus maistraatille ja postiin.


Maistraatille muuttoilmoitus on tehtävä lakisääteisesti viikon kuluessa muutosta. Myös lyhyemmästä tilapäisestä asumisesta voit halutessasi tehdä muuttoilmoituksen. Uuden kodin perustietojen perusteella vakuutusyhtiö laskee tarjouksen.


Jos muutat omakotitaloon, muistathan myös vesi- ja jätehuoltosopimuksen. Verkossa tehtävä ilmoitus ei välity isännöitsijälle vaan se tulee myös tehdä erikseen meille alla olevalla lomakkeella. Taloyhtiöissä on erilaisia käytäntöjä siitä, miten ja kenelle muuttoilmoitus on tehtävä.

Laki antaa ohjeistuksen muuttoilmoituksen tekemiseen. Vaikka virallinen muuttoilmoitus päivittyy valtakunnalliseen väestötietojärjestelmään se ei kuitenkaan välity taloyhtiölle, joten taloyhtiölle pitää tehdä erillinen muuttoilmoitus. Lakisääteinen muuttoilmoitus tulee tehdä maistraatille, kun muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen. Lisäksi silloin, kun asuu tilapäisesti yli kuukautta toisessa osoitteessa.


Myös jos muuttaa asunnosta pois ja jää ilman vakituista. Erilaisten ilmoitusten tekeminen hoituu kätevästi sähköisessä asiointikanavassa. LÄHTÖILMOITUS tulee toimittaa huoltomiehelle ennen pois muuttamista. Ilmoittaminen voidaan tehdä tällä lomakkeella. Oheisen lomakkeen tiedot välittyvät vain isännöitsijälle.


Postille ja maistraatille olen ilmoittanut muutostani, mutta miten tuon talon sisäisen kanssa toimitaan? Maistraattiin tehtävä muuttoilmoitus ei välity isännöitsijälle. Ei ole mitään valmiita lippuja ja lappuja, joita täyttää. Linkki muuttoilmoitukseen.


Jos olet muuttamassa pois taloyhtiöstä, on tärkeää tehdä lähtöilmoitus, jotta sinut voidaan poistaa esim. Väestörekisteriin ja Postiin on tehtävä lakisääteinen muuttoilmoitus aikaisintaan viikkoa ennen ja viimeistään viikon kuluttua muutosta. REIM GROUP – Isännöinnin nykypäivää. REIM tulee sanoista Real Estate Investment and Management. Lisäksi monet ryhmän yrityksistä ovat ylittäneet yli neljännesvuosisadan iän.


Isännöintitoimisto Estico Oy isännöi taloyhtiöitä Turussa.

Taloyhtiösi isännöitsijän saat selville taloyhtiösi hallitukselta, usein tieto isännöitsijästä ja yhteystiedot löytyvät taloyhtiön ilmoitustaululta. Muistattehan aina ilmoittaa taloon muuttamisesta ja talosta pois muutosta myös mahdolliselle kiinteistöhuollolle tai talonmiehelle ja isännöitsijälle. Ilmoituksen isännöitsijälle voitte tehdä kotisivujemme kautta kohdasta muuttoilmoitus.


Muuttajan tehtävälista on pitkä ja siihen kuuluu kaikkea aina pakkaamisesta paperitöihin. Perinteisen muuttoilmoituksen lisäksi myös isännöitsijälle ja. Muuttaessasi muista myös tehdä sähkösopimus uuteen osoitteeseen, siirtää mahdollinen nettiliittymäsi ja ilmoittaa muutostasi isännöitsijälle tai kiinteistönhoitajalle. Ja tietysti informoida ystäviäsi ja sukulaisiasi uudesta osoitteestasi vaikkapa tupareiden muodossa!


Ilmoitus asukkaan vaihtumisesta taloyhtiön isännöitsijälle tai kiinteistönhoitajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit