torstai 24. lokakuuta 2019

Yhdenkertainen kirjanpito raja

Yhdenkertainen kirjanpito on mahdollista tehdä itse. Saat Excel-pohjan maksutta. Ei sitoumuksia eikä aloitusmaksuja! Aloita laskuttaminen heti. Yksinyrittäjä, keskity työn tekoon - vaihda Accountor Go -palveluun!


Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Ilmainen toimitus yli 1€ tilauksiin. Tilikausi on kalenterivuosi. Ensi näkemältä yhdenkertainen kirjanpito vaikuttaa yksinkertaiselta. Onhan noista oheisista taulukoistakin tuo yhdenkertainen paljon yksinkertaisempi.


Todellisuudessa yhdenkertaisen kirjanpidon tekemisessä kohtaa monia ongelmia, koska sille ei ole vakiintuneita kirjanpitotapoja, opetusta tai oppikirjoja. Kahdenkertainen kirjanpito antaa siis yrityksen taloudesta todellisemman kuvan kuin yhdenkertainen kirjanpito. Netvisor tekee sen puolestasi. Moni pienyrittäjä kokee kahdenkertaisen kirjanpidon liian monimutkaiseksi, niinpä he tyytyvät yhdenkertaiseen kirjanpitoon.


Olet oikeassa paikassa. Tällä sivulla annamme sinulle ohjeet ja tarkkaan kirjanpitäjien kanssa suunnitellun ilmaisen excel-pohjan yhdenkertaisen kirjanpidon tekemiseen. Tilitin on kirjanpito -ohjelmisto, johon monet järjestöt ovat siirtyneet. Tilittimestä saa erilaisia tulosteita hyvin helposti. Esimerkiksi HYYn talouskoulutuksissa koulutetaan käyttämään Tilitintä.


Tappio on perinteikäs ja yksinkertainen kirjanpito -ohjelmisto. Tappio ei ole kovin ketterä, mutta on helppokäyttöinen. Tuloslaskelma kertoo toiminnan tuloksellisuuden, tase kertoo muun vakavaraisuudesta ja maksuvalmiudesta. Kirjanpito , mitä se on ja miksi sitä pidetään?


Sama koskee kirjanpidosta viranomaiselle verotusta tai muuta tarkoitusta varten määräajoin tehtävää ilmoitusta. Ainoastaan ammatinharjoittaja saa pitää yksinkertaista kirjanpitoa. Muilta vaaditaan kaksinkertaisen kirjanpidon tekemistä. Joskus käytetään myös termejä yhdenkertainen kirjanpito ja kahdenkertainen kirjanpito. Vesa Linja-aho Yhdistyksen kirjanpito ja talous 3. Openoffice Spreadsheet tai MS-Excel eivät ole kirjanpito -ohjelmia.


Sama kuin tarjoaisi kynää, ruutupaperia ja laskinta kirjanpito -ohjelmaksi. Exceliin kyllä saa rakennettua KP-ohjelman, mutta ketjussa ei kysytty rakennusalustaa vaan valmista ohjelmaa. Koska toiminimen tilikausi on aina kk, on se perustamisvuonna todennäköisesti alle tai yli kk, jotta ensimmäinen tilikausi saadaan päättymään haluttuna päivänä (jos haluat pitää yhdenkertaista kirjanpitoa, tulee tilikautesi olla kalenterivuosi. Lue lisää toiminimen kirjanpito artikkelista).


Kyse on loppujen lopuksi helposta tulojen ja menojen ynnäämisestä, jonka voi hoitaa myös itse. Tilinpäätöksen julkistamisvelvoite. Mikäli kuitteja ja muita tositteita kuitenkin kertyy hiemankin enemmän, kirjanpitäjän hankkiminen on yleensä fiksua heti alussa. Tosiaan, tilittimessäkin on useita erilaisia kalustotilejä. Sitten on tosiaan erikseen se pienhankinnat, mutta sinne kannattaa kirjata vain ne pienhankinnat, jotta sen vuosirajan ylittymistä on helpompi seurata.


Tavaranäytteenä tai tavanomaisena mainoslahjana annetut luovutukset ovat verottomia. Vähäinen oma käyttö on verotonta. Tavaran tai palvelun omaan käyttöön ottamisesta ei mene veroa, jos yrittäjä ottaa vähäisen määrän tavaroita ja palveluita omaan tai perheensä yksityiseen kulutukseen. Kalustotilille kirjataan yli 3-vuotta kestävä kalusto.


Voiko pienhankintoihin kirjata yli 3-vuotta kestävän kaluston vai pitääkö se nimenomaan kirjata kalustotilille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit