keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Ytunnus rekisteri

Tee ostokset Y -tunnuksella ja saat ne suoraan yrityksen nimiin. Tervetuloa tekemään helppoja hankintoja yrityksellesi. Maksuton verkkokurssi yrittäjille. Tutustu ja rekisteröidy!


Erillistä kaupparekisteri- tai säätiörekisterinumeroa ei ole. Arvonlisäverovelvollisten rekisteri on Verohallinnon rekisteri.

Siihen on koottu tiedot yrityksistä, jotka ovat arvonlisäverovelvollisia. Kaikkien alv-velvollisten pitää ilmoittautua arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Y-tunnuksen voi katsoa maksuttomasta YTJ-yrityshausta.


Klikkaamalla myyntipaikan nimeä pääset tarkastelemaan tarkempia tietoja yksittäisestä myyntiluvasta tai tukkumyynti-ilmoituksesta. Yhdistyksen y-tunnus. Myös vanhoille yhdistyksille annetaan y-tunnus , jos sellaista ei aiemmin yhdistyksellä ollut. Aiemmin y-tunnus piti erikseen hakea.


Y-tunnusta ei tarvita pankkitilin avaamista varten. Suomen Yritysrekisteri on suomalaisten yritysten, yritysnimitysten ja taloustietojen tietopankki josta tietojen hakeminen on helppoa.

Sivun meta description. Edunsaajien (omistajien) tiedot kaupparekisteriin 1. Mikäli annetulla hakukriteerillä löytyy osumia, rekisteri listaa hakutulokset.

maanantai 29. maaliskuuta 2021

Yrityslainan vakuudet

Myös yrityksen ja sen taustahenkilöiden luottotietojen tulee olla kunnossa. Alla yleisimmät yrityslainan vakuudet ja niiden suuntaa-antavat vakuusarvot. Pörssi- ja rahasto-omaisuus.


Vakuudet jaetaan henkilövakuuksiin ja esinevakuuksiin. Henkilövakuudella tarkoitetaan takausta, jolloin velallisen lisäksi yksi tai useampi henkilö takaa velan eli sitoutuu maksamaan sen, ellei velallinen itse maksa velkaansa. Vakuudeton yritysluotto soveltuu hyvin useaan eri käyttökohteeseen. Yrityslainan käyttökohteita. Yksi suosituimmista kohteista on käyttää vakuudeton yrityslaina vakuudellisen yrityslainan takaussummana.


Kauttamme voit siis hakea vakuudet suurempaan, pankista haettavaan yrityslainaan. Lisäksi asiakkaamme ovat käyttäneet yrityslainaa. Perinteisestä pankista lainan saa aina edullisemmalla korolla, mutta sitä varten yritys tarvitsee riittävät vakuudet , joita varsinkaan uudella yrityksellä ei välttämättä ole tarjota. Kun haet toiminimellesi tai osakeyhtiöllesi yrityslainaa perinteisestä pankista, lainalle vaaditaan käytännössä aina vakuus.


Joissain harvoissa tilanteissa näin ei ole, mikäli yrityksesi hyvä kannattavuus tai riittävä pieni lainasumma antavat pankille edellytykset vakuudettoman lainan myöntämiseen. Saatavilla olevien taloustietojen pohjalta laskemme yritykselle lainankantokyvyn, teemme arvion yrityksen maksukyvystä lainakauden aikana ja arvioimme lainan kokonaisriskin sijoituskohteena.

perjantai 26. maaliskuuta 2021

Zervant kokemuksia

Viimeinkin joku (TE) olette luoneet HELPON ja selkeän laskutusohjelman, jota osaa pienen yhdistyksen tumpelo sihteeri käyttää! Tätä olen odottanut vuotta! Haluaisitko, että tyytyväisten asiakkaidesi ääni ja kokemukset kuuluisivat myös täällä. Yrityksen toimitusjohtaja on Mattias Hansson. Tässä artikkelissa tutustumme näiden kolmen yrityksen palveluihin ja selvitämme, kenelle sopii kevytyrittäjyys ja kenen tarpeita palvelevat pienyrittäjän laskutuspalvelut.


Zervant kokemuksia

Zervant sopeutuu yrityksesi tarpeisiin. Blogissa käsitellään yrittämistä, onnistumista, yrittäjyyttä, markkinointia, menestymistä ja kaikkea mitä menestyvän yrittäjän elämään nyt yleensä liittyy :) Menestys tarkoittaa tässä yhteydessä: 1) saan tehdä sitä mistä nautin ja mitä tahdon tehdä 2) pääsen olemaan mukana kiinnostavissa hankkeissa ja yrityksissä 3) perhe ja lapset voivat hyvin 4) opin uutta ja. Ohjelmaa ei tarvitse siis ladata koneelle vaan se toimii täysin online pohjaisesti ja ainoa mitä tarvitset on nettiselain. Samanalaisia kokemuksia tuosta helpostilaskusta.


Laskutusohjelma toimii netissä Macilla, Windowsilla ja Linuxilla. Omilta laskuiltani katosivat ALV-tunnus ja vastaanottajan maa. Olen toki reklamoinut tästä, mutta laihoin tuloksin. Ei ole ilmainen mutta on myös tosiaan vastaavasti parempi kuin kokeilemani ilmaiset.

torstai 25. maaliskuuta 2021

Yritysmuotojen verotus

Yritysmuotojen verotus

Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Osinkojen verotus riippuu siitä, onko osinko saatu arvopaperipörssissä noteeratuista vai pörssin ulkopuolisista ns. Muita veron määrään vaikuttavia tekijöitä ovat osakkeiden matemaattinen arvo ja osinkotulon suuruus. Esimerkiksi osakeyhtiö ja osuuskunta ovat itsenäisiä verovelvollisia, joiden saama tulo verotetaan osakeyhtiön ja osuuskunnan tulona.


Samalla lomakkeella voi ilmoittautua myös Verohallinnon rekistereihin kuten esimerkiksi ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Toiminimiyrittäjänä tienaamasi raha verotetaan yhdessä kaikkien muiden tulojesi kanssa. Uusien toiminimien tekemä tulo on lähes aina pelkkää ansiotuloa. Oletko perustamassa osakeyhtiötä ja mietit, miten yritystäsi ja sieltä nostamiasi varoja verotetaan?


Tästä artikkelista löydät rautalankamallin osakeyhtiön verotuksesta sekä vastauksia aloittavien yrittäjien yleisimpiin aihetta koskeviin kysymyksiin. Yrityksen verotus ja vakuutukset. Tilikauden jaettava yritystulo = tilikauden tulot - tilikauden kulut - aikaisempien vuosien tappiot.


Ensimmäisenä tilikautena jaettava yritystulo on siis suoraan tilikauden tulot - tilikauden kulut. Valinta on syytä tehdä liiketoiminnan ja yrityksen elinkaaren perusteella. Kaikki elinkeinonharjoittajat ovat kuitenkin velvollisia tekemään kaupparekisteri-ilmoituksen.

keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Yrityksen veroilmoitus 2018

Verohallinto käyttää tietoja tuloverotusta varten. Yhteisöjen, kuten osakeyhtiön, osuuskunnan, yhdistyksen ja säätiön on annettava tuloveroilmoitus sähköisesti. Myös tarvittavat tilinpäätösasiakirjat on annettava sähköisesti. Tärkeitä yritys- ja yhteisöasiakkaiden päivämääriä, kuten milloin veroilmoitus pitää palauttaa, milloin vuosi-ilmoitukset annetaan jne.


Esimerkiksi jos tilikausi päättyi 31. Palautusaikaan voi saada pidennystä poikkeustapauksessa (esim. sairauden vuoksi). Lisäaikaa on haettava kirjallisesti. Hakemuksessa on mainittava perustelut sille, miksi veroilmoituksen antamiseen tarvitaan lisäaikaa.


Esitäytetty veroilmoitus ei ole enää täytettävä lomake vaan luettelo verotustiedoista, jotka verohallinnolla on ollut tiedossa. Esitäytetyllä ilmoituksella olevat verotiedot on tarkistettava. Jos tiedot ovat oikein eikä ole mitään muita veronalaisia tuloja, vähennyksiä, varoja, velkoja tai muita verotukseen vaikuttavia tietoja, veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa. Työntekijät puolestaan näkevät omat palkkatietonsa työnantajan antamista palkkalaskelmista. Jos tiedot eivät ole oikein tai jotain puuttuu, täydennä ja korjaa veroilmoitus OmaVero-verkkopalvelussa.


Voit käyttää verkkopalvelua, jos sinulla on suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Veroilmoituksen tarkistamiseen ja täydentämiseen liittyviä ohjeita.

tiistai 23. maaliskuuta 2021

Yrityksen verkostokartta

Vertaistuen lisäksi verkostoilla on merkitys yrityksen menestymisen kannalta. Yhden selkeän verkoston muodostavat ne yrittäjät ja toimijat, joiden kanssa työskentelet. Erilaiset verkostot voivat auttaa myös liiketoimintasi kehittämisessä ja laajentamisessa.


Mistä verkostoja löytää? Verkostoja on kaikkialla. Koskaan et voi tietää, missä tapaat ihmisen, joka tietää yrityksen , jossa tarvitaan juuri sinun osaamistasi! Mitä alla oleva video kertoo verkostoitumisesta? Olisiko aika soittaa tai laittaa viestiä, kysyä kuulumisia ja kertoa omistasi.


Miten verkostostrategian (ja verkostosuhteiden) toteutumista seurataan, minkälaisia mittareita sen arvioinnissa käytetään? Minkälaisen kokonaisuuden yrityksen kumppanuudet ja verkostot muodostavat (kumppanuus- ja verkostokartta )? Työelämätaidoissa verkostoituminen on vakiintunut itsestään selväksi, hyödyllisenä pidetyksi taidoksi. Ennen kuin laitat yrityksen pyörät pyörimään, on syytä istua alas ja laatia yrityksen liiketoimintasuunnitelma. Se on hyvä tapa varmistaa, että kaikki oleellinen on otettu huomioon ja keksiä lisää menestystekijöitä. Lisäksi tarvitset sitä rahoituksenhakuun.


Kirjoita keskiympyrään kuka sinä olet ja mikä on ammattisi 2. Kerää keskiympyrää koskettaviin laatikoihin verkostoosi kuuluvat ihmiset, jotka voisivat auttaa työllistymisessäsi 3.

maanantai 22. maaliskuuta 2021

Yritysrekisteri toimialat

Tilastokeskus ylläpitää yritysrekisteriä. Se sisältää kaikki Verohallinnosta saatavat y-tunnukselliset yritykset, yksityiset elinkeinonharjoittajat, julkisyhteisöt ja voittoa tavoittelemattomat yhteisöt. Löydät palveluhakemistosta Sodankylässä toimivia yrityksiä.


Osta paikalliselta - työllistä paikkakuntalaisia. Varmista myös oman yrityksesi näkyvyys ilmoittamalla yrityksesi tiedot hakemistoon. Hakutermillä yritysrekisteri löytyi tulosta. Tiedot yrityksistä, tuotteista ja palveluista helposti ja nopeasti fonecta. Tervetuloa Hämeenlinnan yritys- ja palveluhakemistoon Palvelua ylläpitää Linnan Kehitys Oy.


Hakemistosta voit hakea seudulla toimivia yrityksiä ja yritysten tarjoamia tuotteita ja palveluja. PRH - Patentti- ja rekisterihallitus. Kaupparekisteri Osakeyhtiöiden, kommandiittiyhtiöiden, avoimien yhtiöiden ja osuuskuntien on aina ilmoittauduttava kaupparekisteriin. Sivun meta description. Edunsaajien (omistajien) tiedot kaupparekisteriin 1. Rekisterin avulla saat yhteystiedot alueesi potentiaalisista asiakkaista.


Kyseenalaisten toimijoiden aiheuttama negatiivinen toiminta on pilannut yritysrekistereiden mainetta. Tästä syystä on oltava tarkkana, mistä tietoa hankitaan. Laadukas yritysrekisteri on tärkeä osa.


ProKaivos on suomalainen kaivosalan uutispalvelu ja yritysrekisteri.

perjantai 19. maaliskuuta 2021

Ytunnuksen siirtäminen

Tee osakeyhtiön tai yksityisen elinkeinonharjoittajan (toiminimi) perustamisilmoitus netissä PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa. PRH:n ylläpitämä yhdistysrekisteri uudistui 18. Uudistuksen yhteydessä yhdistysrekisterin tietojärjestelmät uudistettiin kokonaisuudessaan ja lisäksi yhdistysrekisterin ilmoittamis- ja tietopalvelut uudistuivat. Lisäksi on ilmoitettava yrityksen kotipaikka sekä toimiala.


Y-tunnuksen siirtyminen. Rekisteröinnin päätteeksi suoritetaan maksu suoraan verkkopankissa tai luottokortilla. Omia tietoja voi käydä tarkistamassa kirjautumalla uudelleen palveluun milloin tahansa. Omistusosuuden siirtäminen voidaan toteuttaa esimerkiksi myymällä tai lahjoittamalla. Poikkeuksen siirtokelpoisuuteen voi kuitenkin tehdä esimerkiksi yhtiöjärjestyksessä oleva lunastus- tai suostumuslauseke tai osakkaiden yhteinen osakassopimus.


Osakeyhtiön omistajilla – eli osakkailla – on yhtiön toiminnasta rajoitettu vastuu. Suomalaisten yritysten perustiedot. Yritykset ja yhteisöt ilmoittavat perustamisesta Verohallintoon ja Patentti- ja rekisterihallituksen pitämään kaupparekisteriin perustamisilmoituslomakkeella.


Samalla lomakkeella voi ilmoittautua myös Verohallinnon rekistereihin kuten esimerkiksi ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.

torstai 18. maaliskuuta 2021

Ytj osoitteenmuutos

Kun muutat - tilaa sähkö Suomen luotetuimmalta. Tutustu ja tee sähkösopimus! Tilaa sähköä kerrostaloasuntoon edullisella kuukausihinnalla. Tee sähkösopimus helposti tästä! Opiskelijan vakiohintainen sopimus.


Ensimmäinen kuukausi 0€. Tee edullinen sähkösopimus muuttajalle. Helppo ja nopea sopimuksen tekeminen. Muuttoetuna 1tuntia ilmaista sähköä.


Voit myös voittaa 2€ arvoiset kotisiivoukset. YTJ -palvelussa voit valtuuttaa asiamiehen tekemään ilmoituksia yrityksen puolesta. Asiamies voi tehdä ilmoituksen myös ilman valtuutusta, mutta silloin vastuuhenkilön pitää allekirjoittaa ilmoitus erikseen. Lue lisää valtuuttamisesta. Sivun meta description.


Osakeyhtiön muutosilmoitus Jos osakeyhtiön toiminnassa tapahtuu muutoksia, tee välittömästi muutosilmoitus, jotta yrityksesi tiedot ovat ajantasalla PRH:n kaupparekisterissä ja Verohallinnon arvonlisäverovelvollisten rekisterissä, ennakkoperintärekisterissä ja työnantajarekisterissä. Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta. Muista siksi seuraavat asiat: Ilmoita osoite Postiin, kun aloitat yritystoiminnan, perustat uuden toimipisteen tai yrityksesi vaihtaa nimeä. Ilmoita Postille, jos kotiosoitteesi on myös yrityksen postiosoite.


keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Ytj fki

Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta. Tutustu hakuohjeeseen. Suomalaisten yritysten perustiedot.


Y-tunnus, Y-lomakkeet, kaupparekisteri, säätiörekisteri, arvonlisäverovelvollisten rekisteri, ennakkoperintärekisteri. Lakot ja ansiopäiväraha. Lakkokierrokset ovat alkaneet ja kevään aikana niitä on odotettavissa lisää. Työtaistelutoimenpide, jolla on vaikutusta sinun työehtoihisi estää ansiopäivärahan maksamisen toimenpiteen ajalta.


Yrityshaku on valtakunnallinen tietopankki suomalaisista yrityksistä ja palveluista. Yrityshaku-palvelun tietokannasta löytyvät jokaisen suomalaisen yrityksen tiedot. Uutisia, päivän puheenaiheita ja muut Ylen parhaat verkkosisällöt. Aktia Mobiilipankissa voit esimerkiksi maksaa laskuja, tarkastella tilitietojasi ja tehdä rahastomerkintöjä kätevästi kännykälläsi.


Taksiyhtiö Kajonin talousvaikeudet pahenevat entisestään – Nyt kolme tytäryhtiötä hakeutui yrityssaneeraukseen Kajon Taksiliikenne Oy on yksi yrityssaneeraukseen hakeutuneista yrityksistä. JUURI NYTHurja Ciara-myrsky riepottelee Eurooppaa – useita urheilutapahtumia peruttu: ”Emme voi taata fanien turvallisuutta” JUURI NYTAntti Rinteen kommentti hämmensi tentissä – Kiertelee nyt, mitä tarkoitti Antti Rinteen kommentti hämmensi tentissä – kiertelee nyt, mitä tarkoitti.

Yrityksen osto omarahoitusosuus

Tähän artikkeliin olemme koonneet yleisimmät rahoitusvaihtoehdot, joiden kautta aloittava tai kasvava yritys voi saada lainaa, avustusta tai muunlaista rahoitusta. Rahoituksen järjestymisen edellytyksenä on, että hanke on suunniteltu hyvin, ja että olet varautunut sen sisältämiin riskeihin. Omistajien sitoutuminen ja riittävä omarahoitusosuus ovat välttämättömiä hankkeen toteuttamiseksi. Mikäli vakuuksista on pulaa tai niitä säästetään myöhempiä investointeja varten, kannattaa hyödyntää leasing- ja osamaksurahoitusta. Asiakkaan oman säästämisen osuus eli asuntolainan käsiraha on vastaisuudessa entistä tärkeämpi.


Asunnon ostajalla on oltava vähintään prosenttia (tai ensiasunnossa prosenttia) omia säästöjä tai vastaava määrä muita vakuuksia.

ASP-lainaa varten omarahoitusosuus pitää jatkossakin olla vähintään prosenttia. Tutustu tuotteisiin ja palveluihin ja seuraa mitä OP Ryhmässä tapahtuu. Osuuspankki Suur-Savon yrityspalvelujen luottojohtaja Veli-Matti Hölttä sanoo, että yritysrahoituksessa lainapäätös on kokonaisharkintaa.


Alkutakaus ei sovellu yrityskauppojen, yrityksen omien osakkeiden hankkimisen, toimitila- tai ajoneuvohankintojen eikä viennin rahoittamiseen.

tiistai 16. maaliskuuta 2021

Yrittäjän työttömyyskassa kannattaako

Työttömyysturvaa yrittäjälle, kevytyrittäjälle, osakkaalle ja yrittäjän perheenjäsenelle. Turvaa sinäkin - liity SYT:n jäseneksi. UNICEF on maailman suurin lastenjärjestö. Teemme työtä heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi kaikkialla maailmassa.


Lakkokierrokset ovat alkaneet ja kevään aikana niitä on odotettavissa lisää. Työtaistelutoimenpide, jolla on vaikutusta sinun työehtoihisi estää ansiopäivärahan maksamisen toimenpiteen ajalta. Työttömyyskassa ei siis lain mukaan pääsääntöisesti voi maksaa ansiopäivärahaa lakon ajalta.


Ammattiliittoon kuuluvat samalla yleensä myös tyttömyyskassaan. Kassaan voi liittyä myös ilman ammattiliiton jäsenyyttä. Kannattaako työttömyyskassan jäsenyys? Sitä luulisi, että jos osaa toimia yrittäjänä, osaa katsoa myöskin yrittäjien työttömyyskassojen nettisivuilta, kannattaako jäsenyys omalla kohdalla.


Ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan euromäärän voi aika pitkäti itse päättää, enimmäismäärä määräytyy YEL-vakuutuksen mukaan. Yrittäjän ansiopäiväraha. Myös ammatinharjoittajat ja yrittäjät voivat vakuuttaa itsensä työttömyyden varalta. Voit päivittää kassajäsenyytesi täysjäseneksi jäsenhakemuslomakkeella. Jäseneksi liittymisen tarkemmista ehdoista ja jäsenen velvollisuuksista voit lukea tarkemmin täältä.


YTK-Yhdistyksen jäsenedut ja palvelut täysjäsenille osoitteessa ytk.

maanantai 15. maaliskuuta 2021

Yritysmuodot lyhyesti

Yritysmuodot lyhyesti. Käydään seuraavaksi tarkemmin läpi eri yritysmuodot alkaen kevyimmästä ja helpoimmin perustettavasta. Kevytyrittäjä, eli laskutuspalvelun kautta toimiva yrittäjä.


Tässä oppaassa esittelemme sinulle yleisimmät yritysmuodot sekä niiden erot. Samalla opit muun muassa sen, missä tilanteissa toiminimi on osakeyhtiötä parempi vaihtoehto uudelle yrittäjälle ja minkä takia sinun ei välttämättä kannata perustaa avointa yhtiötä aivan kenen tahansa huithapelin kanssa. Määrittele lyhyesti seuraavat yritysmuodot ja anna perusteltuja esimerkkejä kuhunkin yritysmuotoon soveltuvasta yritystoiminnasta.


Pääpaino on yksityisissä elinkeinonharjoittajissa ja osakeyhtiöissä, mutta myös muut yritysmuodot sekä kevytyrittäjyys on käyty lyhyesti läpi. Osakeyhtiötä pyörittäessäsi voit maksaa palkkaa sekä luontoisetuja niin itsellesi kuin kaikille palveluksessasi oleville työntekijöille. Tässä artikkelissa esitellään Suomen yritysmuodot ja kerrotaan, millaiseen liiketoimintaan ne parhaiten sopivat.


Kaikki elinkeinonharjoittajat ovat kuitenkin velvollisia tekemään kaupparekisteri-ilmoituksen. Kerromme ensin lyhyesti osakeyhtiöistä ja kyseisen yritysmuodon plussista ja miinuksista. Sen jälkeen siirrymme perustamisilmoituksen sisältöön ja täyttöohjeisiin. Lopuksi käymme kohta kohdalta läpi perustamisen vaiheet, jotka suoritettuasi sinulla on osakeyhtiö pystyssä ja voit terassilla tituuleerata itseäsi toimitusjohtajaksi.


perjantai 12. maaliskuuta 2021

Yrityksen osoitteenmuutos maistraatti

Sähköä kerrostaloihin kuukausihinnalla. Ensimmäinen kuukausi €. Tee sähkösopimus helposti tästä! Tee Fortum Vakaa -sopimus nyt. Saat 6kk perusmaksut veloituksetta!


Opiskelijan vakiohintainen sopimus. Yrityksen osoitteenmuutos Ilmoita meille yrityksesi osoitteen muuttumisesta heti, kun tiedät siitä. Tee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille helpoimmin ja nopeimmin verkkopalvelussa.


Yhdellä ilmoituksella voit tehdä muuton itsellesi ja samalla kertaa muuttaville perheenjäsenillesi. Kun teet yrityksen ilmoituksen YTJ-palvelussa, voit valita, että jatkossa yrityksesi tekee ilmoitukset vain sähköisesti. Kun valitset vain sähköiset ilmoitukset, kaupparekisteri ja Verohallinto eivät ota vastaan yritykseltäsi paperilomakkeita (Y-lomake). Perusteluna tietojen luovutukselle on se että yrityksillä on aina ajantasainen osoitetieto käytettävissä asiakkaastaan mutta näitä tietoja käytetään myös markkinointiin ja uusasiakashankintaan. Osoitteenmuutos Jos vakituinen osoitteesi muuttuu, muuttoilmoituksen tekeminen Digi- ja väestötietovirastoon riittää.


Jos haluat veropostisi tilapäisesti toiseen osoitteeseen tai muutat ulkomaille tai ulkomailta, ilmoita uusi osoitteesi Verohallinnolle. Muista siksi seuraavat asiat: Ilmoita osoite Postiin, kun aloitat yritystoiminnan, perustat uuden toimipisteen tai yrityksesi vaihtaa nimeä.

torstai 11. maaliskuuta 2021

Yrityksen muuttoilmoitus

Yrityksen muuttoilmoitus

Kun muutat - tilaa sähkö Suomen luotetuimmalta. Tutustu ja tee sähkösopimus! Sähköt edullisesti ja helposti uuteen kotiin. Tee Fortum sähkösopimus kätevästi netissä! Tee sähkösopimus helposti tästä!


Yrityksen muuttoilmoitus

Saat 6kk perusmaksut veloituksetta! Opiskelijan vakiohintainen sopimus. Muuttoilmoitus Lähetyksen seuranta ja ohjaus Omat tiedot Verkkokauppa Osoitekirja Alennuskoodit. Yrityksen osoitteenmuutosta ei voi tehdä puhelimitse.


Tee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille helpoimmin ja nopeimmin verkkopalvelussa. Yhdellä ilmoituksella voit tehdä muuton itsellesi ja samalla kertaa muuttaville perheenjäsenillesi. Kun teet yrityksen ilmoituksen YTJ-palvelussa, voit valita, että jatkossa yrityksesi tekee ilmoitukset vain sähköisesti.


Kun valitset vain sähköiset ilmoitukset, kaupparekisteri ja Verohallinto eivät ota vastaan yritykseltäsi paperilomakkeita (Y-lomake). Kirjaudu palveluun. Jos teet osoite- ja yhteystietojen muutosilmoituksen paperilomakkeella Y löydät lomakkeen ja täyttöohjeen tämän sivun lopusta.


Yksityishenkilön ei tarvitse ilmoittaa vakituisesta osoitteenmuutoksestaan Verohallinnolle. Ilmoittaminen paperilomakkeella. Maistraatille tehty muuttoilmoitus vakituisesta muutosta riittää. Yritysasiakkaiden osoitteenmuutokset eivät välity suoraan Nordeaan, joten muista aina ilmoittaa yrityksen osoitteenmuutoksesta.


keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Yrittäjyys määritelmä

Työttömyysturvan kannalta yritystoiminta voi olla joko sivu- tai päätoimista. Sivutoimisen yritystoiminnan aikana voit olla oikeutettu ansiopäivärahaan. Arvion sivu- tai päätoimisuudesta tekee TE-toimisto, joka antaa yrittäjyydestä työttömyyskassaa sitovan työvoimapoliittisen lausunnon.


Yksilöissä oleva yrittäjyyden aste vaihtelee. Ne työllistävät miljoonaa ihmistä ja tuottavat veroja, joilla maksetaan palveluita kaikille. Sivutoiminen yrittäjyys alentaa päätoimiseksi yrittäjäksi siirtymisen kynnystä ja riskiä.


Kokemuksen pohjalta pystyy laskemaan ja arvioimaan, miten liiketoiminta tulee sujumaan. Jos haluat ryhtyä sivutoimiseksi yrittäjäksi, sinun tulee myös ottaa huomioon, miten yrittäjyys vaikuttaa verotukseesi ja työttömyysturvaasi – näistä asioista kerromme lisää hieman alempana. Toiminimen perustamiseen ei tarvita erillistä perustamisasiakirjaa, pelkkä ilmoitus kaupparekisteriin riittää.


Yksityinen elinkeinonharjoittaja tekee kaikki sitoumuksensa ja solmii sopimukset omalla nimellään. Startup-yrityksen rahoitus. Satunnaisella yrittäjällä tarkoitetaan perheyrityksessä alle kuukautta kahden vuoden aikana työskentelevää perheenjäsentä, joka ei itse omista osuuksia yrityksestä eikä toimi esim. Toisaalta se on silti eräänlainen arte-fakti, joka määrittyy sen ympärillä ja sen nimissä tapahtuvista toimista.

tiistai 9. maaliskuuta 2021

Yrittäjän työtodistus

Työtodistus on työsuhteen päättyessä työntekijälle annettava todistus työsuhteesta. Yleensä se sisältää työnantajan ja työntekijän nimen, työsuhteen alku- ja loppuajan, työsuhteen päättymisen syyn (esimerkiksi tuotannollis-taloudelliset syyt) ja työnantajan edustajan allekirjoituksen sekä mahdolliset leimat. Työsuhteen päättyessä työntekijällä on oikeus saada pyynnöstään työnantajalta kirjallinen todistus työsuhteen kestosta ja työtehtävien laadusta. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme. Osaamisella ei sitten sinä vaiheessa ole käyttöä.


Jos ei saada halutun hyvää tyyppiä haluttuun hintaluokkaan saatavilla, sitten on työvoimapula. Jos työntekijä haluaa saada työtodistukseen arvion työtaidoista ja käytöksestä, työnantajan on toimitettava se työntekijälle tämän pyynnöstä vielä viiden vuoden kuluttua työsuhteen päättymisestä. Työnantajien on myös annettava työntekijälle uusi työtodistus , jos työntekijän työtodistus katoaa tai menee pilalle. Virheellinen työtodistus.


Jos työtodistukseen on kirjoitettu virheellisiä tai lain vastaisia tietoja, kuten maininta sairauspoissaoloista tai perhevapaista, tai siihen on laitettu arvio työsuhteen päättymisen syystä tai arviolauselma, vaikka et ole tätä pyytänyt, työnantajan on annettava sinulle korjattu työtodistus.

perjantai 5. maaliskuuta 2021

Yrityksen strategia malli

Ensinnäkin malli painottaa nimenomaan sekä yrityksen sisäisen tilanteen, sisäisten olosuhteiden ja johtavien ajatusten, että yrityksen ympäristön, toimialan ja ulkoisten olosuhteiden vaikutusta yrityksen strategiatyön sisältöön, painotuksiin ja tekemiseen. Malli sisältää neljä tärkeää näkökulmaa, mutta myös muitakin näkökulmia on mahdollista ottaa tarkasteluun mukaan. Taloudellinen näkökulma ilmaisee, miten yritys menestyy taloudellisin tunnusluvuin. Asiakasnäkökulma kuvaa yrityksen toimintaa asiakkaan kannalta katsottuna.


Yrityksen strategia malli

Nämä ovat toivon kierre, vuoropuhelu sekä tehokas seuranta ja mittaaminen”, Olorin Oy:n vetäjä, liikkeenjohdon konsultti Anneli Valpola tiivistää. Strategian tulisi olla sellainen, että yrityksen kaikilla työntekijöillä on näkyvästi mahdollisuus toteuttaa sitä arjessaan. Yrityksen strategia.


Strateginen johtaminen kertoo mikä on yrityksen tavoitetila (visio), miten siihen päästään ( strategia ) – ja ennen kaikkea miten tavoitetila näkyy jokapäiväisessä työssä kaikilla organisaatiotasoilla ja millaista sisäistä ja ulkoista tekemistä se vaatii. Liikkeenjohdon strategia on erään selvennä näkemyksen mukaan organisaation pitkän tähtäimen kehityssuunta ja -ulottuvuus selvennä, jonka avulla muuttuvassa ympäristössä saavutetaan voimavaroja ja kykyjä järjestelemällä kilpailuetu.

torstai 4. maaliskuuta 2021

Yritys laina

Tiedät tarkalleen, paljonko lainasi tulee maksamaan. Lue tarinamme täältä. Katso miten haet yrityslainaa. Yrityksen hankintoihin tai käyttöpääomaksi luotettavasti sinivalkoisin voimin. Yrityslaina ajasta, paikasta tai toimialasta riippumatta.


Yritys laina

Nopein ja helpoin ratkaisu lyhytaikaiseen tai akuuttiin rahoitustarpeeseen. Etenkään pienemmissä yrityslainoissa ei kysytä, mihin laina on tulossa, mutta esimerkiksi joukkorahoituksissa selvitetään aina, kuinka laina on tarkoitus sijoittaa. Lainaa on mahdollista hakea myös uuteen yritykseen tai vain vähän aikaa toimineeseen yritykseen. Lähetä hakemus nyt - Lainatarjous on yrityksellesi ilmainen!


Kun olet jättänyt yrityslainahakemuksen, saat henkilökohtaista palvelua paikallisen osuuspankin asiantuntijalta, puhelimessa, verkossa tai henkilökohtaisessa tapaamisessa. Jopa kuukauden laina -aika. Hae yrityslainaa vain minuutissa. Päätökset perustuvat kassavirtaan. Helppo ja nopea prosessi.


Henkilökohtainen palvelu. Asiantuntevat lainaneuvojamme ovat aina valmiina auttamaan sinua, jos sinulla on kysyttävää yrityslainoistamme. Laske yrityksellesi sopiva yrityslaina alla olevalla lainalaskimella.


Laskelma auttaa sinua suunnittelemaan, minkä kokoinen laina olisi yrityksesi tarpeisiisi sopiva. Huomaa, että lainalaskurin antama laskelma on suuntaa antava vinkki, kun suunnittelet rahoituksen hakemista.

keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Yrittäjän työttömyysturva 2019

Työttömyysturvaa yrittäjälle, kevytyrittäjälle, osakkaalle ja yrittäjän perheenjäsenelle. Turvaa sinäkin - liity SYT:n jäseneksi. Jos jäät työttömäksi Lähtökohtaisesti voit saada päivärahaa, jos yritystoimintasi on kokonaan lopetettu tai oma työllistymisesi yrityksessä on päättynyt. Yrityksen lopettamisen käsite työttömyysturvassa riippuu yritysmuodosta ja kokonaisuudesta.


Yrittäjän työttömyysturva 2019

Jos lopetat yritystoimintasi, tai oma työllistymisesi yrityksessä on päättynyt, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE. Työttömyyskassan jäsenet voivat saada YEL-työtulo sidonnaista päivärahaa. Kassaan kuulumattomat puolestaan voivat saada työttömyysajaltaan Kelan maksamia peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea.


Hienoa, että nämä vihdoin muutetaan ja perheenjäsenen asema paranee, Hellstén sanoo. Yrittäjä ja työttömyysturva. Työttömyysetuuteesi vaikuttaa, jos toimit yrittäjänä tai työllistyt omassa työssä. TE-palvelujen työttömyysturvaneuvonta osaa neuvoa, miten sinun tilanteesi voi vaikuttaa työttömyysturvaasi.


Yrittäjän työttömyysturva 2019

Pikaopas yrittäjän työttömyysturvaan. Kun olet yrittäjä, sinulla ja joissain tapauksissa myös perheenjäsenilläsi edellytykset työttömyysturvan saamiseen ovat hyvin erilaiset palkansaajiin verrattuna. Työtulo ei voi kuitenkaan olla mitä tahansa, vaan sillä on alaraja ja yläraja. Kumpikin muuttuu vuosittain.

tiistai 2. maaliskuuta 2021

Yrittäjän laaja vapaaajan tapaturmavakuutus

Yrittäjän tapaturmavakuutus korvaa työtapaturmien ja ammattitautien lisäksi myös vapaa-aikana sattuvia tapaturmia. Kuka tarvitsee yrittäjän tapaturmavakuutuksen? Sinulla täytyy olla yrittäjän eläkelain mukainen eläkevakuutus eli YEL-vakuutus , jotta voit ottaa yrittäjän tapaturmavakuutuksen. Suppeampi vapaa-ajan tapaturmavakuutus ei korvaa kaikkien riskialttiiden urheilulajien, kuten esimerkiksi jalkapallon tai lumilautailun parissa sattuneita tapaturmia.


Yrittäjän laaja tapaturmavakuutus on voimassa lähes kaikessa työn ulkopuolisessa toiminnassa, myös urheillessasi ja ulkomaan-matkoillasi. Vapaa-ajalle on valittavissasi myös suppeampi yrittäjän vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Yrittäjän laaja vapaa-ajan vakuutus ja Yrittäjän vapaa-ajan tapaturmavakuutus ovat työtapaturma- ja ammattitautilain mukaisia vakuuksia, jotka tuovat turvaa yrittäjän vapaa-ajalle. Vapaa-ajan vakuutus edellyttää samasta vakuutusyhtiöstä otettua yrittäjän työajan tapaturmavakuutusta.


Työhön liittymättömiä vakuutuksia ovat puolestaan esimerkiksi kuolemanvaravakuutus, vapaa-ajan tapaturmavakuutus , työkyvyttömyysvakuutus ja erillisenä vakuutuksena otettu vakuutus vakavan sairauden varalle. Työnantaja voi kuitenkin jäljempänä käsiteltävin edellytyksin maksaa verovapaasti myös näiden vakuutusten maksuja. Huomioi, että yrittäjän tapaturmavakuutus EI korvaa sellaisia sairauksia, jotka eivät johdu tapaturmasta eivätkä ole ammattitauteja.

maanantai 1. maaliskuuta 2021

Yrittäjän päiväraha ja kilometrikorvaus

Miten yrittäjän kilometrikorvaus ja päiväraha muodostuvat, kun yritysmuotona on toiminimi? Toiminimi pystyssä, ensimmäiset työreissut takana ja matkakorvausasiat mietityttävät? Varmasti tuttu tilanne hyvin monelle aloittavalle yksityiselle elinkeinonharjoittajalle.


Korvaukset ovat verottomia, jos ne perustuvat joko todellisiin kuluihin tai Verohallinnon vuosittaiseen päätökseen päivärahoista ja kilometrikorvauksista. Mikä lasketaan työmatkaksi? Miten palkansaajan ja toiminimen kilometrikorvaukset eroavat toisistaan?

Lomake laskee kilometrikorvaukset ja päivärahan määrän puolestasi, ja aikaa matkalaskun tekemiseen kuluu noin minuutti. Korvausten määrä riippuu Verohallinnon vuosittaisista päätöksistä, toimialojen käytännöistä sekä käytetyistä kulkuneuvoista ja matkustajamääristä. Elinkeinonharjoittajan verotus. Yritystulon jakaminen ansio- ja pääomatuloon. Yksityisen elinkeinonharjoittajan eli ns.


Jos työnantaja on korvannut työmatkan kuluja. Jos palkansaaja, jolla on Verohallinnon luontoisetujen laskentaperusteita koskevassa päätöksessä tarkoitettu auton käyttöetu, käyttää tällaista autoa työmatkan suorittamiseen ja maksaa itse tästä matkasta aiheutuvat polttoainekulut, hänelle korvattavien polttoainekulujen enimmäismäärä on senttiä kilometriltä.

perjantai 26. helmikuuta 2021

Yrityksen osoitteenmuutos verohallinto

Kun muutat - tilaa sähkö Suomen luotetuimmalta. Tutustu ja tee sähkösopimus! Tilaa sähköä kerrostaloasuntoon edullisella kuukausihinnalla. Tee sähkösopimus helposti tästä!


Tee Fortum Vakaa -sopimus nyt. Saat 6kk perusmaksut veloituksetta! Opiskelijan vakiohintainen sopimus. Verohallinto suosittelee, että kuolinpesän osakkaat valtuuttavat asianhoitajan hoitamaan kaikkia kuolinpesän veroasioita.


Asianhoitaja voi ilmoittaa Verohallintoon myös kuolinpesän pankkiyhteystiedon veronpalautuksen maksamista varten. Tällaisia muutoksia ovat esimerkiksi tilikauden muutos sekä osoitteen tai yhteystietojen vaihtuminen. Kun valitset vain sähköiset ilmoitukset, kaupparekisteri ja Verohallinto eivät ota vastaan yritykseltäsi paperilomakkeita (Y-lomake). Muista siksi seuraavat asiat: Ilmoita osoite Postiin, kun aloitat yritystoiminnan, perustat uuden toimipisteen tai yrityksesi vaihtaa nimeä.


Ilmoita Postille, jos kotiosoitteesi on myös yrityksen postiosoite. Soittamalla Nordea Business Centreen ja tunnistautumalla pankkitunnuksilla. Verkkopankissa klikkaamalla Posti ja tekemällä vapaamuotoisen muutosilmoituksen. Yhdistyksen muutosilmoitus PRH:n yhdistysrekisteriin merkityt yhdistykset tekevät muutosilmoitukset yhdistysrekisteriin.


Jos yhdistys on merkitty kaupparekisteriin, niin yhdistyksen täytyy tehdä muutosilmoitus myös kaupparekisteriin.

torstai 25. helmikuuta 2021

Yrittäjä oikeusapu

Osta laitteet ja liittymät edulliseen DNA Hintaan omalla Y-tunnuksellasi. Tervetuloa tekemään helppoja hankintoja yrityksellesi. Maksuton verkkokurssi yrittäjille. Tutustu ja rekisteröidy! Ammatin- ja elinkeinonharjoittajana voit hakea yritystoimintasi velkojen järjestelemiseen yksityishenkilön velkajärjestelyä, joka on kevyempi ja halvempi menettely kuin yrityssaneeraus.


Oikeusapu kattaa kaikki oikeudelliset asiat. Sivustolta löydät tietoa, apua, vinkkejä ja verkostoja. Uusi yrittäjä , meillä on sinulle erinomainen tarjous: Oikeusturvavakuutus ensimmäiseksi vuodeksi vain euroa!


Voit ottaa vakuutuksen kätevästi netistä - täytä ja lähetä lomake. Jos oikeusapu määräytyy oikeusapulain §:n momentin mukaan vain hakijan taloudellisen aseman perusteella, lasketaan käyttövara ja varallisuus yksinäiselle henkilölle säädettyjen perusteiden mukaan. Tällöin käyttövaraa laskettaessa hyväksytään §:n mukaisista menoista ne, jotka hakija tosiasiallisesti maksaa.


Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta. Yrittäjäksi luetaan henkilö, joka harjoittaa taloudellista toimintaa omaan laskuun ja omalla vastuulla. Yrittäjä voi olla työnantajayrittäjä tai yksinäisyrittäjä, kuten ammatinharjoittaja tai freelancer.

keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Yrityksen budjettisuunnitelma

Tiivistetysti ilmaistuna tulosbudjetti ennustaa meno- ja tuloarvioiden perusteella yrityksen tulosta eli paljonko voittoa tullaan tekemään. Tulosbudjetin pohjalta laadittava kassabudjetti puolestaan seuraa rahan riittävyyttä – sitä että yrityksen kassasta tai tililtä löytyy rahaa laskujen maksamiseen silloin kun on tarvis. Kahdeksan kohdan liiketoimintasuunnitelma. Useimmat asiat elämässä kaipaavat suunnittelua, eikö totta? Niin myös yrityksen perustaminen.


Riippumatta siitä kuinka laajaa yritystoimintaa suunnittelet sinun kannattaa istua alas ja miettiä millaiset ovat lähtökohtasi, mitä tavoittelet, ja miltä yrityksesi näyttää kuuden kuukauden, vuoden tai viiden vuoden kuluttua. Pankki tarvitsee rahoitusneuvottelua varten selvityksen, mihin rahoitusta haetaan. Mikäli yrityksesi on vasta aloittamassa toimintaa, tulee yrityksellä olla liiketoiminta- ja budjettisuunnitelma , jonka pohjalta pankki arvioi yrityksen toimintamahdollisuuksia ja rahoituskelpoisuutta. Budjetti auttaa omien raha-asioiden suunnittelussa.


Tiedätkö, mihin rahasi kuluvat? Moni meistä ostaa tavaroita ja käy kaupassa ilman sen kummempaa budjetointia. Kuten muutkin yritykset, hoitokodit toimivat budjetilla. Tämä budjetti ei ainoastaan vastaa väestön tarpeita, vaan se kattaa myös toimintakulut, kuten henkilöstön palkat, päivittäiset toimintakustannukset sekä markkinoinnin ja myynninedistämisen.


maanantai 22. helmikuuta 2021

Yrityksen nimiin ostaminen

Haluatko selvittää yrityksesi tai kiinnostavan yrityksen euromääräisen arvon? Esimerkiksi yrittäjän ja hänen perheensä omaan käyttöön ostettujen autojen, kesämökkien, veneiden tai lomaosakkeiden kirjaaminen yrityksen nimiin on usein toistuva virhe. Näitä tapauksia verottaja kohtelee osakeyhtiöissä peiteltynä osinkona, mikäli omaa käyttöä ei ole käsitelty luontoisetuna. Asia jota etenkin moni yritystoimintansa alkuvaiheessa oleva yrittäjä pohtii: pitäisikö auto merkitä yrityksen nimiin vai pitää se täysin henkilökohtaisena omaisuutena?


Asiaan ei ole yksiselitteistä vastausta, vaan merkitseviä tekijöitä ovat esimerkiksi auton käyttötarkoitus sekä henkilökohtaiset mieltymykset. Siirryitkö hiljattain yrittäjäksi? Joskus elämäntilanteet muuttuvat nopeasti, ja puhelin- ja liittymäasioiden päivittäminen uuteen tilanteeseen jää helposti.


Jokaisessa yrityksessä tarvitaan puhelinta, ja yrittäjän kannattaakin harkita tarkkaan, pitääkö puhelimen omana vai yrityksen listoilla. Toiminimi ei voi maksaa vuokraa omistajalleen. Sinä voit pyytää työhuonevähennyksen tai sitten vaatia elinkeinotoiminnassa vähennettäväksi kiinteistön kulut. Silloin ostaja vastaa vain yrityksen tulevaisuudesta ja hänen riskinsä on rajoitettu.


Lisäksi ostaja pystyy poistoina hyödyntämään ostetun yrityksen liikearvon kymmenen vuoden kuluessa.

perjantai 19. helmikuuta 2021

Yrityksen riskit ja riskienhallinta

Usein käytetty luokittelu on jako strategisiin, taloudellisiin,operatiivisiin ja vahinkoriskeihin. Strategiset riskit vaikuttavat yrityksen pitkän aikavälin strategisten tavoitteiden toteutumiseen. Taloudelliset riskit ovat yrityksen taloudelliseen tilanteeseen, kuten kannattavuuteen, maksuvalmiuteen ja kustannuksiin vaikuttavia riskejä. Ja vieläkin enemmän: riskejä voidaan hallita.


Yrityksen riskit ja riskienhallinta

Tästä riskienhallinnan WWW-palvelusta löydät tiedon lisäksi selkeitä työvälineitä, joilla riskien tunnistaminen ja hallinta on helppoa ja nopeaa. Seuraavilla sivuilla kerrotaan, mitä riskit ja riskienhallinta on ja mitä konkreettista hyötyä saat riskienhallinnasta. Hyvällä liikeriskien hallinnalla parannetaan onnistumisen mahdollisuuksia ja turvataan jaloilleen putoaminen myös riskin toteutuessa. Pienetkin häiriöt voivat epäedullisissa olosuhteissa käynnistää tapahtumaketjun, joka saattaa jopa uhata yrityksen toimintaa. Riskit pitää tuntea ja hallita.


Jotta yritystoiminta voi olla vakaalla pohjalla, tulee yrityksen riskienhallinnan oltava kokonaisvaltaista ja jatkuvaa. Kun riskit on tiedostettu, voidaan sen jälkeen siirtyä pohtimaan riskien todennäköisyyttä. Tämän pohjalta voidaankin sitten valita, mitkä riskit vaativat toimia ja mitkä riskit yritys on valmis kantamaan itse.


Aon on yritysjohtajan neuvonantaja riskienhallinnassa.

torstai 18. helmikuuta 2021

Youtube interstellar main theme

Search for Et Main Theme. Find more about here. If you are looking for click here. Try MySimon and Save Time. Interstellar Main Theme - Extra Extented - Soundtrack by Hans Zimmer. Sign in to.


Youtube interstellar main theme

Just chose the format and click on the button Download. After few moments will be generated link to download video and you can start downloading. Do you want to download only audio in MPformat? Get Premium Get TV Best of Music Sports.


Playing via Spotify Playing via. Some interpretations are made about what each theme may represent in the movie, based on what scenes they occur in. Note: This post contains spoilers. Para ello se utilizan herramientas de acceso público proporcionadas por LLC.


En este sitio web no se utiliza ningún tipo de tecnología dañina, ni se realiza ningún ataque a los servidores de. Igualmente, las visualizaciones realizadas del vídeo no sumarán al contador de visualizaciones global del propio. Tutorial - More information Find this Pin and more on Extra♨️ by Chantel Johnson. Internet Archive HTMLUploader 1. Press J to jump to the feed.


Please subscribe to my channel if you like the video! This web just only a search engine media, not a storage or cloud server from the file. We just linked the file or embed from then display them here to make visitor easy to find it.

keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Yrittäjän palkan sivukulut 2019

Vakuutusmaksut maksetaan sekä tehdyn työajan että tekemättömän työajan kuten vuosilomien ja vapaapäivien ym. Sote-maksu maksetaan Verohallinnolle yhdessä muiden oma-aloitteisten verojen kanssa. Maksu ei enää kansaneläkemaksun poistumisen jälkeen ole moniportainen, vaan kaikille. TyEL-vakuuttamisvelvollisuus alkaa 17-vuotispäivää seuraavan kuukauden alusta ja päättyy sen kalenterikuukauden lopussa, kun työntekijä täyttää vuotta.


YRITTÄJÄN ELÄKEVAKUUTUSMAKSU - MAKSU MÄÄRITELLÄÄN TYÖTULOSTA. Nyrkkisääntönä kokonaiskustannuksia laskiessa voi bruttopalkan päälle lisätä työnantajan sivukuluina n.

Sopimustyönantaja maksaa säännöllisesti palkkaa ja hänellä on jatkuvasti vähintään yksi työntekijä. Lopulliseen maksuun vaikuttavat mm. Aloita antamalla työntekijän palkka sekä ikä. Työnantajan sava-maksu on. Kokeile ilmaista palkkalaskuria!


Koska ilmoituksen määräpäivä on sunnuntai 20. YEL-vakuutusmaksut ja tuleva eläke perustuvat yrittäjän ilmoittamaan työtuloon, jonka eläkeyhtiö on vahvistanut. YEL-työtulo vaikuttaa myös muuhun yrittäjän sosiaalitur-vaan.


Siksi työtulo kannattaa pitää oikealla tasolla.

Verotettavista eläke- ja etuustuloista perittävä maksu on prosenttia.

tiistai 16. helmikuuta 2021

Yrittäjyys suomessa

Ne työllistävät miljoonaa ihmistä ja tuottavat veroja, joilla maksetaan palveluita kaikille. Yrittäjyys on ihmisessä olevaa halua ja tahtoa yrittäjämäiseen toimintaan. Yrittäjyyteen kuuluu uuden luominen, vastuun ottaminen, asioiden eteenpäin vieminen ja tulosten aikaansaaminen.


Yrittäjyys suomessa

Yksilöissä oleva yrittäjyyden aste vaihtelee. Yrittäjyys ei ole ainoastaan oman yrityksen perustamista, sen hoitamista ja kehittämistä, vaan yrittäjyyttä tarvitaan myös opiskelussa, työnhaussa ja myös työssä toisen palveluksessa. Työelämässä arvostetaan samoja ominaisuuksia, joita yrittäjissäkin on.


Näiden sivujen kautta, löydät tarvitsemasi tiedon nopeasti ja tiiviissä muodossa. Hallituksen yrittäjyys - ja työllisyyspolitiikka saa yrittäjiltä arvosanaksi 6. Erityisesti odotetaan tekoja työllisyyden vahvistamiseksi, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo. Myös monelle irtisanotulle tai irtisanoutuneelle se on ollut mieleinen vaihtoehto. Toimitusjohtaja Jussi Järventaus on johtanut Suomen Yrittäjiä kaksi vuosikymmentä ja jää keväällä eläkkeelle. Nyt puuhataan paikallista sopimista työmarkkinoille.


Seitsemästä yritysideasta ainoastaan yksi ei perustunut yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen. Miltä kuulostaisi käytännönläheinen yrittäjävalmennus? Yrittäjävalmennusta yritystoiminnan eri vaiheisiin.

Yrittäjän vakuutukset op

Aina sattuu ja tapahtuu. Ota vakuutus joka kattaa yllättävät tilanteet kotona ja matkalla. Katso eri vakuutusten ehdot ja hinnat täältä. Osa yrittäjän vakuutuksista on pakollisia. Jos palkkaat yritykseesi työntekijöitä, on vakuuttamisvelvollisuus laajempi.


Turvaa yritystoimintasi vakuutuksilla. Valitse yritykselle sopivat vakuutukset Pohjola Vakuutukselta. Lue lisää yrittäjän vakuutuksista ja pyydä tarjous! OP Kevytyrittäjä on nopea tapa ryhtyä yrittäjäksi suoraan verkossa, muutamassa minuutissa. Autamme sinua myös juuri sinulle sopivien vakuutusten hankkimisen kanssa - vakuutukset on jatkossa mahdollista hankkia kauttamme suoraan.


Yrityksen perustamisvaiheessa uudella yrittäjällä riittää tehtävälistallaan kosolti yliviivattavaa. Yrittäjän pakolliset vakuutukset. Kenties yksi vähiten hohdokkaimmista – mutta silti tärkeimmistä asioista – on tarvittavien vakuutusten hankkiminen yritykselle ja yrittäjälle itselleen. Aloittavan yrityksen ja yrittäjän vakuutukset voivat muodostua ensiarvoisen tärkeiksi, jos asiat eivät sujukaan yhtä kauniisti kuin wanhan ajan suomifilmeissä. Tässä oppaassa käsittelemme kaikki yleisimmät yritysvakuutukset sekä yrittäjän henkilökohtaiset vakuutukset – sekä pakolliset että vapaaehtoiset.


YEL on pakollinen vakuutus kaikille yrittäjille, mikäli tietyt kriteerit täyttyvät.

maanantai 15. helmikuuta 2021

Yrittäjän tapaturmavakuutus hinta

Vakuutusturva kuntoon helposti. Turvaa tärkeimpäsi Fenniassa. Yrittäjän tapaturmavakuutus on vapaaehtoinen. Hinnat ovat vuosihintoja. Pyydä tarjous ja saat hinnan yrittäjän tapaturmavakuutukselle.


Kuka tarvitsee yrittäjän tapaturmavakuutuksen? Sinulla täytyy olla yrittäjän eläkelain mukainen eläkevakuutus eli YEL-vakuutus , jotta voit ottaa yrittäjän tapaturmavakuutuksen. Tapaturmavakuutus tuo turvaa ja toimeentuloa sinulle, perheellesi ja takaa yrityksesi jatkuvuuden. Lakisääteinen tapaturmavakuutus on pakollinen niille työnantajille, joilla on työssään palkattuja työntekijöitä. Lisäksi vakuutus on otettava myös sellaisille yrityksen omistajille, yhtiömiehille ja osakkaille, jotka työskentelevät yrityksessä ja omistavat yrityksestä enintään.


Hinta myös nousee, mikäli liiketoimintasi kohdistuu myös ulkomaille ja ulkomaisiin asiakkaisiin. Toimiala toki vaikuttaa hintaan paljon. Kotoa tietokoneellaan töitä tekevän yrittäjän riskit ovat hyvin erilaiset verrattuna yrittäjään, jolla on kymmenen tuhansien eurojen arvoista kalustoa, oma liiketila ja kalliita sopimuksia.


Valitse tarvitsemasi turva, laske hinta ja osta vakuutus verkossa. Starttipakettiin kuuluu Täysajan tapaturmavakuutus sekä yrityksen omaisuus-, keskeytys-, vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Sivustolta löydät tietoa, apua, vinkkejä ja verkostoja.

torstai 11. helmikuuta 2021

Yt5 taloussuunnitelma

TyEL-eläkevakuutettuja ovat ei-määräävässä asemassa olevat yrittäjät ja muut palkansaajat. YT-laskelmassa palkanlaskentaa varten on erillinen taulukko, jossa palkat lasketaan työtehtävien mukaan. Työntekijä h työpäivä maksetaan palkkaa 21tunnista vuodessa (1h/kk), vaikka todellinen työssäoloaika on n. Yritystulkin YTAloittavan yrityksen taloussuunnitelman täyttöohje.


Onnistu yrittäjänä TILASTOTIETOA JA ENNUSTEITA Kymenlaakso Ennakoi SEUDUN YRITTÄJÄYHDISTYKSET. Kotkan Yrittäjät ry Johan Bardy kotkan@yrittajat. Suomen Yrittäjät ry.


YT4- tai YTTaloussuunnitelma ohjelmalla, Esite. Logolla painetut Millä osa-alueilla. Tee itsellesi muistiinpanoja word ohjelmalla ja vastaa seuraaviin Millä nimellä - Tee pic collage ohjelmalla troijan sodasta esite.


YT2/YTLiiketoimintasuunnitelman täyttöohjevideot. Seuraavista videoista saat apua liiketoimintasuunnitelman täyttämiseen. Valmiit lomakkeet ja sopimuspohjat auttavat yrityksen arkirutiineiden hoidossa. Erityisen hyödyllisiä ovat YT5-taloussuunnitelma sekä YT14-investoinnin kannattavuuslaskentaohjelma. YTAloittavan taloussuunnitelma Täyttöohje YTAloittavan yrityksen taloussuunnitelman täyttämiseen.


Tutustu yritystoiminnan suunnittelua ja kehittämistä tukeviin verkkopalveluihin. Olemme koonneet linkkilistan avuksesi. Vinkkaa meille puuttuvasta tai toimimattomasta linkistä.


keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Ylläpitokorvaus 2019

Ylläpitokorvaus Edellytyksenä on, että saat kuntoutusrahaa vain vähimmäismäärän. Korvausta maksetaan lähinnä lyhytaikaisen avomuotoisen kuntoutuksen ajalta tai jos osallistut kuntoutuksen tarvetta ja mahdollisuuksia selvittäviin tutkimuksiin. Voit saada Kelasta kulukorvausta työllistymistä edistävän palvelun aikaisiin matka- ja ylläpitokustannuksiin. Korvaus edellyttää, että saat työttömyysetuutta. Työ- ja elinkeinotoimistot tarjoavat monipuolisesti palveluita, jotka tukevat työllistymistä ja koulutusta ammattiin.


Työllistymistä edistäviä palveluita ovat työnhakuvalmennus ja uravalmennus työkokeilu ja koulutuskokeilu työvoimakoulutus omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella. Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Kun osallistut työllistymistä edistävään palveluun, voit saada Kelasta kulukorvausta palvelun aikaisiin matka- ja ylläpitokustannuksiin. Jos olet ollut osan vuotta työttömänä, matkakulujen omavastuu on pienempi.


Omavastuuseen vaikuttaa työttömyyskuukausien määrä. Opiskelija ei voi vähentää kodin ja opiskelupaikan välisiä matkoja verotuksessa. Nostetut henkilöstörahastoerät ilmoitetaan tulorekisteriin 1. Suoritus katsotaan ansiotuloksi.


Yrittäjän ruokailu kirjanpidossa

Henkilökunnan lahjat – enintään 100€ arvoiset tavaralahjat ovat vähennyskelpoisia menoja, jos ne ovat koko henkilökunnalle samantyyppisiä. Yrittäjän eläkevakuutus on yrityksen kulu. Esimerkiksi tilanteessa, jossa yritys tekee joululahjoja, se ei voi antaa lahjoja vain tietyille henkilöille, vaan joululahjat on järjestettävä koko henkilökunnalle.


Moni uusi yrittäjä joutuu aika ajoin pohtimaan oman kirjanpitäjänsä kanssa edustuskulujen vähennysoikeuteen liittyviä seikkoja. Onkin erittäin tärkeää, että yrittäjänä tiedät, mitkä asiat lasketaan vähennysoikeuteen oikeuttaviksi neuvottelu- tai markkinointikuluiksi ja mitkä puolestaan ovat edustuskuluja, joista saa tuloverotuksessa vähentää puolet. Tietoliikenneyhteyden yksityiskäyttö Työnantajan kustantama Internet-yhteys on tietyin edellytyksin verovapaa etu.

Silloin kirjanpitäjäkin oppii ymmärtämään yrittäjän toimintaa paremmin ja osaa jatkossa kysyä yrittäjän verotukseen liittyviä asioita jo etukäteen. Ja sitten vielä lupaamani muutama esimerkki ei kirjanpitokelpoisista kuluista ja siihen liittyvästä selityksestä, joita on haluttu firman piikkiin. Jos tarvikkeet on hankittu yrityksen käyttöön, niistä aiheutuvat kulut ovat verotuksessa aina vähennyskelpoisia.

maanantai 8. helmikuuta 2021

Yksinhuoltajan lapsikorotus

Lapsilisän määrä kasvaa lapsiluvun mukaan. Määrään vaikuttavat ne alle 17-vuotiaat lapset, joista on oikeus saada lapsilisää. Korotukset voidaan laskea vain silloin, kun kaikki lapsilisät myönnetään samalle henkilölle. Lapsen huoltajuus ero- ja riitatilanteessa.


Vanhemmilla on lähtökohtaisesti yhteishuoltajuus eron tullessa vireille. Mikäli vanhemmat eivät kykene yhdessä päättämään lasta koskevista asioista tulee harkittavaksi se, että toiselle vanhemmalle määrätään lapsen yksihuoltajuus. Kela tukee lapsiperheitä useilla etuuksilla. Pikaoppaan avulla saat selkeän kuvan, mitkä etuudet ovat sinulle ajankohtaisia.


Perhe-etuudet ja hakuohjeet on listattu tiiviisti aikajärjestykseen. Yksinhuoltajan lapsesta lapsilisä maksetaan korotettuna 6eurolla kalenterikuukaudessa. Yksinhuoltajalla tässä laissa tarkoitetaan lapsilisän nostamiseen oikeutettua henkilöä, joka ei lapsilisän maksukuukauden alkaessa ole avioliitossa tai joka ennen maksukuukauden alkua on muuttanut puolisostaan erilleen yhteiselämän lopettamiseksi. Vierailija: Olemme mieheni kanssa eroamassa ja muutan lokakuussa lapseni kanssa omaana asuntoon.


Mietin tässä jo valmiiksi minkälaisia tukia minun on mahdollisuus saada, kun en vielä työelämään ole vähään aikaan menossa (lapsi 4kk). Veroprosenttilaskurin antama tulos on aina vain suuntaa antava.

Ytunnus muoto

Tee ostokset Y -tunnuksella ja saat ne suoraan yrityksen nimiin. Tervetuloa tekemään helppoja hankintoja yrityksellesi. Maksuton verkkokurssi yrittäjille. Tutustu ja rekisteröidy! Palvelu, yrityksen nimi tai hakusana.


Muotocom yrityksestä kaiken olennaisen yhteystiedoista alkaen aina talous- ja päättäjätietoihin asti. Erillistä kaupparekisteri- tai säätiörekisterinumeroa ei ole. Muissa EU-maissa alv-numerojen muoto vaihtelee maittain. Se sisältää kuitenkin aina kaksikirjaimisen maakoodin.


Loppuosa muodostuu 5-merkistä. Alv-numero Arvonlisäverovelvollisuuden toteamista varten EU:n alueella on käytössä arvonlisäverotunniste eli alv-numero. Kansainvälistä kauppaa käyvän yrityksen liikekumppani voi alv-numeron avulla varmistaa yrityksen arvonlisäverovelvollisuuden.


Kokeile maksutonta palvelua ja löydä kaikki tarvitsemasi yritystiedot. Kauppalehden Yrityshaku löytää kaikki keskeiset yritystiedot yritykselle Utumuoto. Liikevaihto nousi 9prosenttia. Yhtiön omavaraisuusaste oli 7prosenttia. Myös asiakasnumeroa voi käyttää yksilöintitietona.


Y-tunnus , toimitusjohtaja ja taloustiedot. OVT- tunnus on vastaanottajan identifoiva osa verkkolaskuosoitetta, jonka perusteella laskut ohjataan juuri kyseiselle vastaanottajalle. Verkkolaskuosoitteen toinen osa on operaattoritunnus, jonka p.

torstai 4. helmikuuta 2021

Yksityisotto kirjanpidossa

Toiminimen palkan nosto – mitä tulee ottaa huomioon? Kun toiminimesi tilille ilmestyy rahaa ja teet yksityisnoston, eli ikään kuin nostat itsellesi ”palkkaa”, sinun tulee muistaa muutama asia. Jos kirjanpidossa on pankkitili, on saldon myös oltava sama kirjanpidossa kuin mitä se tiliotteella on. Toinen tapa on tiliöidä kaikki yksityishankinnat tililtä yksityisnostoiksi, tällöin myös pankkitilin saldo on tiliotteella sama kuin kirjanpidossa. Sen sijaan hän tekee yksityisottoja.


Lainsäädännössä tai KILAn lausunnoissa ei ole ohjausta siitä, mitä yhtiömiehen jättämälle negatiiviselle yksityistilille tulee kirjanpidossa tehdä. Yleisesti ottaen sitä ei voi ”kaataa” jäljelle jääneiden yhtiömiesten yksityistileille. Jokaisesta liiketoiminnan tapahtumasta kirjataan rahan lähde ja käyttö, jotka kertovat, miksi raha on liikkunut ja mikä on käytetty kirjanpidon tili. Kahdenkertainen kirjanpito on aina syytä antaa tilitoimiston hoidettavaksi.


Yritystulon jakaminen ansio- ja pääomatuloon. Tavaranäytteenä tai tavanomaisena mainoslahjana annetut luovutukset ovat verottomia. Vähäinen oma käyttö on verotonta. Yksityisen elinkeinonharjoittajan eli ns.


Tavaran tai palvelun omaan käyttöön ottamisesta ei mene veroa, jos yrittäjä ottaa vähäisen määrän tavaroita ja palveluita omaan tai perheensä yksityiseen kulutukseen.

keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Yhdistysrekisteristä poistettavat yhdistykset

Mikäli poistomenettelyssä mukana oleva yhdistys jatkaa toimintaansa, siitä tulee ilmoittaa kirjallisesti PRH:lle 12. Kaikki yhdistysrekisteristä poistettavat yhdistykset eivät ole toimimattomia ja aikansa eläneitä. Hyvinkin toimivat yhdistykset voivat päätyä listalle tietokatkoksen takia. Patentti- ja rekisterihallitus on julkistanut nettisivullaan listan yhdistyksistä, joista se ei ole saanut elonmerkkiä vuoteen ja joita nyt uhkaa lakkautus.


Yhdistyksen pitäisi ilmoittaa viranomaiselle aina rekisteritietojen muutoksesta. Yllättävää on että aktiiviset yhdistykset on pystyneet toimiman kymmeniä vuosia ilman että ajantasaista yhdistysrekisteriotetta olisi tarvinut missään esittää - mm. Toimimattomaksi oletetaan yhdistys, joka ei ole tehnyt rekisteri-ilmoitusta yli vuoteen ja jonka toiminnan ei ole syytä olettaa jatkuvan.


Määräaika päättyi 12. Yhdistysrekisteristä poistettavat , toimintansa jo viime vuosituhannella lopettaneet tai maakunnalliseen yhdistykseen jäsenensä yhdistäneet yhdistykset ovat nyt niitä, joissa ei ole ollut toimintaa ja ilmoituksia rekisteriin yli vuoteen. Siinä ei ole mitään ajankohtaista uutta va-liiton tilanteeseen.


Suomen säätiörekisteri. Säätiörekisteriin merkitty säätiö on itsenäinen. Kukin yhdistys pystyy itse päivittämään jäsenrekisterinsä.


Yhdistykset saavat rekisterin käyttöönsä näillä näkymin alkuvuodesta.

Yhdysvaltain suurlähetystö

Varaa nopeasti, helposti ja turvallisesti Agodalta. Ota yhteyttä tänään! The mission of the United States Embassy is to advance the interests of the United States, and to serve and protect U. Klikkaa sivuillemme ja lue tuoreimmat artikkelit! Lähetystön tontti on laajudeltaan hehtaaria (kolme eekkeriä).


Washingtonin- suurlähetystö on yksi Suomen suurimmista lähetystöistä.

Tämä työpaikka, Kulttuurisihteeri, on ilmoitettu TE-palvelut-palvelussa 17. Ilmoituksen hakuaika umpeutuu 05. Sinun on varattava haastattelua varten aika joko verkossa tämän sivuston kautta tai puhelinpalvelukeskuksenkautta.


The purpose of your intended travel and other facts will determine what type of visa is required under U. As a visa applicant, you will need to establish that you meet all requirements to receive the category of visa for which you are applying. See our Directory of Visa Categories on usvisas. Presidentti Donald Trump päätti kiistellystä muutosta joulukuussa.


Sekä Israel että palestiinalaiset pitävät Jerusalemia pääkaupunkinaan.

Avoimet yhdysvaltain suurlähetystö työpaikat.

tiistai 2. helmikuuta 2021

Yhteensä lyhenne englanniksi

Kolmas englanniksi lyhenne. Katso sanan kolmas käännös suomi-englanti. Ilmainen Sanakirja on monipuolinen sanakirja netissä. Olemme suomalainen matkatoimisto, josta löydät kaikki lennot ja hotellit.


Yhteensä lyhenne englanniksi

Varaa matka itse ja maksa oman verkkopankin kautta ilmaiset minecraft pelit netissä ostetaan kultaa ja hopeaa hämeenlinna Vertaa lyhenne englanniksi göra. Kappale englanniksi lyhenne. Kuinka lyhennetään suomen kappaletta kuvaava lyhenne eli kpl englanniksi ? Jos kappaleita on useampia kuin yksi, tarvitaan kuitenkin lyhenne pcs,.


Käännös sanalle kappalemäärä suomesta englanniksi. Suomienglantisanakirja. Verkkopalvelussamme käytetään skoda myydä edelleen englanniksi Lexus avoin yhtiö lyhenne englanniksi Jarruvaijerit AL-KO.


Yhteensä lyhenne englanniksi

Englanniksi sanan suora käännös on pumpkin carving. Geoffrey Chauceria pidetään keskienglannin kirjakielen merkittävimpänä kehittäjänä. Keskienglannin vaihetta pidetään ”englannin murteiden kautena”, sillä kirjakieli seurasi lukuisten paikallisten, toisistaan paljon eronneiden murteiden kielioppia ja ääntämystä.


Vapaa-ajalla tuntiesi hinta saattaa kuitenkin olla enemmän. Takaisin alkuun Yliopiston ulkopuoliset käyttäjät vielä sähköpostin, kun etäyhteys laitteeseen on saatu ja pyyhintä aloitettu. Tämä on opettanut minua ymmärtämään miten ihmiset kommunikoivat töissä ja vapaa-ajalla.


maanantai 1. helmikuuta 2021

Yritysten välisen sopimuksen irtisanominen malli

Tämän vuoksi esimerkiksi suullinenkin sopimus on sitova. Suullisen sopimuksen sisällön todistaminen jälkikäteen voi kuitenkin olla vaikeaa, jonka vuoksi sopimukset kannattaa yleensä pyrkiä tekemään kirjallisesti. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen irtisanominen. Irtisanomiseen voi yleensä tehdä milloin tahansa.


Isännöintipalvelun sisällöstä ja laajuudesta sovitaan isännöintisopimuksessa. Taloyhtiön ja isännöintiyrityksen välisen isännöintisopimuksen tavoitteena on varmistaa, että taloyhtiön arki sujuu ja osakkaiden omaisuuden arvo kehittyy pitkällä tähtäimellä. Kyse on yritysten välisestä sopimuksesta ja itse olen myyjäpuolella, eli en ole. Jos kuluttaja haluaa ilman erityistä syytä irtisanoa sopimuksen kesken sopimuskauden , yritys voi kohtuuden rajoissa määritellä, millaisilla ehdoilla se.


Tarkoituksena oli saada. Sopimuksen irtisanominen ja purkaminen. Yhteistyöllä luodaan lisävoimaa, kun osapuolet jakavat ydinosaamisensa yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Yrityksen kansainvälistyessä voidaan tarvita yhteistyötä esimerkiksi paikallistuntemuksen hankkimiseksi. Jos sopimuksen kaikki osapuolet eivät ole Suomessa rekisteröityjä yrityksiä, tulee aina sopia sovellettavasta laista ja oikeuspaikasta.


Myös suomalaisten yritysten välillä kannattaa harkita, onko järkevää sopia esim.

perjantai 29. tammikuuta 2021

Yrittäjä 2019

Osta laitteet ja liittymät edulliseen DNA Hintaan omalla Y-tunnuksellasi. Tervetuloa tekemään helppoja hankintoja yrityksellesi. Maksuton verkkokurssi yrittäjille. Tutustu ja rekisteröidy! Sivustolta löydät tietoa, apua, vinkkejä ja verkostoja.


Työ- ja elinkeinoministeriö seuraa vuosittain Työolobarometrilla suomalaisen työelämän laatua ja kehittymistä. Vuoden nuori yrittäjä -palkitut. Konttiravintola Morton. Finaaliäänestys on päättynyt ja voittajaksi kruunautui Olli Ojamo. Kiitos kaikille äänestäjille!


Jos työedellytys ei täyty, voi sairauspäivärahaa saada vasta, kun työkyvyttömyys on jatkunut yhdenjaksoisesti päivää. Työttömyysturvaa yrittäjälle, kevytyrittäjälle, osakkaalle ja yrittäjän perheenjäsenelle. Turvaa sinäkin - liity SYT:n jäseneksi.


Suosittelemme tarkistamaan joulukuun aikana työtulosi ja pohtimaan sen nostamista yli työttömyysturvarajan. Muutos tulee tehdä 31. Lue Perustamisopas alkavalle yrittäjälle huolellisesti läpi ennen kuin ryhdyt.


On huomattava, että rajanvetoa ei välttämättä voida tehdä eri yhteyksissä samalla tavoin. Joissakin laeissa on rajanvedosta omia säännöksiä: vaikka työn tekijä olisi esimerkiksi yrittäjän eläkelain määritelmän mukaan yrittäjä , verotuksessa hänen työstään saamaa korvausta voidaan silti pitää palkkana. Vähennyskelpoiset kulut hyödyntämällä välttyy maksamasta liikaa veroja, muistuttaa HR-tilipalvelun toimitusjohtaja ja KLT-tutkinnon suorittanut kirjanpitäjä Harri Ruokokoski.


Yrittäjä 2019

torstai 28. tammikuuta 2021

Ytunnus metsänomistaja

Tee ostokset Y -tunnuksella ja saat ne suoraan yrityksen nimiin. Tervetuloa tekemään helppoja hankintoja yrityksellesi. Maksuton verkkokurssi yrittäjille. Tutustu ja rekisteröidy!


Yrityksen merkitseminen Verohallinnon arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin vie sen sijaan yleensä kolme viikkoa. Verkkopankkitunnukset kuitenkin lakkaavat toimimasta, joten kuolinpesä tarvitsee ilmoittamista varten Katso-tunnisteen. Jos kuolinpesä antaa veroilmoituksen paperisena, ilmoituksen antaja tarvitsee muilta kuolinpesän osakkailta valtakirjan veroasioiden hoitamista varten. Tämä on suositeltavaa silloin, jos metsänomistaja ostaa metsätaloudessa tarvitsemiaan tarvikkeita, joihin sisältyy arvonlisävero.


Puunmyynnin arvonlisävero Puukaupan arvonlisäveroprosentti on 24. Täytä lomakkeeseen osoitetiedot, kotipaikka (missä osoitteesi on) ja henkilötunnus. Arvonlisäverovelvollisten rekisteri on Verohallinnon rekisteri. Siihen on koottu tiedot yrityksistä, jotka ovat arvonlisäverovelvollisia.


Kaikkien alv-velvollisten pitää ilmoittautua arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Y-tunnus tulee sinun nimellesi. Tarjoamme monipuolisia palveluita metsänomistajille ympäri Suomen: puukauppaa, metsänhoitoa ja paljon muuta. Lomake allekirjoitetaan yhdistyksen sääntöjen mukaan eli välttämättä yhden nimenkirjoitusoikeudellisen allekirjoitus ei riitä.


keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Yksinkertainen kannattavuuslaskelma pohja

Kannattavuuslaskelman avulla voit hahmottaa, minkälaiseen liikevaihtoon sinun tulisi pyrkiä. Lataa kannattavuuslaskelma täältä (MS Excel). Huomioithan seuraavat asiat täyttessäsi laskelmaa: Makrot täytyy sallia, jotta kaavat toimivat oikein. Lähde liikkeelle tavoite-tuloksesta: rahamäärä, jonka tarvitset vähintään kuussa elämiseen. Se on työkalu, joka auttaa sinua hahmottamaan yritystoiminnan kuluja sekä paljonko sinulla on oltava myyntiä, jotta saat katettua sekä yritystoiminnan että henkilökohtaisen elämisesi kulut.


Täytä pohja kuukausitasolla, vuositaso lasketaan automaattisesti. Kannattava yritys tuottaa yhteiskuntaan lisäarvoa ja omistajalle voittoa. Kaikenlaisten laskelmien laatiminen voi tuntua turhauttavalta yritystoiminnan alkuvaiheessa. Tässä postauksessa kerron lyhyesti mitä kannattavuuslaskelma tarkoittaa ja sivun.


Jos selviää, että yritystoiminta ei olisi kannattava, ei ole järkevä laatia edes muita laskelmia ja voi alkaa miettimään uutta liikeideaa. Muita laskelmia ei kannattaa laatia ensin, koska ne laskelmat voi osoittautua hyödyttömäksi, jos kannattavuuslaskelma näyttää yrityksen olevansa pitkällä aikavälillä tappiollista. KANNATTAVUUSLASKELMAT. Yrityksen kannattavuuslaskelma on tärkeä työkalu, jolla yrittäjä voi suunnitella ja seurata yrityksen toiminnan kannattavuutta.

tiistai 26. tammikuuta 2021

Yritysrekisteri helsinki

Yritysrekisteri helsinki

Hakusanakenttään voit kirjoittaa myös muita hakusanoja kuten jokin laite, tuote tai merkki esim. Puhelinnumerolla hakeminen. Kirjoita hakukenttään puhelinnumero sisältäen suuntanumeron esim.


Yritysrekisteri helsinki

Se sisältää kaikki Verohallinnosta saatavat y-tunnukselliset yritykset, yksityiset elinkeinonharjoittajat, julkisyhteisöt ja voittoa tavoittelemattomat yhteisöt. Tilastokeskus ylläpitää yritysrekisteriä. Tietosuoja seloste 2. Hakutermillä yritysrekisteri löytyi tulosta.


Tiedot yrityksistä, tuotteista ja palveluista helposti ja nopeasti fonecta. Patentti- ja rekisterihallitus. Kaupparekisteri Osakeyhtiöiden, kommandiittiyhtiöiden, avoimien yhtiöiden ja osuuskuntien on aina ilmoittauduttava kaupparekisteriin. Palvelemme laadukkaasti ja turvallisesti koko pääkaupunkiseudulla - Helsinki , Espoo, Vantaa, Kauniainen. Sivun meta description.


Edunsaajien (omistajien) tiedot kaupparekisteriin 1. ProKaivos on suomalainen kaivosalan uutispalvelu ja yritysrekisteri. Insinööritoimisto Savolainen Oy on yli vuotta vanha, vakaasti kasvava rakennusalan asiantuntijayritys, joka tarjoaa rakennusalan suunnittelu- ja konsulttipalveluita. PRH:n ja Verohallinnon yhteiseen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) tallennettuja tietoja voi maksutta hakea, katsella ja ladata koneluettavassa muodossa PRH:n avoimen datan verkkopalvelussa.


maanantai 25. tammikuuta 2021

Yleisötilaisuus määritelmä

Kokoontumislaissa yleisötilaisuudella tarkoitetaan yleisölle avoimia huvitilaisuuksia, kilpailuja, näytöksiä ja muita niihin rinnastettavia tilaisuuksia, joita ei ole pidettävä yleisinä kokouksina. Yleisötilaisuus on yleisölle avoin huvitilaisuus, kilpailu, näytös tai muu vastaavanlainen tilaisuus, joka ei vastaa yleisen kokouksen määritelmää. Yleisötilaisuutta koskevia säännöksiä sovelletaan myös sellaisiin tilaisuuksiin, joihin voivat osallistua vain kutsuvieraat tai tietyn yhteisön jäsenet, jollei tilaisuutta tiettyjen tekijöiden perusteella voida pitää yksityisenä. Yleinen kokous ja yleisötilaisuus on järjestettävä rauhanomaisesti sekä osanottajien tai sivullisten turvallisuutta vaarantamatta ja heidän oikeuksiaan loukkaamatta. Tällaista tilaisuutta järjestettäessä on huolehdittava siitä, ettei kokoontumisesta aiheudu huomattavaa haittaa ympäristölle.


Näitä ovat esimerkiksi rakennushanke ja yleisötilaisuus , jos melun tai tärinän on syytä olettaa olevan erityisen häiritsevää. Lisätietoa: Melua tai tärinää aiheuttava tilapäinen toiminta (ymparisto.fi) Ilmoitus yleisötilaisuudesta Yleisötilaisuuden järjestämisestä on tehtävä kirjallinen ilmoitus järjestämispaikan poliisille. Valokuvaaja ei päätä siitä, onko joku tilaisuus yksityinen vai avoin yleisötilaisuus , vaan tuo määritelmä tulee itsestään siitä, ketkä pääsevät oikeutetusti mukaan tilaisuuteen.


perjantai 22. tammikuuta 2021

Yksinäisyys eron jälkeen

Yksinäisyys eron jälkeen

Hae edullisin laina helposti Sortterilta. Edullisin laina hintatakuulla täältä. Kun kotona ei olekaan enää kumppania odottamassa, arki muuttuu paljon.


Yksinäisyys eron jälkeen

Eron jälkeen kotona voi olla tyrmäävän hiljaista. Ei ole ihme, että moni kokee eron jälkeen itsensä yksinäiseksi. Henkinen yksinäisyys on voinut alkaa jo suhteessa ja kestää jo pitkään, mutta erotessa ja erilleen muuttaessa yksinäisyys konkretisoituu.


Moni kokee eron jälkeen yksinäisyyttä. Eniten yksinäisyyttä aiheuttaa aiheuttaa se, ettei vastuuta voi jakaa kenenkään kanssa. Eroihin erikoistunut amerikkalainen terapeutti Susan Pease Gadoua on myös usein huomannut, että ystävät voivat hylätä eronneen. Minä löysin elämäni parhaan ihmisen vuotta eron jälkeen.


Hyvän, luotettavan miehen, jonka kanssa olimme samalla aaltopituudella heti. Silti seurustelimme omista asunnoista käsin sen saman vuotta, ennenkuin muutimme hynttyyt saman katon alle. Joku viisas on tutkinut, että uuteen elämäntilanteeseen sopeutuminen (oli kyseessä sitten muutto, ero, tai jokin muu perustavanlaatuinen elämänmuutos joka vaikuttaa ihmisen arkeen ja rutiineihin) eli siis ns. Kaikkihan sanoo että eron jälkeen pitää opetella tulemaan yksin toimeen mutta näin yksin en ole koskaan ollut, aina kun lapset ovat poissa elo on yksinoloa aamusta iltaan.


Hanki uusi harrastus, nauti sinkkuelämää, juhli nyt kun pystyt.

torstai 21. tammikuuta 2021

Yhdistyksen toimintakertomus

Yhdistyksen toimintakertomus

Yhdistyksen kokouksella ei siis ole oikeutta muuttaa siitä mitään. Jos joku kokouksen osanottaja havaitsee siinä ilmiselvän virheen tai puutteen, hänen tulee tietysti ottaa asia esille. Tällöin hallitus (yleensä puheenjohtajansa suulla) ilmoittaa, että virhe.


Yhdistyksen toimintakertomus

Siinä kannattaa käyttää samantyyppistä jäsentelyä kuin toimintasuunnitelmassa. Kirjallinen toimintakertomus on tärkeä asiakirja. Asiakkaani on pieni yhdistys, sääntöjen mukaan tulee laatia toimintakertomus , mutta yhdistyslaki ja kirjanpitolaki ei sitä vaadi. Tuleeko tilintarkastajan lausua muu informaatio kohdassa kyseisestä toimintakertomuksesta? Tuleeko kertoa, että nyt on sellainen toimintakertomus , joka on laadittu yhd.


Pienen yhdistyksen ei tarvitse lähettää tilinpäätöstään Patentti- ja rekisterihallintoon. Toimintasuunnitelman sisältö. Pohja yhdistyksen toimintasuunnitelmaksi. Kohdat on jaettu kätevästi osiin tavoite, vastuuhlö, aikataulu ja mittarit.


PDF sisältää ohjeita. Kirjanpitolaissa tarkoitettu toimintakertomus on liitettävä tilinpäätökseen mikäli päättyneellä ja sitä edeltäneellä tilikaudella ylittyy vähintään kaksi seuraavasta rajoista (kirjanpitolain tarkoittaman pienen kirjanpitovelvollisen rajat): yhdistyksen kokonaistuotot 7. Mikäli toimintakertomus laaditaan, pieni kirjanpitovelvollinen saa jättää seuraavat kohdat laatimatta.

keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Welfare suomeksi

Nothing was too small to receive attention, if a supervising eye could suggest improvements likely to conduce to the common welfare. Gordon Burnage, for instance, personally visited dust-bins and back premises, accompanied by a sort of village bailiff, going his round like a commanding officer doing billets. Katso sanan welfare käännös englanti-suomi.


Welfare suomeksi

Ilmainen Sanakirja on monipuolinen sanakirja netissä. Esimerkkejä welfare-ilmaisun käytöstä suomeksi. Nämä lauseet ovat otettu käyttäen lisälähteitä ja voivat olla epätarkkoja.


Käännös sanalle welfare englannista suomeksi. Suomienglantisanakirja. Määritelmät: (lb, en, US) A social program designed to wean those receiving government benefits back into employment. Fishermen out of work in Ireland are denied social welfare payments and this creates great hardship. Meidän on taattava sosiaaliturva ja työntekijöiden oikeudet ja vahvistettava niitä jatkuvasti, ja luotava asianmukaiset työolot.


Welfare suomeksi

Child welfare notification and investigation of the need for child welfare measures. A child welfare case is initiated upon application or notification submitted to the social welfare authorities of a municipality. A child’s possible need for urgent child welfare measures must be assessed immediately.


RedFox sanakirja - nopeasti puuttuva käännös.

tiistai 19. tammikuuta 2021

Yrittäjän vakuutukset hinta

Se tarjoaa taloudellista turvaa mm. Yksilöllistä varainhoitoa. Hanki kattava vakuutus ja turvaa koti vahinkojen varalta. Katso eri tarjoajat täältä.


Yrittäjän vakuutukset hinta

Työtapaturmavakuutuksen hinta perustuu palkkasummaan ja ammattiluokkaan. Yrittäjän vakuutukset Visa mer. Alla on esimerkkejä hinnoittelusta. Aloittavan yrityksen ja yrittäjän vakuutukset voivat muodostua ensiarvoisen tärkeiksi, jos asiat eivät sujukaan yhtä kauniisti kuin wanhan ajan suomifilmeissä.


Tässä oppaassa käsittelemme kaikki yleisimmät yritysvakuutukset sekä yrittäjän henkilökohtaiset vakuutukset – sekä pakolliset että vapaaehtoiset. Osa yrittäjän vakuutuksista on pakollisia. Jos palkkaat yritykseesi työntekijöitä, on vakuuttamisvelvollisuus laajempi. Yrityksen perustamisvaiheessa uudella yrittäjällä riittää tehtävälistallaan kosolti yliviivattavaa. Kenties yksi vähiten hohdokkaimmista – mutta silti tärkeimmistä asioista – on tarvittavien vakuutusten hankkiminen yritykselle ja yrittäjälle itselleen.


Merkittävä osa tapaturmista sattuu vapaa-ajalla. Suosittelemme, että vakuutat itsesi yrittäjän laajalla tapaturmavakuutuksella, joka korvaa työtapaturmien ja ammattitautien lisäksi myös vapaa-aikana sattuvia tapaturmia. Valitse tarvitsemasi turva, laske hinta ja osta vakuutus verkossa.


Starttipakettiin kuuluu Täysajan tapaturmavakuutus sekä yrityksen omaisuus-, keskeytys-, vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.

Yhdistyksen tilinpäätös 2017

Koulutuksessa käydään kattavasti läpi tilinpäätöksen laatimiseen liittyviä peruskysymyksiä. Seuraava koulutuspäivä: 12. Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Tilinpäätös laaditaan tilikaudelta (yleensä kalenterivuosi).


Kirjanpitolain mukaan pienen yhdistyksen tilinpäätös käsittää tulolaskelman, taseen ja niiden liitteenä ilmoitettavat tiedot. Yleensä tilinpäätös on tehtävä viimeistään neljän kuukauden kuluessa tilikauden loppumisesta. Oleellinen asia on, että yhdistyksen tilinpäätös antaa oikeat ja selkeät tiedot yhdistyksen taloudellisesta asemasta sekä toiminnan tuloksista. Esimerkiksi jos tilikausi päättyi 31. Jos viimeinen jättöpäivä olisi lauantai tai pyhäpäivä, veroilmoituksen saisi jättää seuraavana arkipäivänä.


Yhdistykselle tekee vapaaehtoistyötä iso osa jäsenistä. Tarkastuskertomuksessa on mainittava, mitä tilinpäätöstä se koskee. Jos yhdistyksessä on useita toiminnantarkastajia, he voivat antaa yhteisen kertomuksen. Kertomuksessa on oltava lausunto siitä, sisältääkö tilinpäätös olennaisilta osin yhdistyksen tuotot, kulut, varat, oman pääoman, velat ja yhdistyksen antamat vakuudet.


Yhdistyksen tilinpäätös 2017

Käyttöohjeet Tällä sivulla olevat Excel-tiedostot sisältävät valmiin sovelluksen omalla välisivullaan (Sheet). Hallituksen jäsen, yhdistyksen toimihenkilö ja toiminnantarkastaja on vel­vollinen korvaamaan vahingon, jonka hän on toimessaan tahallisesti tai huolimattomuudesta aiheuttanut yhdistyk­selle.

maanantai 18. tammikuuta 2021

Yel työtulo

Jos työpanoksesi arvo muuttuu, voit tarvittaessa muuttaa sitä kesken vuoden - et kuitenkaan takautuvasti. Arvioinnin pohjana pidetään sitä palkkaa, joka olisi maksettava, jos yrittäjän työtä tekemään palkattaisiin joku toinen vastaavan ammattitaidon omaava henkilö. Eläkeyhtiö vahvistaa sen. Vuositulo lasketaan niiltä kalenterikuukaudelta, jotka ovat edeltäneet etuusoikeuden alkamista edeltävää kalenterikuukautta.


Samalla pystyt vertailemaan eri maksuvaihtoehtojen vaikutusta vakuutusmaksun määrään.

Se ei siis ole sama kuin yrittäjän nostama palkka, verotettava tulo tai yrityksen tuottama voitto. Lisäksi vakuuttamisessa se jippo, että se on lakisääteinen kunhan ehdot täyttyvät. Työtulon tulee vastata yrittäjän työpanosta. Vuosituloon ei lasketa mukaan palkkatuloa omasta yrityksestä eikä elinkeinotoiminnan ansiotuloa. YEL -työtulon määrä.


Olisi kuitenkin tärkeää, että työtulon taso nostettaisiin mahdollisimman pian oikealle tasolle, jotta sosiaaliturva ei jäisi liian pieneksi, jos joku yllämainituista riskeistä toteutuu. Oikea työtulo on loppupeleissä melko helppo määrittää.

Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa vakuutusmaksuprosentin vuosittain.

perjantai 15. tammikuuta 2021

Yhdistyksen ensimmäinen tilikausi

Tilaatteko kimpassa? Kysy meiltä ryhmätarjous. Toimintaa aloitettaessa tilikausi voi olla lyhyempi tai pidempi (korkeintaan kuukautta) ajanjakso.


Poikkeavaa tilikautta ei tarvitse kuitenkaan merkitä yhdistyksen sääntöihin. Ensimmäinen tilikausi alkaa perustamiskirjan allekirjoittamisesta. Kirjanpitolain mukaan pienen yhdistyksen tilinpäätös käsittää tulolaskelman,. Säätiön ensimmäinen tilikausi alkaa rekisteröimispäivästä, jollei perustettava säätiö ole tosiasiallisesti aloittanut toimintaa jo aiemmin.


Ensimmäiselle tilikaudelle ei tarvitse laatia avaavaa tasetta. Kun ilmoitat tilikauden päättymispäivän, ota huomioon, että ensimmäinen tilikausi saa olla enintään kuukautta. Merkitse lomakkeen tähän kohtaan se päivä, jona ensimmäinen tilikausi päättyy. Perustamispäivän ja ensimmäisen tilikauden päättymispäivän välinen aika on yhdistyksen ensimmäinen tilikausi. Jos esimerkiksi perustat yrityksen elokuussa, ensimmäinen tilikausi voi ulottua elokuusta aina seuraavan vuoden loppuun asti – tällöin ensimmäisen tilikauden pituus olisi kuukautta, jonka jälkeen tilikaudet alkaisivat rullata normaalisti kuukauden jaksoissa.


Esimerkki 1: Yritys A, jonka tilikausi on kalenterivuosi, aloitti 1. Yrityksen ensimmäinen tilikausi on 1. Dark Mayn ensimmäinen tilikausi oli kuukauden mittainen Vuorossa yksi haastavimmista aiheista toiminimen pyörittämisessä: kirjanpito.

torstai 14. tammikuuta 2021

Yrittäjän palkan sivukulut 2018

Vakuutusmaksut maksetaan sekä tehdyn työajan että tekemättömän työajan kuten vuosilomien ja vapaapäivien ym. TyEL-maksu yrityksissä, joiden palkkasumma v. TyEL-vakuuttamisvelvollisuus alkaa 17-vuotispäivää seuraavan kuukauden alusta ja päättyy sen kalenterikuukauden lopussa, kun työntekijä täyttää vuotta. Työntekijän maksut v. Mikäli mahdollista, jokaisen maksun kohdalla on myös annettu esimerkkilaskelma työnantajan palkastasi maksamista sivukuluista, jos kuukausipalkkasi ennen vähennyksiä olisi.

Olen selaillut Procountorin ohjeita sekä hakenut netistä tietoa mutta en ole vieläkään saanut varmuutta yrittäjän palkan sivukuluista ja siitä kuka ne maksaa (minä vai yritys). Suomen yrittäjistäkin tuli jo erottua eli en voi kysyä sieltäkään, joten kysyn täältä. Nyrkkisääntönä kokonaiskustannuksia laskiessa voi bruttopalkan päälle lisätä työnantajan sivukuluina n. Aloita antamalla työntekijän palkka sekä ikä.


Fakta: Paljonko palkan sivukulut käytännössä ovat? Harkitsetko työntekijän palkkaamista? Tarkista Ilmarisen palkkalaskurista oman tilanteesi mukaiset työntekijän palkkaamisen kokonaiskustannukset.


YEL (vakuutuksessa määritellystä yrittäjän työtulosta),v.

tiistai 12. tammikuuta 2021

Yhdistyksen talous

Yhdistyksen talous on tasapainossa, kun tuloja ja menoja on yhtä paljon. Negatiivinenkaan tulos ei ole automaattisesti vaarallinen, eikä sitä esimerkiksi pidä yrittää salata, mutta se pitää ottaa huomioon seuraavan vuoden talousarviossa ja. Talous Yhdistyslain §:n mukaan hallituksen on hoidettava lain, sääntöjen sekä yhdistyksen päätösten mukaan huolellisesti yhdistyksen asioita. Lain tulkinnan mukaan huolehtiminen yhdistyksen taloudesta ja omaisuuden hoidosta kuuluu hallitukselle.


Opas yhdistyksille Lue lisää. He tarkastavat, että menotositteet liittyvät yhdistyksen toimintaan. Jos yhdistyksellä on erilaisia jaostoja, kuten naistenkerho tai seniorikerho, jokainen jaosto vastaa omasta toiminnastaan ja taloudestaan. Jaosto saa rahoituksen toimintaansa yhdistyksen hallitukselta. Osion sisältösivut löydät sivun vasemmasta palstasta.


Aatteellisuus kirjataan yhdistyksen tarkoitusta koskevaan sääntöpykälään. Yhdistystoimijan perusviranomainen on Patentti- ja rekisterihallitus (PRH). PRH:n kanssa asioidaan kun: yhdistystä perustetaan sääntöjä päivitetään nimenkirjoittatietoja päivitetään yhdistys purkautuu Sivun.


Terveys ja Talous ry:n yhdistykset eri puolella Suomea Lähde mukaan alueesi Terveys ja Talous ry:n yhdistyksesi toimintaan! Yhdistykset järjestävät jäsenistölleen koulutus- ja virkistystoimintaa, opintomatkoja ja aktiviteetteja.

Vuosiilmoitus palkoista 2018

Kokeile helppokäyttöistä suunnittelutyökalua tai valitse tuhansista malleista. Palkoista ja muista ansiotuloista ei enää anneta vuosi-ilmoitusta. Palkat ja muut ansiotulot ilmoitetaan tulorekisteriin. Anna ilmoitus vain niistä tulonsaajista, joiden alkuperäiset tiedot ovat olleet puutteellisia tai virheellisiä.


Palvelussa ei ole täytettäviä verkkolomakkeita. Vuosi-ilmoitus pitää antaa pääsääntöisesti viimeistää. Verottajan vuosi-ilmoitus. Ilmoita työntekijöiden ansiot tulorekisteriin heti palkanmaksun jälkeen. Sähköisesti tiedot voi ilmoittaa maanantaihin 3. Ansiot tarvitaan vakuutusmaksun ja eläkkeiden laskemista varten.


Tutustu myös, mitkä suoritukset ovat eläkkeen perusteena olevaa työansiota. Näin ilmoitat palkat tulorekisteriin Hanki Suomi. Varmista, että nimenkirjoitusoikeudet ovat ajan tasalla kaupparekisterissä. Lue lisää valtuuttamisesta.


Työntekijälle maksetut palkat kerryttävät eläketurvaa. TyEL-maksut on maksettava aina, kun vakuuttamisen ehdot täyttyvät. Työnantajan erillisilmoitus.


Anna tarvittaessa työnantajan erillisilmoitus tiedoista, jotka eivät koske yksittäistä tulonsaajaa. Lähetä summattu vuosi-ilmoitus Lomake. Kalenterivuoden aikana maksetuista palkoista ja muista suorituksista on annettava verottajan vuosi-ilmoitus sähköisesti 3. Tähän on kuitenkin olemassa poikkeuksia.


perjantai 8. tammikuuta 2021

Yhdistyksen talousarvio malli

Muuten vuoden lopussa on mahdotonta tarkistaa, toteutuiko arvio. Ne hyväksytään yhdistyksen sääntömääräisessä kokouksessa. Talousarviosta käytetään myös nimitystä budjetti.


Toimintasuunnitelma ja talousarvio ovat vuositasolla yhdistyksen toiminnan keskeisimmät ohjausvälineet. Hyvän toimintasuunnitelman voi kirjoittaa monella tavalla. Tärkeää on, että se kuvaa selkeästi yhdistyksen toiminnan rakenteita ja sisältöjä. Näin tuloslaskelmasta on helppo nähdä, onko talousarvio toteutunut.


Yhdistyksen laskentajärjestelmän ja ryhmittelyn pitää vastata yhdistyksen toimintamuotoja ja tiedon tulee olla selkeässä muodossa. Kuka vastaa yhdistyksen taloushallinnosta ja kirjanpidosta? Yhdistysten hallitus on tärkein toimija taloushallinnossa.


Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta. Lain tulkinnan mukaan huolehtiminen yhdistyksen taloudesta ja omaisuuden hoidosta kuuluu hallitukselle. Tämä antaa lukijalle heti kokonaiskuvan oleellisimmista asioista, johon yhdistyksen toiminta lähitulevaisuudessa pyrkii. Yleisesti toimintasuunnitelmassa kannattaa korostaa etenkin mahdollisia uusia toimintatapoja tai muita muutoksia yhdistyksen aiempaan toimintaan nähden, jotta uudistukset saavat tarvittavaa näkyvyyttä.


Vuokran indeksikorotus 2019

Vuokran korottaminen ja indeksikorotus. Asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaan vuokra määräytyy sen mukaan,. Tietoa kuinka laskea asunnon vuokran indeksikorotus. Jos haluaa varmistaa, että vuokra ei indeksiehdon myötä laske, kannattaa vuokrasopimuksessa sopia vuokrankorotuksesta eikä vuokrantarkistuksesta. Olemme nyt YPL Palvelu Oy.


Yrityspalvelu Pirjo Lundeqvist Oy:n uusi nimi on nyt YPL Palvelu Oy. Nimenmuutoksen myötä yhtiön viralliseksi nimeksi tulee tuttu nimi, joka on ollut jo vuosia verkkosivujemme ja sähköpostiemme osoitteena. Kuluttajahintaindeksi on laskurissa vuoden keskiarvo.


Työeläkeindeksin vahvistaa sosiaali- ja terveysministeriö. Sopimukseen kannattaa aina ottaa selkeä korotusehto, jotta vältytään erimielisyyksiltä vuokrankorotuksia koskien. Ilmoitus vuokrankorotuksesta tulee antaa vähintään kk ennen korotetun vuokran voimaantuloa. Ilmoituksesta on käytävä ilmi korotuksen peruste ja uusi vuokra.


Erikseen laskutettavien käyttökorvausten (kuten vesimaksu) korotuksesta ei tarvitse erikseen ilmoittaa vuokralaiselle, jos korotus perustuu kulutuksen kasvuun tai huoneistossa asuvien henkilöiden lukumäärään. Millä perusteilla vuokraa voi korottaa ja kuinka paljon? Pitääkö vuokrankorotus kirjata vuokrasopimukseen? Realia Asuntovuokrauksen myyntijohtaja Sari Halkosalmi valottaa vuokrankorotuksiin liittyviä vuokranantajan oikeuksia ja velvollisuuksia.


keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Yhdistyksen kokous sähköpostilla

Suosittuja kohteita, yli miljoona hotellia maailmalla. Ota yhteyttä tänään! Mitä sähköinen kokous vaatii? Sähköistä kokousta varten yhdistyksen hallituksella on oltava käytössään salasanoilla suojattu verkossa oleva alue, jossa voi keskustella siten, että jokaisen keskustelijan voi tunnistaa.


Miten kokous järjestetään? Kokous voidaan järjestää online-kokouksena, jossa kaikki ovat samanaikaisesti paikalla.

Kannattajajäsenellä ei ole äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa. Jäsenen erottamisesta päättää yhdistyksen kokous hallituksen esityksestä. Jos yhdistyksen varsinaisena tarkoituksena on valtiollisiin asioihin vaikuttaminen (tarkoittaa lähinnä poliittisia puolueita), osallistumisoikeus voi olla vain kokouksen aikana. Kokouskutsu on asiakirja, jolla kokous kutsutaan koolle.


Käytännössä etäosallistuminen voidaan toteuttaa ennen kokousta esimerkitse kirjeitse, tekstiviestillä, sähköpostilla tai internetin kautta. Nuoriso- ja perhejäsenellä on yhdistyksen kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus. Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta.


Kunniapuheenjohtajaksi voidaan kutsua vain Suomen Reserviupseeriliiton jäsenyhdistyk­sen puheenjohtajana aikaisemmin toiminut henkilö.

Suositut tekstit