perjantai 18. marraskuuta 2016

Kiinteistön myynti ilman lainhuutoa

Kiinteistön myynti ilman lainhuutoa

Myymme kiinteistöt Porvoossa lähes puolet nopeammin. Tutustu konseptiimme ja varaa maksuton arviokäynti! Palvelu joka nostaa asuntosi arvoa. Lue syytä valita välittäjäksi Bo.


Kerro meille haaveidesi kodista. Me toteutamme unelmasi! Kiinteistön kauppa tarkoittaa kiinteistön , sen määräalan tai määräosan vastikkeellista luovutusta. Kun kiinteistön luovutuskirja eli kauppakirja on allekirjoitettu, alkaa kuuden kuukauden määräaika, jolloin uuden omistajan tulee hakea kiinteistölle lainhuutoa. Jos kiinteistön aiempi omistaja on laiminlyönyt velvollisuutensa eikä ole hakenut lainhuutoa tai kirjaamista, vastaat mahdollisten aiempien luovutusten varainsiirtoverosta ja viivästysseuraamuksista takautuvasti vuoden ajalta.


Vastuu veroista on vuotta, jos olet hankkinut kiinteistön ennen 1. Perinnönjako on toimitettu, kun kuolinpesän osakkaat ovat allekirjoittaneet jakokirjan tai pesänjakaja on tehnyt jakoratkaisun, eikä sitä ole moitittu. Mikäli kuolinpesässä on vain yksi. Kiinteistönostajan on haettava lainhuutoa kuuden kuukauden sisällä kaupanteosta. Kaupan kohteena voi olla myös kiinteistön määräosa esim. Kiinteistön määräosan tai määräalan luovutuksen perusteella annettua lainhuutoa ei saa poistaa, vaikka luovutus puretaan taikka omistusoikeus määräosaan tai määräalaan muutoin palautuu kiinteistön omistajalle ennen kuin kiinnitykset ja erityisten oikeuksien kirjaukset on kuoletettu.


Kiinteistön myynti ilman lainhuutoa

Jos kaupanvahvistaja on vahvistanut kiinteistön tai määräalan kaupan, lahjan tai jakosopimuksen, voit hakea palvelun kautta lainhuutoa. Voit tehdä lainhuutohakemuksen samalla kertaa kaikille luovutuksessa oleville kiinteistöille ja määräaloille. Voit hakea lainhuutoa myös muiden saajien puolesta. Ongelmaa virheeksi ei ole talon kunnosta, mikäli myydessä selkeästi osoitetaan talon asumiskelvottomuus ja korostetaan sitä, että talo on ollut aikeissa kuntonsa puolesta purkaa. Aina, kun kiinteistö (tai kiinteistön määräala tai määräosa) siirtyy uudelle omistajalle, on uuden omistajan haettava kiinteistöön lainhuuto kuuden kuukauden kuluessa omistusoikeuden siirtymisestä, käytännössä siis kauppakirjan allekirjoittamisesta.


Ostajan on haettava kiinteistön saannolleen lainhuutoa. Reklamaation kustannukset. Kiinteistökaupan jälkeen voi vielä syntyä kauppaan liittyviä kuluja sen vuoksi, että ostaja reklamoi ja esittää vaatimuksia myyjää kohtaan kiinteistön virheen vuoksi.


Kiinteistön myynti ilman lainhuutoa

Usein kiinteistö- tai asuntokaupan kauppakirjan laativan mieltä askarruttaa, kuka merkitään myyjäksi, kun asunnon omistanut tai omistaneet ovat kuolleet ja tilalla onkin kuolinpesä. Lainhuudon hakeminen on maksullista. Erityisiä tulkintavaikeuksia aiheuttavat esim. Vieraassa valtiossa sijaitsevan kiinteistön luovutuksen ( myynti , lahjoitus, vaihto) muotovaatimukset määräytyvät kiinteisön sijaintivaltion lainsäädännön mukaan. Suomessa asunto-osake katsotaan irtaimeksi, kun taas kiinteistö ja siihen kuuluva asunto ovat kiinteää omaisuutta.


Suomessa kiinteistön omistusoikeuden siirto täytyy tapahtua Maakaaren muotomääräyksiä noudattaen. Vero maksetaan verottajan ohjeita noudattaen. Kuolinpesä haluaa luovuttaa kiinteistön , onnistuuko? Voit hakea kiinnityksiä ja tarkastella omistamasi kiinteistön perustietoja. Kiinteistövaihdannan palvelussa voit myydä tai ostaa omakotitalon, kesämökin, pellon tai metsäpalstan.


Kiinteistön myynti ilman lainhuutoa

Halutessasi voit valtuuttaa esimerkiksi kiinteistövälittäjän tai pankin tekemään kiinteistökaupan puolestasi. Jos jäljennös annetaan jälkikäteen, se on toimitettava viipymättä ja hyvissä ajoin ennen valitusajan päättymistä. Jollei toimituksesta ole tarvinnut laatia pöytäkirjaa, ulosottomiehen tulee antaa sitä vastaavat tiedot.


Pöytäkirja on toimitettava ilman pyyntöäkin sivulliselle, jonka oikeutta toimituksen havaitaan koskevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit