Ostotarjous voidaan joko hyväksyä tai hylätä, ja tietyissä tilanteissa myös ehdollinen hyväksyntä on mahdollinen. Mikäli ostotarjous hyväksytään, mutta siihen on tehty jokin muutos, kyseessä on tarjouksen hylkääminen ja myyjän tekemä uusi tarjous eli vastatarjous. Tällöin aiempi tarjous ei enää sido tarjouksen tekijää. Jos esimerkiksi pankki ei myönnä ehdollisen tarjouksen tehneelle ostajalle asuntolainaa, ei tarjous ole sitova.
Siksi asunnon myyjän on syytä asettaa ehdottomat ostotarjoukset etusijalle. Kokonaisuudessaan asunnon myyjän on syytä tarkistaa ostotarjouksessa määritellyt asiat ja ehdot, sillä hyväksytty ostotarjous on sitova. Tarjous on hyvin sitova sopimus. Tuntuu nykyään olevan niin että ihmiset heittelee tarjouksia ja ovat sitten hämillään kun huomataan että ykskaks onkin sitouduttu kauppaan. Jos hyväksytty tarjous on olemassa ja siinä olevat ehdot täyttyy on kauppa käytännössä jo tehty.
Ehdollinen tarjous ei tosiaan sido myyjää. Hyväksymällä tarjouksenne myyjä on hyväksynyt myymään talonsa teille tarjoamallanne summalla mikäli saatte asuntonne myytyä, mutta voi jatkaa sillä aikaa myymistä. Me kerran hyväksyimme myyjän vastatarjouksen ehdollisena, jossa ehtona oli kuntotarkastuksen teettäminen. Ihan normaalia on tehdä tarjous varauksella jos pankki myöntää lainan.
Tietysti on oltava etukäteen selvillä onko rahkita saada ko. Ostotarjouksen voi perua, mikäli siinä on kaupan purkamiseen johtava ehto. Tällaista tarjousta kutsutaan ehdolliseksi tarjoukseksi. Asuntokaupan purkavia ehtoja.
Oman asunnon myynti: Mikäli ostotarjouksen tekijä ei saa asuntoa myydyksi, kauppa purkautuu. Hyväksytty suullinen ostotarjous tarkoittaa, että myyjän ja ostajan välille syntyy yksityisoikeudellinen sopimus asuntokaupan tekemisestä. Mikäli toinen sopijapuoli haluaa perääntyä sopimuksesta, tulee hänen maksettavakseen joko käsiraha tai ennalta määritelty sopimussakko, joiden suuruus on enimmillään prosenttia asunnon sovitusta kauppahinnasta.
Vastaus MaaHei ja kiitos etukäteen neuvoista. Löysimme talon, jonka halusimme ostaa. Ei jos tarjous on vielä voimassa, eikä myyjä ole antanut vastaustaan, eli myyjällä on miettimisaika päällä. Eilen oli kerrassaan huikea viikonlopun aloitus, sillä meidän ehdollinen ostotarjouksemme hyväksyttiin! Jos kaikki menee hyvin, olemme paritalon omistajia tänä kesänä!
Fiilis alkaa olla olla jo varovaisen innostunut, vaikka uskallankin huokaista vasta siinä vaiheesssa, kun kauppakirjat on allekirjoitettu. Osakehuoneiston ostamisessa ehdollinen ja hyväksytty tarjous (=esisopimus) muuttuu molempia sitovaksi silloin kun ehto täyttyy. Eli jos ehto on oman myynti, et voi tehdä useampaa ehdollista tarjousta koska silloin olisit sitoutunut ostamaan useamman kuin yhden asunnon, kun saat omasi kaupaksi. EHDOLLINEN TARJOUS HYVÄKSYTTY.
Varaa yksityisesittely! Niin tässä sopimuksessa lukee että mikäli myyjä kieltäytyy tekemästä hyväksymänsä tarjouksen mukaista kauppaa, myyjä sitoutuu maksamaan ostotarjouksen tekijälle vastaavan sopimussakon edellyttäen, että tarjous on tehty ja hyväksytty maakaaren luvun 1§ edellyttämässä muodossa Eli velvoittaako tämä just sitä. Jos sen jälkeen kun tarjous on hyväksytty sovittua kauppaa ei tehdä myyjästä johtuvasta syystä, myyjä maksaa tarjouksen tekijälle vakiokorvauksena _____euroa tarpeellisine perimiskuluineen. Vakiokorvauksen määrä on enintään kauppahinnasta.
Me olemme tehneet tarjouksen joka on voimassa pitkään- yli kolme kuukautta. Mutta kyseessä on siis ehdollinen tarjous , joka voimassa jos oma asuntomme menee kaupaksi ja myyjä hyväksyi tämän. Nyt siis myymme omaa asuntoamme ja toivomme että menisi mahdollisimman nopeasti, silloin tarjouksesta tulee molempia sitova.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.